Skocz do zawartości

Jak podejść do usuwania złych linków?

zbiniu123

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jestem nowy na forum. Posiadam stronę, która ma dużo (20-30) linków słabej jakości. Pewnie one przyczyniły się do spadku po ostatniej aktualizacji pingwina?.

Storny te (głównie katalogi) straciły PR, TR strasznie spada i posiadają dużo linków wychodząych..

Chciałbym zmienić sposób linkowania, wykorzystać wiele źródeł mocnych linków i usunąć te które szkodzą. Czy usunięcie OD RAZU wszystkich złych linków może źle wpłynąć na moją stronkę?

multikonto

Czy usunięcie OD RAZU wszystkich złych linków może źle wpłynąć na moją stronkę?

Jeśli faktycznie usuniesz wyłącznie złe linki, wpłynie to pozytywnie. To jest tak samo jak ze ściąganiem algo filtrów nałożonych za linki przychodzące, żeby pozbyć się filtru musisz wykluczyć większość szkodliwych linków.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Posiadam stronę, która ma dużo (20-30) linków słabej jakości.

Wstaw tyle samo złych linków konkurencji i sprawa będzie załatwiona. Czy nie będzie? Pomyśl trochę.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Od razu zaznaczam, że Google nie potrafi rozróżnić.

Potrafi ale może w góra 70% co w sumie zawsze nie jest 100% ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Poznaje po tym jak wcześniej wspomniałem: wyzerowany PR, spadek TR, generują dużo linków do innych stron ( głównie katalogi). Pytam dlatego, że zamiast usuwać mogę tylko "dopalić" mocnymi linkami, ale chciałem sie własnie dowiedziec czy taki linki osłabiają TR mojej strony.

multikonto

zbiniu , a czym niby mierzysz ten TR. 20-30 linków to nawet nie jest pyłek w oku G, za tak potężne linkowanie, filtra algorytmicznego nie dostaniesz. Algo nawet tego nie wychwyci. Spamowe linki mają maja jakikolwiek wpływ na pozycję tylko w dużych ilościach, jak to się mówi milion składa się ze złotówek.

znalezłeś 20-30 złych linków a ile w sumie linków prowadzi do Twojej strony?

możesz je usunąć (np. kontaktując się z właścicielami stron na których są opublikowane) i mogą być 2 rodzaje konswekwencji:

1) jeżeli Twoje ostatnie spadki są wynikiem "wykrycia" przez google'a naruszenia wytycznych dla webmasterów to pozycje powinny wzrosnąć (lub przestać spadać)

2) jeżeli te linki wcale nie są przyczyną Twoich ostatnich spadków to po ich usunięciu pozycje mogą spaść jeszcze bardziej

Narpiew zajmij się optymalizacją strony zacznij zdobywac linki z niezaspomowanych miejsc, najwaznjesze skup sie na jakości linków a tymi 20-30 linkami się nie przejmuj. I nie używaj automatów do linkowania bo możesz sobie zaszkodzić. Chyba ze chcesz linkowac na stronach web 2.0 to polecam zennopostera w wersji lite plus zenblog

Web News - ranking smartfonów

Właśnie przejąłem klienta po jednej takiej firmie - zresztą reklamuje się tu (Ditu ...org), zobaczyłem w GWT linki i ... prawie updałem.

Filrt od listopada. Większość linków wygląda tak:

https://www.katalog.drożdzówka.pl/366/portal-randkowy/
https://precel.kociewie24.pl/?p=22359
https://www.katalog.xn--drodzwka-z3a18k.pl/366/portal-randkowy/

jak zapuściłem Seo-Odkurzacz to AVG zablokował neta bo większość stron to chińskie zaplecze zawirusowane.

Nie zostało nic innego jak pełne disallow bo pozycje fraz i tak pod koniec Top100.

Tak to jest jak na Grouponie za 599 bieże się uslugę z abo, umowa z 6 miesięcznym wypowiedzeniem :jezyk1:

Linki jak linki. Przecież pewnie ponad połowa osób tu umieszcza linki w takich katalogach, a czy to firma z zakupów grupowych czy znaleziona normalnie też znaczenia nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności