Skocz do zawartości

Katalogi zagraniczne

AllSeoFrelancer

Rekomendowane odpowiedzi

Stawianie polskich płatnych katalogów i precli jest mało opłacalne, a gdyby tak spróbować na rynkach zagranicznych?

Jeżeli ktoś posiada zagraniczne katalogi stron prosił bym o wypowiedz

Zarobki na zagranicznych katalogach pewnie były by kilkakrotnie większe niż w polsce.

Pomysł myśle że dobry, a jakie są wasze opinie?

Koszty te same...

Serwer jak i domeny zakupione w polsce

Przykładowo:

W usa stawiają strony na .com oraz .us

W niemczech na .de .com .eu

Jeśli chodzi o Skrypt katalogu (cena licencji) możliwe że będzie potrzebne jedynie tłumaczenie które można wykonać samemu.

Zna ktoś jakieś zagraniczne strony typu https://www.katalogiseo.info/ jak narazie znalazłem jedną https://info.vilesilencer.com ?

Jeżeli ktoś posiada zagraniczne katalogi stron prosił bym o wypowiedz

Zarobki na zagranicznych katalogach pewnie były by kilkakrotnie większe niż w polsce.

Takie katalogi posiadałem z 5 lat temu. Oczywiście, że były one wtedy opłacalne, dużo bardziej niż polskie, ale pod warunkiem, że potrafisz się wypromować, zaistnieć w tym światku, potraisz czymś zaskoczyć, udzielasz się, dobrze znasz język.

W ten sposób jakoś się przebiłem, mój głos stał sie ważny w światku katalogowiczów, więc jeden dobry katalog potrafił mi generować nawet 15K PLN/m-c, ale to był naprawdę top katalogów anglojęzycznych.

Był jeszcze tylko jeden gość z Polski, który potrafił być równie skuteczny, zresztą bardzo sympatyczny człowiek i kolega.

Dziś takie same katalogi generują może 1-2 K max, gra nie warta świeczki, zakładając, że ktoś potrafi się poruszać w anglojęzycznym światku webmasterskim. Te najgrubsze katalogi dziś wymyślają cuda na kiju, Newsy. porady, dużo darmochy, a i tak wielki biznes i pieniądze poszły w siną dal.

Więc ja też wysiadłem z tego pociągu w dobrym czasie i płynnie zmieniłem biznes, nawet z korzyścią dla finansów.

Pomijając fakt, że ludzie dziś są dużo bardziej ostrożni z kupnem linków czy wpisów w katalogach (praktycznie pozostaje garstka naiwnych), to pozostaje problem jak nie dostać po tyłku od wielkiego Google. Bo jak cię dopadnie, wyindeksuje, wyzeruje strony to zapomnij o jakimkolwiek zarobku.

A anglojęzyczne katalogi są namierzane dużo szybciej niż np. polskie. I regularnie odbywa się akcja ich czyszczenia.

Jak dla mnie - biznes skończony i bez przyszłości (póki co).

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Aby postawić dobry katalog, prawidłowo jego zoptymalizować i najgłówniejsze wypozycjonować i rozreklamować wsród potencjalnych klientów tzreba mieć zasoby i wiedze nie na poziomie początkującego ( lub płacić za to wszytko), jeśli masz te zasoby i wiedze ( lub kasę) to na czymś innym zarobisz więcej jak na katalogu stron. Wszytko proste.

Większe koszty w czym? W skrypcie?

Jak wiemy miałeś swoja "grupę katalogów", nawet zakładałeś multikonta na PIO aby te katalogi "reklamować" ale i tak nie dożyli te katalogi nawet odnowienia domen.

Co z tego wynika? Że ten ewentualny "biznes" jest mocno uzależniony od algorytmu, wiedzy, posiadanych narzędzi, prawidłowo opracowanej strategi marketingowej i biznesowej i "mody" w SEO.

Pytasz o skrypt, a skrypt to ostanie na liście czym trzeba się martwic.

Jak wiemy miałeś swoja "grupę katalogów", nawet zakładałeś multikonta na PIO aby te katalogi "reklamować" ale i tak nie dożyli te katalogi nawet odnowienia domen.

Dożyły, grupę sprzedałem bo znalazł się kupiec który zechciał zapłacić cenę, która mnie satysfakcjonowała. Co prawda PR w niektórych spadł, ale były też katalogi w których wzrósł, więc nie było źle. Można powiedzieć, że pozbyłem się problemu :)

Kocham Polskę

Właśnie dla tego podałem ten przykład aby inni nie pozbywali się problemów, bo lepiej ich prosto nie mieć. Aby prowadzić katalogi główna zasada to nie liczyć że to bedzie zarobek życia lub szybki zwrot "inwestycji" i to co napisałem wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności