Skocz do zawartości

Analizator linków do disavow

wiszbon

Rekomendowane odpowiedzi

@MaxPan, gdybyś chciał zastosować sposób nr 1 na linki które pochodzą z dobrych lokacji nic byś tym nie zyskał, zdobyłbyś mnóstwo linków z lokacji powodujących filtry.

Polecam zaczerpnąć nieco informacji, nie obowiązkowo na PIO, od kogos kto "obraca" nieco większa ilością domen i dowiesz się że linki z tej samej lokalizacji dla jednych stron szkodzą dla innych pomagają

polecam pierwszy z brzegu post :https://www.forum.optymalizacja.com/topic/186447-nienaturalne-linki-pytanie/page__st__60#entry1305114 (Michał właściciel tego forum)

cytat : Link z tej samej strony z anchorem może byc dla jednej strony bardzo szkodliwy a dla innej wręcz zbawienny.

dalej nie rozumiem tego co napisałeś na temat podłączenia domen pod ahrefs

jednak większość ma podpięte domeny do majesticseo, ahrefs, webmastertools

podłączanie domen pod tego typu narzędzia! nie wiem czego tu nie rozumiesz? chodzi o to że ludzie podpinają domeny pod takie narzędzia i nikt nie pisze na forum danej strony że właściciel ma dostęp do danych i to jest "be".

Fragment, który cytujesz był odpowiedzią na to że niby pozycjonerzy nie lubią sie dzielić informacją o swoich stronach a jednak mają je podpięte do wielu narzędzi w których administracja oczywiście ma dostęp do wszystkich danych.

powiedź mi o podłączeniu do ahrefsa jak to odbywa się? I czy firma do który należy brand Ahrefs zajmuje się SEO? I czy wpisanie url w okienko ahrefsa coś zmienia? Nic nie zmienia roboty ahrefsa maja już te linki w bazię. Korzystając z twego narzędzia wywolujesz po -prostu cześć ich bazy, i tyle.

Wytłumaczę tobie na jakiej zasadzie działa ahrefs. Maja swoje boty co beż żadnego podłączenia do sytemu skanują wszystkie strony, faktycznie skanują cały internet, podążają za linkami.

Można jego ( bota) zablokować ale nawet na tym forum większość nie wie jak to zrobić skutecznie. Te najsprytniejsze banują bota na swoich zapleczach, preclach, katalogach ale tylko na własnych. Właściciele stron, tak zwanych publicznych miejscówek w 99.99 % przypadkach tego nie robią bo nie wiedza jak i nie wiedza poco mieli by to robić

Tak samo działa MS.

Wiec pytam dalej o co chodzi z podłączaniem stron pod MS i ahrefs> bo dalej piszesz takie coś

chodzi o to że ludzie podpinają domeny pod takie narzędzia

??

@MaxPan nie zgodzę się z Tobą, to o czym piszesz to algorytmiczna ocena stron (według mnie działanie na pałę, skażone między innymi błędnymi informacjami zostawianymi przez ludzi w plikach disavow).

Dane które ludzie otrzymują jako złe linki służą do analizy dalszej, nie wszystkie adresy url pokazane przez sqt są złe, trzeba się z tym zmierzyć odpisując w wiadomości RR że został popełniony błąd w ocenie linków.

Truv

brak sygnatury

Z całym szacunkiem do Was ale ciężko dyskutuje się z osobami co robią narzędzie do oceny linków, a nie wiedzą nawet na jakiej zasadzie działa Ahrefs i Majestic SEO.

Moim zdaniem to wasze narzędzie nic dobrego nie niesie, tak samo jak disavow zresztą. Ale na szczęście mnie osobiście to nie dotknie. Takie moje prywatne zdanie.

EOT

Dwie sprawy. Pierwsza to coś wam serwer zajeżdża

503 Service Unavailable

Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.

Druga to chyba ban dla domen coś źle funkcjonuje, bo po sprawdzeniu wszystkie flaguje mi jako ban (tym co znikł odnośnik pod ban domena i są już zwykłym tekstem) na przykład:

ban domena - com.pl [nask] lub ban domena - bedzin.pl [nask]

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności