Skocz do zawartości

Czyszczenie backlinków ze statlinka

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcesz sobie pomóc, to wystarczy, że je tam usuniesz. Zrobili tam też ostatnio jakieś narzędzie dodatkowe do tego.

Ale gdybyś jeszcze chciał nasrać do własnego gniwazda jak to ostatnio robi wielu pozycjonerów i pomóc google w uwalaniu stron to dodaj do disavow dodatkowo. Mam nadzieje, że pomogłem.

Pozdrawiam

Dodam, że strona mocno dostała po tyłku zaraz po wprowadzeniu Pingwina 2.1, więc prawdopodobnie ma nałożony filtr. Nie jestem tego w stanie stwierdzić w 100% bo właściciel witryny przekazał mi dostęp jedynie do Google Analytics i nikt nie monitorował jej wcześniej w GWT, ale spadek w ruchu organicznym po 5 października jest wyraźny.

W disavow zgłaszasz linki, których nie jesteś w stanie usunąć, np. link w katalogu, gdzie nie da się edytować wpisu, usunąc go, a kontakt z adminem nie funkcjonuje. Przynajmniej takie jest założenie. W statlinku masz pełną kontrolę nad tym.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

A czy ma tutaj jakieś znaczenie rodzaj nałożonego filtra (działania ręczne / filtr algorytmyczny)? Rozumiem, że w przypadku tego ostatniego, tak jak napisałeś nie jest konieczne dodatkowe zgłaszanie w Disavow, bo algorytm sam wyłapie że ubyło "złych" linków. A co w przypadku działań ręcznych? Czy wtedy też można olać Disavow i wystarczy wyłączenie linków w statlinku?

W moim przypadku sprawę komplikuje fakt, że jak już napisałem wyżej, strona nie była podpięta pod GWT, więc nie wiem jaki jest to rodzaj filtra.

W moim przypadku sprawę komplikuje fakt, że jak już napisałem wyżej, strona nie była podpięta pod GWT, więc nie wiem jaki jest to rodzaj filtra.

W Twoim przypadku jest duże prawdopodobieństwo , że nie zróżnicowałeś anchorów w Statlinku oraz to, że masz złe proporcje linkowania strony głównej do podstron .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To co pisze Beer też, owszem.

Statlink (jak i inne swle) jest bardzo skutecznym i niebezpiecznym narzędziem. Należy odpowiednio dobrać ilość linków z swl do profilu linków każdej podstrony linkowanej z systemów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Beer, na to o czym piszesz zwróciłem uwagę w pierwszej kolejności i dlatego dopaliłem stronę dodatkowymi linkami o bardzo zróżnicowanych anchorach i na wiele podstron serwisu. Niestety nie dało to żadnego korzystnego efektu, dlatego czyszczę całkowicie wszystko co pochodzi ze Statlinka i będę próbował zasilić stronę linkami z innych źródeł. Czy słusznie? Nie wiem, zobaczymy :)

Wiele też zależy od proporcji dobre linki - Swle jak i od ustawionego przyrostu ...

Co to dokładnie znaczy? Że strona główna musi być dużo mocniej pozycjonowana niż podstrony, czy odwrotnie?

To , że w zależności od strony/konkurencyjności fraz nie należy zbyt dużo linków kierować na stronę główną

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co to dokładnie znaczy? Że strona główna musi być dużo mocniej pozycjonowana niż podstrony, czy odwrotnie?

To , że w zależności od strony/konkurencyjności fraz nie należy zbyt dużo linków kierować na stronę główną

Bzdura. Powiedziałbym nawet , że linkowanie podstron to ryzyko i z tym na prawdę trzeba uważać.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Bzdura. Powiedziałbym nawet , że linkowanie podstron to ryzyko i z tym na prawdę trzeba uważać

Możesz rozwinąć temat, dlaczego nie linkować podstron i czym to grozi (po za bzdurą oczywiście)?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności