Skocz do zawartości

Czy dużo świeżej treści da mi przewagę nad konkurencją?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za rady. Fajnie, że chciało ci się wszystko fajnie rozpisać. Możesz polecić jakąś dobrą książkę lub inne źródło informacji na temat optymalizacji stron? Wiem, że jest to forum i będę szukał info, ale przydałaby się poukładana wiedza na ten temat tak żeby laik połapał się co i jak :)

"Pozycjonowanie i optmalizacja stron - jak to się robi" całkiem niezła i bardzo przystępna, zbiór polskich blogów seowych: planeta seo, grupa na google+ SEOPoland, PiO, forum Google dla webmasterów, a tu masz ciekawy leksykon: https://www.ideo.pl/leksykon-pozycjonowania.

I jeśli chodzi o informacje na temat źródeł linkowania sprawdzaj koniecznie ich aktualność w tej materii wiele się zmienia. Polecam Ci blog Artura Strzeleckiego, znajdziesz tam olbrzymią dawkę przystępnej wiedzy.

Zastanawiam się czy dodawanie codziennie świeżego artykułu na 2000 - 3000 znaków przez jakiś dłuższy okres może dać mi przewagę pozycjonerską nad konkurencją, która tego nie robi, ale ma dużo mocnych linków.

Przewagi nad takimi stronami jak tablica, gumtree, money nigdy nie uzyskasz - chyba, ze Google zmieni podejście do "małych" .

Podejście masz złe, jeżeli dla ciebie podstawa to katalogowanie, bo na samym początku odbierasz sobie szanse, na chociaż minimalny sukces.

Na główne frazy typu kredyt bez bik ,kredyty itp nawet się nie nastawiaj, bo szkoda twojego czasu .

Miałem przez jakiś czas dobrze prosperujący serwis finansowy, i podpowiem tobie,ze na frazach z długiego ogona można zarobić więcej i chyba łatwiej . Strona wyleciała z wyszukiwarki, ale zaczynając wszystko od nowa, wiem jakie frazy ludzie wpisują szukając kredytu i bardzo często są to frazy bardzo dziwne, a generują całkiem fajny ruch

Dlaczego tak uważasz ? To jest bardzo mylny tok myślenia. Zastanów się dla frazy, jaką podajesz. Czy naprawdę myślisz, że branża jest trudna?

Osobiście uważam, że "LAIK" możę wbić się w top 10 z odpowdnim nakierunkowaniem w kilka miesięcy bez "kosztowych" systemów. uwzględniając - długi -ogon z naciskiem na głowną.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

"Pozycjonowanie i optmalizacja stron - jak to się robi" całkiem niezła i bardzo przystępna, zbiór polskich blogów seowych: planeta seo, grupa na google+ SEOPoland, PiO, forum Google dla webmasterów, a tu masz ciekawy leksykon: https://www.ideo.pl/l...pozycjonowania.

I jeśli chodzi o informacje na temat źródeł linkowania sprawdzaj koniecznie ich aktualność w tej materii wiele się zmienia. Polecam Ci blog Artura Strzeleckiego, znajdziesz tam olbrzymią dawkę przystępnej wiedzy.

Wielkie dzięki. Mam co czytać do poduszki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności