Skocz do zawartości

Najlepsza metoda pozycjonowania

Snoopp

Rekomendowane odpowiedzi

czy, np. postawienie kilku blogów (z odpowiednimi anchorami do naszej strony docelowej) i zdobywanie do tych blogów linków przy pomocy chociażby xrumera ma jakiś sens? Czy z miejsca te blogi są przegrane i nic nie warte z perspektywy Google?

Jakiej chcesz odpowiedzi ? Bo dla takich założeń jakie podałeś (bez szczegółów, odniesienia się do zawartości, jakości, tematyki, fraz) pasuje każda z poniższych odpowiedzi:

może tak

może nie

tak

nie

może

nie wiadomo

i tak dalej ...

Chcę wiedzieć czy takie przedsięwzięcie ma w ogóle sens. I czy im trudniejsza fraza tym więcej blogów jej poświęcone?

Załóżmy, że tematyka blogów i strony docelowej ostro zbliżona. Te same meta dane i frazy powtarzające się w contencie. Jakość artykułów na blogach wysoka, treść niepowielona, pisana na zamówienie przez copywritera. Strona docelowa niezbyt bogata w teksty, większość to oferta ze zdjęciami. Powiedzmy 6 fraz lokalnych i 2 ogólne

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko zależy od "jakości" zaplecza i sposobu linkowania zarówno zaplecza jak i strony docelowej. Wykładnikiem jakości zaplecza nie jest jego unikalność tylko zawartość / wygląd / sposób "podania" treści / sposób umocowania linków wychodzących - to wszystko najlepiej jakby wyglądało na "normalny serwis" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Najlepsza metoda pozycjonowania? Manipulacja użytkownikami, żeby sami chcieli linkować do zaplecza. Coś o Tusku, coś o Kaczyńskim, jakaś nowa teoria, w tle afera - czyste lajt hat seo :)

Twórz strony z myślą o użytkownikach, a nie wyszukiwarkach.

:P

Coś o Tusku, coś o Kaczyńskim, jakaś nowa teoria, w tle afera - czyste lajt hat seo

plus cycki :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jednym słowem, "newsowe" zaplecza, coś jak Sfora.pl :) Mydło, szydło i powidło, ale zapakowane w ładną formę :)

w internecie jest tyle miejsc na linki, że nie potrzebne są zaplecza

Ale zaplecze to zawsze pewniak. Ja nie znam nikogo kto zajmuje się biznesem i ma tylko jedną domenę i jeden serwis internetowy. I nie mówię wcale o firmach, które zajmują się pozycjonowaniem profesjonalnie, tylko firmach produkcyjnych, handlowych, usługowych itd.

Filmy animowane typu explainer video. Malowanie przy winie i najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

To w takim razie z jakiej metody skorzystać i w co zainwestować?

Najskuteczniejsze metody pozycjonowania to te, które Google zabrania stosować.

Wszystkie metody, które wymieniłeś są skuteczne, ale... należy stosować umiar, rozwagę. A szczególnie dobrze dobierać anchory. W anchorach drzemie moc, której google się obawia. Nie zadne tam brandowe, to ściema.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zadbaj o dobry content, optymalizację, a wystarczy Ci dosłownie parę linków pozyskanych naturalnie, żeby być w topie

ta....na zespół na wesele w wyp^%dowie wielkim to może i masz racje, ale przy wczasy nad morzem albo gdańsk noclegi to ma się tyle co ja do baletnicy czyli nic - zero ...

Wszystko zależy od "jakości" zaplecza i sposobu linkowania zarówno zaplecza jak i strony docelowej. Wykładnikiem jakości zaplecza nie jest jego unikalność tylko zawartość / wygląd / sposób "podania" treści / sposób umocowania linków wychodzących - to wszystko najlepiej jakby wyglądało na "normalny serwis" ;)

Teraz już nawet i to nie pomaga. Niestety, miałem w ostatnim czasie okazję się o tym przekonać .

Ktoś powiedział, że w internecie jest tyle miejsc na linki, że nie potrzebne są zaplecza. I miał dużo racji :)

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/21254-budowanie-zaplecza/page__st__1425#entry1305494

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności