Skocz do zawartości

Wycena domeny gryonline.net

gaudi

Rekomendowane odpowiedzi

Widze że wyceniacie tu domeny

Czy w jakims watku o wycenie domen spotkales sie z traktowaniem wyceny na powaznie?

Domena istnieje od 2003.

Ale w tym przypadku przynajmniej jest jakis czynnik, dzieki ktoremu domena jest bardziej wartosciowa niz tylko cena u rejestratora.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

gryonline ładny zelpek ale końcówka .net to już mało warte.

Obecnie jak dla mnie wqrta jest koło 200 zł.

Ale jak nie przywrócisz treści to za jakiś 1-2 tygodnie wartośc spadnie do 50 zl.

dlaczego? odpwoedzi szukaj na forum :-)

Co do domen to:

końcówka .net jest gorsza od:

.com

.pl (tylko w Polsce, ponieważ większość polaków z pewnością nie wie, że są inne domeny niż .pl)

jest bardziej wartościowa od:

.biz (uważane za totalną chałę i wyzysk)

.org (w tym przypadku .org nie byłaby właściwą domeną)

.info (obecnie stoją za ok. 10zł, wcześniej były rozdawane za friko)

.be (domeny darmowe, wartość znikoma)

.com.pl

.info.pl

.org.pl

.net.pl

.gov (strony rządowe... raczej niedostępne)

.gov.pl (patrzy wyżej- POLSKA)

.biz.pl

ORAZ wszelkiego rodzaju aliasy i darmowe domeny typu .kom.pl które nawet wypozycjonowane nie mają chyba żadnej wartości- ktoś może je przejąć.

Myślę, że ułatwi wam to wycenianie domen.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Jak dla mnie to bez sensu takie wycenianie domen.

Domena jest warta tyle ile ktos chce za nia zaplacic.

Rozwalaja mnie ceny na allegro - ceny osob ktore wystawiaja domeny po kilkadziesiat tysiecy.

A pisze o allegro bo licytowalem domeny rozne, np cennik.eu

tutaj chetnych do kupienia bylo .., 3 chyba. Mialem ciagle najwyzsza oferte. Pod koniec przebila mnie koperta. Jak sie latwo wywnioskowc - uzytkownik z koperta zostal zapewne zalozony tylko by mnie przelicytowac, bo sprzedajacy nie chcial tej domeny sprzedac za 200 zl - a to nie jest odosobniony przypdek. Po kilkunastu probach zakupienia tam domeny zrezygnowalem. Dziwny zbieg okolicznosci ze zawsze gdy juz konczyl sie czas aukcji i moja oferta za domene byla najwyzsza, srednio ok 150 zl, nagle sie pojawia uzytkownik, zazwyczaj zero komentarzy i z koperta ktory daje najwyzsza oferte.

Chcac to sprawdzic zaczalem sie kiedys licytowac z taka koperta za pewna domene. Cena doszla do 1500 zl - odpuscilem - niech koperta wygrywa :soczek:

myśle że wycenianie domen w każdym przypadku po 29,90 czyli podawanie cen jak za nowe domeny jest bez senu.

Dla mnie ta domena jest znacznie wiecej warta i osobiści gdyby był na niej serwis to za wszystko zapłaciłbym nawet 250-300 zeta :soczek:

Autor posta zapewne przekonany jest o tym że to super nazwa domeny i dlatego jest tyle warta. Oczywiście nie, domena mogałby się nazywać dflkfsdfosdijfoisr.net i gdyby była z 2003 roku, miała PR taki jaki ma, miałe tyle zaindeksowanych stron co obecna i tyle linków przychodzących dałbym tyle samo. Tylko jest małe ale …….. musisz przywrócić ja do życia :)

Dzięki za wszyskie opinie. Posty typu dałbym NAWET 150 zł są dla mnie trochę smieszne :soczek:

Domene kupilem dawno, cena dość okazyjna, ale nie 150 zł czy 250-300 zł, mialem propozycje sprzedazy domeny za 4000 tys. (wraz z serwisem gier online, niedopracownym brzydkim wg. mnie, wiec to nie serwis bym w centrum zainteresowania a domena) i nie sprzedalem, ponieważ uwazam ze dobra domena to polowa sukcesu. Domena która jest ciekawa zapamietywalna, to skarb.

Jeśli macie ciekawe domeny to piszcie do mnie to odkupie je po Waszych cenach 100 zł, a nawet podwoje tą stawkę :) Serwis, wypromowany, ciekawy moze bez problemu zarabiac kilka tysiecy miesiecznie (minus wydatki na utrzymanie serwera, pozycji w google, podatki itp.). Jeśli ktos ma czas i pomysly to kilkadziesiat dni i serwis istnieje, kilka miesiecy i zarabia tyle ile napisalem powyżej.

Dzięki za wszyskie opinie, te na temat i te nie na temat.

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności