Skocz do zawartości

Firefox, a różne IP.

Sportomaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie czy twoje proxy jest anonimowe L1 :]

Tak moje proxy jest L1, Druga część pytania 2 dotyczy tego kiedy i do jakich celów powinno się używać proxy , a kiedy lepiej nie używać. Czy są jakieś zasady: np gdy udostępniam coś mojego na FB (albo innym portalu lub blogu) powinno być proxy , a gdy coś komentuję (+link do mojej strony) na FB (albo innym portalu lub blogu) nie powinienem używać proxy. Z punktu "widzenia" automatu Goole - pozycjonowanie

Proxy używa się wtedy gdy chce się:

- ukryć swoje IP;

- wykonać dodatkowe akcje jak rejestracje kont blogów, e-maili itd z jednego komputera którego IP jest czasowo zablokowane.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wyjaśniłeś mi bardziej jak działa proxy .Chciałbym wiedzieć kiedy ( do jakich działań przy pozycjonowaniu ) włączyć proxy , a kiedy nie trzeba włączać proxy ( może jest to wręcz szkodliwe).

1.Pisanie postów na blogach z adresem do mojej strony,

2.pisanie komentarzy na blogach z adresem do mojej strony

itp

Mogę mieć cały czas włączone proxy ?

Tak, możesz miec "włączone proxy".

Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem ze proxy szkodzi chyba ze zle trafisz i admin wytnie wszystkie wpisy, konta itd z danego IP np za spam.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy proxy z proxymarket.pl działaja w miarę szybko?
W nagraniu od HandSubmittera są wykorzystane proxy anonimowe z proxymarket.

Jak chodzi o proxy z Hidemyass to wielkaaaa lipa :kwasny:

A z tym bezpieczeństwem to jest faktycznie tak jak jolan pisze?
Działanie proxy polega na pośrednictwie w żądaniach HTTP, więc wszystkie przekazywane dane przechodzące przez proxy sa teoretycznie dostępne wydawcy takiego serwera proxy.

Tylko, czy logujesz się / zamierzasz się logować za pośrednictwem "obcego" proxy do konta w banku < pytanie retoryczne> ?

A z tym bezpieczeństwem to jest faktycznie tak jak jolan pisze?

Działanie proxy polega na pośrednictwie w żądaniach HTTP, więc wszystkie przekazywane dane przechodzące przez proxy sa teoretycznie dostępne wydawcy takiego serwera proxy.

Tylko, czy logujesz się / zamierzasz się logować za pośrednictwem "obcego" proxy do konta w banku < pytanie retoryczne> ?

Nie, ale jak taki kolo jakies g...o (keylogger) na kompa mi zasadzi to potem nawet jak będę się logował w banku bez proxy.... :)

Tak samo ci ktoś może przyłożyć spluwę do głowy i "poprosić" o hasła. Proxy jest tak samo bezpieczne jak każda inna dowolna strona www która wysyła dane do klienta .

tak poza tym nikt cię nie zmusza do użycia proxy - twój wybór więc twoje rozterki są ***** ...

Do tego typu akcji lepszy jest zdalny pulpit na VPS'e z Windows. Chociażby najtańszy np z oferty v-net.pro/vps_windows.html wystarczy do wielu SEO zastosowań zamiast mielenia na lokalhoscie.

====

IMHO programy typu VirtualBox'y są tak samo bezpieczne jak każdy inny pogram gdyż są też programami które jako takie mogą mieć "dziury" w bezpieczeństwie.

Jak wyżej pisałem kupiłem i zainstalowałem proxy. Mam na mojej stronie w zakładce kontakt zainstalowany "skrypt" który informuje mnie z jakiego IP została wysłana wiadomość . Wysłałem do siebie wiadomość i moje IP jest widoczne . Dlaczego tak się dzieje czy proxy żle funkcjonuje , czy źle jest zainstalowane ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności