Skocz do zawartości

Wycena domeny gryonline.net

gaudi

Rekomendowane odpowiedzi

3 letnia domena w Google bez "złej przeszłości" to ciekawy kąsek dla spamerów...

EDDY znam środowisko spamerskie.

Jedna (teoretycznie) 3 letnia domenka jest dla zawodowego spamera bez znaczenia i na 100% nie bedzie o nią ani zabiegał ani płacił więcej niż wynosi stawka "urzedowa".

... mialem propozycje sprzedazy domeny za 4000 tys.

Pogrubienie ode mnie to czas przeszły teraz nikt jej nie chce !?

(wraz z serwisem gier online, niedopracownym brzydkim wg. mnie, wiec to nie serwis bym w centrum zainteresowania a domena)

Za brzydki, niedopracowany serwis działający 2-3 lata w sieci z grupą wiernych oglądaczy i odpowiednim trafikiem dam 4000 zł od ręki.

Domena która jest ciekawa zapamietywalna, to skarb.

gyronline.net - to nie jest ciekawa i super-zapamiętywalna domena, a w każdym bąź razie nie trudniej zapamiętywalna niż: gryonline.name, gryonline.ca, gryonline.ws, gryonline.tv, gry-online.us, gry24.net, gry24.org (W chwili pisania posta wszystkie były wolne!)

Serwis, wypromowany, ciekawy moze bez problemu zarabiac kilka tysiecy miesiecznie (minus wydatki na utrzymanie serwera, pozycji w google, podatki itp.).

znowu moje pogrubienie masz rację to SERWIS zarabia nie domena - więc nieco przeczysz samemu sobie.

Jeśli ktos ma czas i pomysly to kilkadziesiat dni i serwis istnieje, kilka miesiecy i zarabia tyle ile napisalem powyżej.

A zwrot inwestycji i koszty pracy - po tym czasie mów o zarobku inaczej to demagogia - można stworzyć serwis który bedzie zarabiał 10 000 po 3 miesiacach, ale jak włożysz w niego 200 000. Zazwyczaj czas po którym porządny serwis zaczyna naprawdę zarabiać po odliczeniu kosztów (czasu pracu i inwestycji) to 1-2 LATA

Co do pytania czy teraz domeny nikt nie chce? Nie wiem... Domena nie działa już dlugi czas i nawet jeśli ktos bylby zainteresowany to nie ma jak nawiazac kontaktu.

Za brzydki, niedopracowany serwis działający 2-3 lata w sieci z grupą wiernych oglądaczy i odpowiednim trafikiem dam 4000 zł od ręki.

Chyba każdy tutaj na tym forum (a zauważyłem ze połowa ze wszystkich przebywających na forum siedzi na subforum AdSense) wie jak zarabiac na stronach i tez taki dobry serwis na który musielibyśmy wydać 4000 tys. bardzo szybko sie zwróci.

Co do opinie ze jest ona tak samo wartościowa co ca, nameczy inne się nie zgodze, ale to moje zdanie.

Co do tego ze zarabia serwis a nie domena całkowicie sie zgodze, to jasne.

I o tych 10000 ktore można zarabiac po włożeniu 20krotności, czyli 200 tys. zupełnie sie nie zgodze, takze ze stwierdzeniem ze serwis zaczyna zarabiac po roku, dwóch. Mówie to ze swoich doświadczeń, oczywiscie ze serwis nie bedzie zarbial 10,000 zł po kilku miesiacach, ale kilka tysiecy po wlazeniu w niego troche kasy, jak najbardziej.

Chyba każdy tutaj na tym forum (a zauważyłem ze połowa ze wszystkich przebywających na forum siedzi na subforum AdSense) wie jak zarabiac na stronach i tez taki dobry serwis na który musielibyśmy wydać 4000 tys. bardzo szybko sie zwróci.

No bardzo cięzko zarobić na adsense 4tyś chyba że masz ogromne ilości odwiedzin a sama domena tego nie gwarantuje, do tego domena jest łatwa do zapamiętania ale chyba dla kogo dla 10 latków bo to jest pewnie główna grupa ludzi odwiedzająca takie serwisy.

Moim zdaniem przy takim stanie jak jest teraz czyli "leżąca" domena brał bym te 300 zł co dawali kolezy wyżej i się cieszył.

Pozdrawiam

Co do opinie ze jest ona tak samo wartościowa co ca, nameczy inne się nie zgodze, ale to moje zdanie.

jeżeli chodzi o nazwę i łatwość o zapamiętania gry24.net przebija gryonline.net

Ale jak mówimy o pamiętaniu to te dwie przebije np:

giercownik.pl czy gierkowo.pl

zlepek frazy anglojęzycznej z polskojęzyczną jest zazwyczaj najtrudniejszy do zapamiętania - do tego dochodzi nietypowa konćówka. A rozumiem, że jesteś włacicielem tej domeny i bronisz jej dla zasady.

Myśle ze gryonline to zlepek tak popularny w Polsce, młodziez nie mówi juz ze ktos jest dostępny czy niedostępny, tylko ze jest on lub offline, niestety.

Nie bronie jej dlatego ze jest moja, a dlatego ze tak uwazam. Osobiscie nie podobają mi sie domeny cos24, cos356, cos24h itp.

Pod gry online w google zobaczymy ponad 16 mln., a na sex np. tylko 10 mln - takie glupie moze troche porównanie, ale widać ze gry te cieszą sie popularnoscia.

Ale nic, dzięki za wszyskie opinie, tamet do zamkniecia ;)

Jak dla mnie to bardziej popada w pamięć gryonline.net niż giercownik.pl lub gierkowo.pl !!!

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Mysle ze nie ma co się spierać, czy giercownik.pl czy gryonline.net lepiej wpdają w ucho. Jeśli strona coś sobą reprezentuje, to i kurnik.pl będzie się z grami kojarzył. !!!

No właśnie, wartość domeny jest również w tym, jak bardzo domena jest już w świadomości Internautów. Mogę być przecież właścicielem domeny asdfghjk.pl od 12 lat, a trzymanie jej w szufladzie przez ten cały czas spowoduje, że nie będzie ona więcej warta od aktualnych cen nowej domeny.

I chyba to powinien być start przy wycenie. Daję Ci 24,90 zł - przekonaj mnie, żebym zapłacił więcej. :crazy:

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności