Skocz do zawartości

Firefox, a różne IP.

Sportomaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przede wszystkim jako nowy nabytek, chciałbym się przywitać, życząc przy tym Wesołego ostatniego dnia Świąt!

I przechodząc do tematu. Może i nie jest to do końca trafione forum względem mojego pytania, ale od dłuższego czasu podglądam co piszecie i zwyczajnie podoba mi się poziom dyskusji, co napawa mnie nadzieją, że nie zostanę zjedzony.

Chciałem spytać, czy ktokolwiek z Was zna sposób/patent na działanie na różnych IP (jednocześnie) w przypadku Firefoxa? Może istnieje jakiś dodatek, który daje taką możliwośc. Problem polega na tym, że korzystam w Firefoxie ze skryptu macro, który pozwala mi nabijać punkty na pewnej stronie. Administratorzy tejże strony przywiązują ogromną uwagę do multikont. Niestety więc działanie na kilku kontach, z jednego IP, zdecydowanie odpada. Na ten moment działam więc na 3 komputerach, każdy połączony z innym VPNem, co pozwala mi obsłużyć jednocześnie właśnie 3 konta w serwisie. Potrzebuję jednak zwiększyć produkcję i szukam jakiegoś sposobu. Musi być to sposób powiązany z Firefoxem, ponieważ to na nim działa macro, które posiadam. Mam wrażenie, że straszliwie zagmatwałem sprawę, więc jeśli coś jest nie jasne, proszę pytać. A ja proszę o pomoc. Sprawa jest naprawdę niecierpiąca zwłoki.

Z góry ogromnie dziękuję za każdą chęć pomocy.

Pozdrawiam,

Mati.

Wszędzie pełno kanciarzy ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

foxyproxy jest OK

ale jeśli korzystasz z makro w ff, to sprawdź, bo najczęściej jest możliwość podmieniania proxy z poziomu makra

ale na Twoim miejscu byłbym ostrożny, bo jeśli admini są poukładani, to i tak wykryją Twoje multikonto :P

dymna.jpg

Ten kto nie używał proxy, niech pierwszy rzuci kamień

To nie chodzi o proxy ale o

Problem polega na tym, że korzystam w Firefoxie ze skryptu macro, który pozwala mi nabijać punkty na pewnej stronie. Administratorzy tejże strony przywiązują ogromną uwagę do multikont.

Ale w sumie to masz rację, sami kantujemy korpogoogle i ja też mieszczę się w kategorii kanciarz ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przede wszystkim ogromnie dziękuję za odzew. Za chwilkę rozeznam się dokładniej w temacie :) Co natomiast do określenia 'kanciarz', nie popadajmy w przesadną hipokryzje. Nie wydaje mi się, aby ktokolwiek cierpiał na tym co robię. Przyjmuję zamówienia od klientów, wykonuję je z należytą solidnością i chyba o to w tym wszystkim się rozchodzi. Wydaje mi się, że fakt posiadania 6 - 7 kont, zamiast 1 nie powoduje tego, że admini tracą jakieś bagatelne pieniądze. O ile w ogóle jakieś :) Jeszcze raz dziękuję!

No dobrze, sprawdziłem co i jak. I teraz kolejne moje pytanie. Bo z tego co widzę, to ten program daje możliwość bardziej szybkiego przeskakiwania z proxy na proxy. Mi natomiast zależy na tym, żeby każde okno Firefoxa jakie sobie w danym momencie otworzę (niech będzie przykładowo 6 - 7 okien), miało swoje odrębne IP, w tym przypadku dzięki proxy.

czy ktokolwiek z Was zna sposób/patent na działanie na różnych IP (jednocześnie) w przypadku Firefoxa?

CookieSwap + FoxyProxy i ograniczenie zniesione, u mnie to działa.

Porady na temat leczenia lambliozy i innych chorób pasożytniczych jak glista ludzka https://zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty/glista-ludzka/

Jeśli szukasz informacji na temat pasożytów człowieka i chorób przez nie wywoływanych koniecznie odwiedź mój blog https://zwalcz-pasozyty.pl

Dlatego napisałem CookieSwap + FoxyProxy lub inny menedżer proxy.

CookieSwap zmienia jedynie cookiesy i nic innego, do zmiany IP użyj menedżera. Są różne, nawet takie, które jednym kliknięciem myszy zmieniają IP, rotują nimi, losują więc to nie jest problem by taki efekt jak chcesz uzyskać.

Porady na temat leczenia lambliozy i innych chorób pasożytniczych jak glista ludzka https://zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty/glista-ludzka/

Jeśli szukasz informacji na temat pasożytów człowieka i chorób przez nie wywoływanych koniecznie odwiedź mój blog https://zwalcz-pasozyty.pl

• 4 miesiące temu...

Jestem początkującym i mam pytania odnośnie proxy

1. Czy jak tworzę wpisy na blogach (swoich) na wordpress.com lub blogger.com muszę używać proxy

2.Zakupiłem pakiet proxy 10 szt i zainstalowałem go na FF >narzędzia>opcje> zaawansowane>sieć>ustawienia>adres URL automatycznej konfiguracji proxy , jak np dodaję komentarze, udostępniam na FB, (albo innych portalach społecznościowych) FF automatycznie zmienia IP, czy powinno się to zmieniać

3.Gdzie mogę poczytać wiecej o proxy. Moja wiedza jest taka ,że proxy uniemożliwia rozpoznanie przez wyszukiwarki ,że różne wpisy pochodzą z tego samego komputera , chciałbym wiedzieć kiedy muszę, powinienem stosować proxy . Pozycjonuję swoją stronę tylko

Czy jak tworzę wpisy na blogach [...] muszę używać proxy
Nie ma nigdzie w regulaminie w/w serwisów wymogu używania proxy :]

automatycznie zmienia IP, czy powinno się to zmieniać
Pytanie czy twoje proxy jest anonimowe L1 :]

3.Gdzie mogę poczytać wiecej o proxy.
Najlepiej w literaturze fachowej poświęconej serwera proxy i ich wykorzystaniu np w "SEO". Nie ograniczaj się w tym wypadku po publikacji drukowanych.

Pozycjonuję swoją stronę tylko
To nie ma w tym kontekście większego znaczenia.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności