Skocz do zawartości

Zdobywanie fanów na FB za darmo

axe007

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chcesz mieć aktywnych fanów wystarczy dobra i ciekawa treść na FP + jakaś kampania na lajki na FB.

Te wszystkie systemy są nic nie warte, można z nich skorzystać jedynie aby podbić licznik fanów na FP lub staty, w żaden sposób nie przekłada się to na aktywność FP.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jaką kampanię się opłaca wziąć dla początkującego bloga? Kampania na 100 lajków wystarczy?

Tak jak pisałem wcześniej lepiej kup 4 paka i pospamuj po forach.

100 lajków to trochę za mało- nic z tego nie będzie- nie zwróci Ci się to.

Zakupisz 100 lajków- Twoje posty tak średnio będzie widziało mniej niż 10% z tego 1-2% wejdzie na stronę czyli 0-1...

hahah, a ja przeszukałem temat, wpisuję w google "4 pak seo" ", a tu o browarki chodzi :D

dzięki za radę, spróbuję coś pospamować, bo treści już trochę mam.

Jak najlepiej jest spamować? Wiekszość forów technologicznych jest połaczona z portalami i tam sie zabrania reklamowac stron o podobnej tematyce :(

pozostają mi chyba ogólnotematyczne fora

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Testowałam kiedyś fancopa jeśli chodzi o takie rozwiązania,

ale w sumie mimo iż fanów na stronę przybyło, to było to krótko mówiąc "dziadostwo" - profile, któe "lubią" po kilkaset tysięcy stron, nieaktulizowane, często martwe.

Jedyny plus - to rozruch funpage na tyle, żeby przyciągał uwagę, nie wiem jak u Was, ale osobiście rzadko klikam "lubię" na stronach, które mają zero lajków, więc myślę, że to raczej takie "podprogowe" działania, które sprawiają, ze strona nabiera wiarygodności.

Acz to tyle w temacie.

• 2 tygodnie później...

Moim skromnym zdaniem konkursy średnio sprawdzają się w walce o "lajki". Sama próbowałam tej metody i powiem, że mimo iż realnie rośnie liczba polubień- to wystarczy prześledzić kto lubi - 2/3 to niejednokrotnie konta bez znaczenia- stworzone jedynie po to, by walczyć o nagrodę. Dobrym sposobem natomiast jest stałe zapraszanie do polubień i po prostu pisanie na temat. Jeśli pisze się ciekawie i rzeczowo- to jaki same wchodzą.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wystarczy zorganizować odpowiednio angażujący konkurs. Choć to też sztuka, aby po nim fani również się udzielali. Nie wiem na ile legalne są konkursy np. na najaktywniejszego fana - typu raz na miesiąc osoba z największą liczbą interakcji dostaje nagrodę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności