Skocz do zawartości

iMacros

bananasltd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - iMacro - niezbyt popularne, acz darmowe/w wersji podstawowej/ narzędzie do różnych mniej lub bardziej ciekawych prac...

z okazji Świąt i Nowego Roku proponuję prosty skrypt - start do badania konkurencji i nie tylko :)

1. nalezy mieć zainstalowany plugin iMacros (w moim przypadku FF)

2. domyślne ścieżki iMacros to C:\Documents and Settings\user\Moje dokumenty\iMacros\ (XP)

3. tworzymy nowe macro wklejając poniższy kod:

VERSION BUILD=7401004 RECORDER=FX
SET !EXTRACT_TEST_POPUP NO
TAB T=1

SET !LOOP 1

TAG POS={{!LOOP}} TYPE=h3 ATTR=class:* EXTRACT=HTM
TAG POS={{!LOOP}} TYPE=SPAN ATTR=CLASS:ST EXTRACT=TXT

SAVEAS TYPE=EXTRACT FOLDER=* FILE=plik-z-tym-co-znajdziesz.txt
'domyslnie plik jest w lokalizacji C:\Documents and Settings\user\Moje dokumenty\iMacros\Downloads

4. wyszukaj teraz coś w jednej z najpopularniejszych wyszukiwarek :)

5. odtwórz w pętli (Odtwórz Pętla) - powiedzmy 10/20/30/50

6. przejdź do folderu Downloads - zobacz plik plik-z-tym-co-znajdziesz.txt

coś więcej niż tylko urle zobaczysz :)

oczywiście skrypt mozna bardziej rozbudować i np. sprawdzać linki :P - ale to już inna historia

pozdrawiam

i życzę wszystkiego najlepszego

ps. aby wyciągnąć url'e - wystarczy w pspadzie ctr+f > wyszukaj url > kopiuj

• 1 rok później...

Troszkę odkopuję temat, ale czy ktoś korzysta z iMacros? Czy może polecacie coś innego? Wtyczkę zainstalowałem kilka tygodni temu, zrobiłem kilka rzeczy np. wyciąganie url, komentarze, profile (tu mam problem z captcha). Zastanawiam się, czy warto dalej rozwijać się w tym kierunku, czy jednak wybrać jakaś alternatywę?

Nie pozwól, by konkurencja ciągle Cię wyprzedzała. Znajdź się ponad nimi, dzięki Google AdWords!

www.Lera.pl Forum koszykówki ulicznej - Street-Ball.info

Jak CI wystarcza, to po co zmieniać? Jak nie wystarcza, to się zainteresuj np. Zennoposterem - ciągle jest promocja i za $57 masz jednowątkową wersję. Poćwiczysz, popatrzysz i zdecydujesz czy Ci pasuje - jeśli tak, to przy kolejnej promocji dokupisz sobie upgrade do większej ilości wątków.

@Darq

Faktycznie koszty nie są duże, więc sprawdzę jak mi to będzie szło z zennoposterem.

@bananasltd

Mam zrobioną automatyczną rejestrację na forum, przejście do kolejnej zakładki i ponowna rejestracja, lecz gdy mam forum z jakimkolwiek zabezpieczeniem, to w tym wypadku, nie wiem jak się z tym uporać...

Nie pozwól, by konkurencja ciągle Cię wyprzedzała. Znajdź się ponad nimi, dzięki Google AdWords!

www.Lera.pl Forum koszykówki ulicznej - Street-Ball.info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności