Skocz do zawartości

Kliknięcia na nieaktywnym kanale dla wyszukiwania

kuzmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim.

Miałem kanał dla wyszukiwania.

Pod koniec kwietnia kod wyszukiwania został zdjęty ze strony. Jednak widziałem na kanale jakieś śladowe ruchy. Myślałem, że są to zaliczenia poprzednich kliknięć kiedy kanał ten jeszcze istniał.

Jednak dzisiaj zauważyłem, że kanał ten ma crt 100% przy 6 wyświetleniach (wyszukiwaniach). Nie mam pojęcia, o co chodzi.

Napisałem już w tej sprawie maila do Adsense.

Może ktoś wrzucił na swoją stronę mój kod wyszukiwania nie informując mnie o tym. Jeśli tak to czy znacie jakiś sposób, aby wyśledzić takie przypadki np. po nr referencyjnym Adsense lub id kanału.

Możliwe też że ktoś skopiował ten kod aby z premedytacją naklikiwać. Ale w takim przypadku tylko 6 kliknięc? To coś mało by się starał.

Co wy o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Pewnie z jakiegoś cache (np. googla) to idzie

Dlaczego? Otóż skoro to kanał który już dawno zdjąłeś ktoś kto chciałby Ci zaszkodzić nie miałby za bardzo skąd wziąć kodu i raczej wziąłby jakiś który masz obecnie na stronie. No chyba, że jest tak perfidny, że skopiował kod dawno i teraz dopiero wstawił - ale po co.

Generalnie nie masz się o co martwić raczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności