Skocz do zawartości

Hosting nie obsługujący domen IDN

blogi-wp

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnim czasie miałem niestety nie miłe doświadczenie z hostingiem boo.pl. Dotychczas (ja zwolennik domen IDN) nie miałem problemów z żadną firmą hostingową w obsłudze domen ze znakami narodowymi. No i do czasu zetknięcia się z hostingiem boo.pl. Po 7 dniach zgłaszania problemów, najpierw z niedziałającym odpowiednio panelem administracyjnym, w którym nie mogłem dodać jakiejkolwiek domeny, następnie z ciągłym problemem zalogowania się na serwer ftp moja cierpliwość skończyła się, gdy otrzymałem łaskawie odpowiedź od dostawcy, iż nie obsługują oni domen IDN. Nie dociekałem dlaczego i w ogóle, ale ku przestrodze innym radzę nie zakładać konta hostingowego w serwisie boo.pl chcąc podpiąć do niego domenę IDN. Znacie może hostingi, które również nie obsługują domen IDN?

Nie rozumiem jak serwer może nie obsługiwać domeny w ASCII, przecież to przeglądarka zmienia xn--w-uga1v8h.pl na żółw.pl i odwrotnie (w przypadku odpytywania serwera).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności