Skocz do zawartości

Najlepsza metoda pozycjonowania

Snoopp

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie zdradzi skutecznych metod. Działają najskutecznej metody wykształcone samemu, na bazie doświadczeń, testów, metody w jakiś sposób oryginalne.

Prawie cały polski internet jest już w katalogach SEO, preclach, SWL i na forach :) Trzeba iść o krok dalej.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikt nie zdradzi skutecznych metod. Działają najskutecznej metody wykształcone samemu, na bazie doświadczeń, testów, metody w jakiś sposób oryginalne.

Prawie cały polski internet jest już w katalogach SEO, preclach, SWL i na forach :) Trzeba iść o krok dalej.

Krok dalej ? Dalej będzie to, że żadne linki nie będą miały mocy, a wyniki będą ustalane ręcznie lub na bazie jakiegoś innego czynnika, który nie będzie miał nic wspólnego z linkowaniem .

Dokładnie, naprawdę da się zrobić dobre zaplecze, po którym nie widać nic, tylko wystarczy chcieć i poświęcić ten czas, który się poświęcało na spamowanie na zrobienie wartościowego zaplecza

Oczywiście, że da się zrobić porządne zaplecza. Tylko teraz zachodzi pytanie. Czy ten czas poświęcony na zbudowanie takiego serwisu będzie opłacalny? Czy zamiast jednego nie lepiej zrobić pięć, czy dziesięć odrobinę mniej dopieszczonych?

Listy najlepiej tworzyć samemu, testować ich skuteczność

W ostatnim czasie, kompletnie odbiegłem od metodologi dodawania linków. Robię to kompletnie na oślep, jednego dnia to. Jednego dnia to, czasami nic. Efekty naprawdę są dobre.

Należy też pod koniec połasić się o indeksacje, daje dobre wyniki. Tylko trzeba to robić z głową.

P.S. unikajcie dodawania na maxa do katalogów, czy precli (warto do nich dodawać, ale do nie wielkiej ilości)

Metody wypracować musisz sam i listy.

czasami nic. Efekty naprawdę są dobre

Też tak myślę :D

Robię to kompletnie na oślep

Co mnie kompletnie nie dziwi. Pewnie wyniki też są kompletnie na oślep, albo coś wejdzie albo nie. Najważniejsza masówka, żeby nałapać jak najwięcej klientów, nie? Tylko później może zabraknąć czasu na "nic nie robienie" jak trzeba się będzie klientom tłumaczyć.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiadomo, że co pozycjoner to inna opinia. Moim zdaniem sporo zależy od rodzaju serwisu, który chcemy linkować. Inaczej sklep (sociale, pełne urle, zamiast anchorów, fora ..,), inaczej serwis info (tutaj już bardziej anchor teksty i art. sponsorowane, blogi), inaczej strony firmowe (lepsze katalogi). + dodatkowo koniecznie wspierać się wszystkim po trochu. (m.in. dobre, przemyślane zaplecza, może jakieś systemy). I nie wszystko na raz rzecz jasna. Zróżnicowanie, systematyczność, lekki chaos, linkowanie wielu podstron, piramidy, itp. itd. To takie moje przemyślenia. Najgorsze co może być, cisnąć samymi katami, albo wszystko z seo pilota na jedną podstronę cisnąć. Trzeba czuć tą rzękę :) Oczywiście są to tylko przykłady.Generalnie patrzenie oczami Googla, by cała ta zabawa miała jakiś sens też jest dość istone. Tam też myślą. Samo bycie o krok przed to już za mało. p.s i to tylko 1/3 imprezy bo zostaje jeszcze treść, optymalizacja czyli kolejne tematy rzeki ...

Czy ktoś coś więcej wie na temat tej listy? https://www.forum.opt...pozycjonowania/

Miałem, w zasadzie mam :P i chyba nigdy z niej nieskorzystałem bo nie ma nic czego bym nie znalazł sam.

Ale 15zł - jak nie chce C isię nic szukać i szperać to od biedy można odżałować te 4piwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności