Skocz do zawartości

Analizator linków do disavow

wiszbon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

razem z jeszcze jednym forumowiczem (truvati) popełniliśmy ostatnio pewien system mający nam pomóc w analizie linków w ramach ostatniego goglowskiego bicia po głowach.

Zadaniem systemu jest usprawnieniem i wspomaganiem analizy linków jakie porwadzą do naszej strony.

Opis działania systemu:

Rejestrujemy konto

Logujemy sie do systemu

W formularzu na pasku głównym dodajemy domene dla której chcemy analizować linki.

Po dodaniu domeny pojawi sie ona na liście poniżej

Następnie wgrywamy dla niej plik csv wygenerowany w webmastertools (max 600kB lub liczac linki około 10 tyś linków w jednym csv, więc jeśli masz więcej niż 10 tyś linków podziel plik na kilka mniejszych)

Po wgraniu pliku możemy klikając na domene przejść do analizowania linków lub odczekać aż system przemieli dane linki, czyli sprawdzi page rank domeny głównej na której jest link, liczbe linków wychodzących ze strony na której jest link a także czy link jest czy go brak na danej stronie

Na stronie z analizą linków możemy ręcznie oznaczać każdy link za pomocą kilku opcji (ok subdomena, ok domena, nie działą, ban url, ban subdomena, ban domena) (tak, system pozwala na ręczne oznaczanie linków, nie jest to automat a, można powiedzieć, wspomagacz pracy z analizą linków)

Po ozaczeniu linku jako np. "ban subdomena", wszystkie linki z tej subdomeny zostają oznaczone jako przeanalizowane ze znakiem ban na subdomene i znikają z listy "do analizy"

Dodatkowo z prawej strony tabelki jest kolumna "komentarz domeny", która pozwala na otagowanie subdomeny/domeny, możemy jej nadać np tag "spam" i wtedy każdy link w danej subdomenie będzie miał tag "spam". Jeżeli inny użytkownik oznaczył jakąś domene tagiem np "spam" a u Ciebie w linkach także jest ta domena to zobaczysz podpowiedź przy komentarzu, że ktoś oznaczył ją jako "spam" a w nawiasie będzie podana liczba użytkowników, którzy także oznaczyli tą domene jako "spam"

Po przeanalizowaniu wszystkich domen, klikajac na link przy domenie "generuj plik disavow" zostanie wygenerowany gotowy plik txt który można dodać do narzędzia disavow.

Po wgraniu nowego pliku csv, system sprawdzi nowe linki i jeżeli będa one na subdomenach/domenach, które już analizowaliśmy to pogrubiony zielony napis będzie nam sugerował jak wcześniej oznaczyliśmy tą domenę.

I to tyle z użytkowania systemu. Jeżeli chodzi o funkcjonalności to:

• sprawdzenie ilości linków wychodzących ze strony na której jest nasz link
  • sprawdznie PR dla domeny głównej na której jest nasz link
  • sprawdzenie czy link faktycznie jest na danej stronie
  • sugerowanie podpowiedzi dla domen, które zostały świeżo dodane a były wcześniej sprawdzone
  • komentarze/tagi dla subdomen/domen
  • sugerowanie komentarzy innych użytkowników systemu
  • wyszukiwarka linków
  • automatyczne generowanie pliku do disavow na podstawie naszych opinii o linkach

Jeżeli będzie duże zainteresowanie systemem może on troche przymierać jeśli chodzi o sprawdzanie linków pod względem PR,LW itp. Wtedy trzeba będzie się uzbroić w cierpliwoć a my będziemy musieli pomyśleć o jakimś przyspieszeniu tego procesu.

Obecny limit to 3 domeny w systemie.

System został napisany z myślą o własnych potrzebach, w tej chwili udostępniamy go za darmo, ale może okazać się że w przyszłości będziemy pobierać opłate za dostęp.

Zapraszamy do korzystania i czekamy na opinie, sugestie i eventualne bugi, które mogą wyjść przy użytkowaniu.

Adres systemu to: https://www.todo.miasto-firm.pl/

edit: kosz

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

Seoodkurzacz z tego co wyczytałem też jest fajnym narzędziem. Nie testowałem więc wypowiadać się nie mogę.

Jedyne, co na pierwszy rzut oka różni te narzędzia to cena, narzędzie które przedstawiam jest bezpłatne, a seoodkurzacz jest płatny.

Co więcej, idea narzędzia o którym tutaj piszemy polega na wspólnej pracy wszystkich jego użytkowników. Jeżeli kilka osób wcześniej oznaczyło tagami domenę na której znajduje się link prowadzący do Twojej strony, wiesz jak inni traktują daną stronę lub czym ona jest. Oczywiście jest to subiektywna opinia każdego użytkownika ale na podobnej zasadzie działa cały internet, coś sobie polecamy lub odradzamy. Ułatwiając sobie wspólnie osiągniecie celu.

Pozdrawiam

Truv

brak sygnatury

Co więcej, idea narzędzia o którym tutaj piszemy polega na wspólnej pracy wszystkich jego użytkowników. Jeżeli kilka osób wcześniej oznaczyło tagami domenę na której znajduje się link prowadzący do Twojej strony, wiesz jak inni traktują daną stronę lub czym ona jest. Oczywiście jest to subiektywna opinia każdego użytkownika ale na podobnej zasadzie działa cały internet, coś sobie polecamy lub odradzamy. Ułatwiając sobie wspólnie osiągniecie celu.

Może i fajna idea. Jednak autor systemu zdobywa nieocenione informacje o analizowanych domenach i ich sposobie linkowania. Hmm...no właśnie, narzędzie bezpłatne.... za swoją bezpłatność oddajemy informacje o własnych stronach (miejscówkach linków). Jednak chyba system nie jest bezpłatny. ;-)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

@novum wytłumacz mi proszę co dają te nieocenione informację? Nie jesteś pierwszy pisząc taką tezę. Może jednak będziesz pierwszy który odpowie jak można wykorzystać cudze lokalizacje linków?

Ja nie wiem, bądź tak uprzejmy i wytłumacz.

Truv

brak sygnatury

@novum wytłumacz mi proszę co dają te nieocenione informację? Nie jesteś pierwszy pisząc taką tezę. Może jednak będziesz pierwszy który odpowie jak można wykorzystać cudze lokalizacje linków?

To w zasadzie nie jest ważne jak, ważne, że będziesz w posiadaniu takich danych. Branża SEO ma swoją specyfikę, która raczej nie lubi dzielić się swoimi danymi, a w szczególności dotyczących linków.

To w zasadzie nie jest ważne jak, ważne, że będziesz w posiadaniu takich danych. Branża SEO ma swoją specyfikę, która raczej nie lubi dzielić się swoimi danymi, a w szczególności dotyczących linków.

Niby branża nie lubi dzielić się informacjami a jednak większość ma podpięte domeny do majesticseo, ahrefs, webmastertools itp. i jedyna różnica jest taka że tamte narzedzia zdobyły marke. Nasze jest można powiedzieć "no-name" co nie znaczy że nie może być dobre. Administracja systemu czerpie takie same korzyści jak użytkownicy, im nas więcej tym łatwiej analizować domeny na których są linki do naszych stron. Ci którzy używają już widzą że wzrost użytkowników powoduje skrócenie czasu pracy z analizą linków bo coraz więcej domen jest już oznaczonych i wystarczy tylko sprawdzić czy dana sugestia innych użytkowników się potwierdza.

Jednak autor systemu zdobywa nieocenione informacje o analizowanych domenach i ich sposobie linkowania. Hmm...no właśnie, narzędzie bezpłatne.... za swoją bezpłatność oddajemy informacje o własnych stronach (miejscówkach linków).

Dostęp do tego gdzie jakaś strona umieszcza linki lub jak je pozyskuje zawsze możesz podejrzeć w majecticu lub innym tego typu analizatorze, nie potrzebne jest do tego pisanie narzędzia i liczenie na to że ktoś doda domene.

je pozyskuje zawsze możesz podejrzeć w majecticu lub innym tego typu analizatorze

od dawna już daleko nie zawsze

jednak większość ma podpięte domeny do majesticseo, ahrefs, webmastertools

mogłeś by powiedzieć coś więcej na temat podłączania domen do tego co napisałeś?

Ja nie wiem, bądź tak uprzejmy i wytłumacz.

ja tobie wytłumaczę, to narzędzie upraszcza Tobie pozyskiwanie informacji o miejscówkach z których linkowane strony. To kolega chciał powiedzieć. Mam nadzieje ze wytłumaczyłem

@MaxPan, ale wytłumacz co mi to daje? Co mi daje wiedza o miejscówkach z których linkowane są strony?

po*********ę to do sqt? te strony mają już problemy z sqt

Wcisnę tam swoje linki? niby jak?

Za dużo filmów ze szpiegami ;)

Wszyscy piszą o tajnych miejscówkach ale jeszcze nikt nie wytłumaczył co z nimi można zrobić.

Truv

brak sygnatury

truvati właśnie testuję ten system. Zobczymy na ile faktycznie mi to przyspieszy analizę linków :) Co do tajnych miejscówek to są one tajne do czasu aż ktoś ich nie znajdzie scrapeboxem, czy innym scraperem. Jeśli ktoś się boi o własne zaplecze to nie ma czego gdyż lepiej niech od razu postara sie o lepsze jeśli te linki chce poddawać analizie :) Ktoś stworzył płatne narzędzie i boi się, że mu zyski spadną? Nie ma czego jeśli jego narzędzie zrobi to szybciej i lepiej, agencje seo i tak z niego skorzystają. Osoby prywatne i tak jest na to nie stać. Jeśli płatne narzędzie nie zrobi tego lepiej i szybciej, to moze warto zweryfikowac swój stosunek do klienta i bardziej zwrócić uwage na jego potrzeby? Jak dla mnie super, że powstają darmowe alternatywy, gdyż na tym moga skorzystać wszyscy wlasciciele stron. Zarówno ci prowadzący serwis o rybkach, czy pieskach jak i duże sklepy internetowe, a którym pozycje ostatnio mocno spadły bo im sie konkurencja mocno przysłużyła naprzykład.

ps. ile obecnie może trwać analiza około 20k linków? bo czekam godzine i wszystkie maja status Sprawdzam.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zadałem pytanie o podłączenie do aharefsa i MS. możesz wytłumaczyć bardziej te podłączenia?

Wszyscy piszą o tajnych miejscówkach ale jeszcze nikt nie wytłumaczył co z nimi można zrobić.

Wytłumaczę jak nie wiesz sposób NR1 - prosty i najbardziej popularny puszczam najpierw na te miejscówki XR od razu odsiewam AA co robi XR w domyślnej konfiguracji ( tylko xaasy).

Na to co zostaje puszczam skrypt co rozpoznaje silniki, dalej zapuszczam inny soft co próbuje zarejestrować się i zapostowac na poszczególnych silnikach.

To co zostaje definiuje cześć jako prywatne (platne) zaplecze a cześć jako miejscówki do których trzeba mod lub szablon..

teraz rozumiesz??

Istnieją jeszcze sposoby 2,3,10

Czekam na odpowiedz o połączaniu stron pod ahrefsa i MS.

A ogólnie moje wrażenie na temat Waszego narzędzia można określić jednym cytatem :

Ojcze, przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią. (Łk 23, 34)

@gielo powinno w dwie godziny zatargać, jeżeli system jest pusty, jeżeli leci po innych stronach daj mu kilka godzin. Sprawdzamy na kilka rożnych sposobów i chwilkę to trwa.

@MaxPan, gdybyś chciał zastosować sposób nr 1 na linki które pochodzą z dobrych lokacji nic byś tym nie zyskał, zdobyłbyś mnóstwo linków z lokacji powodujących filtry.

@novum, piszesz domysłami, równie dobrze mógłby napisać "ufo istnieje! nie wierzysz? jesteś słabej wiary."

Truv

brak sygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności