Skocz do zawartości

Ile macie kont bankowych?

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

W prywatnym koncie masz kwotę wolną od zajęcia wg art 54 prawa bankowego, nawet jak komornik zajmie, to możesz wybierać kasę do ok 11tys. Podstawa to mieć konto w banku który nie jest w systemie ognivo. Bo zarówno US jak i komornikowi ciężej je namierzyć.

Teraz będziecie oddawać te alimenty coście nakradli.

Konta nie są na mnie i jest rozdzielność majątkowa. Więc Panie komorniku zjazd;p hehe

Się możesz pomylić kolego. Bezczelny komornik z reguły się nie pyta, tylko najpierw zabiera, a ty kolego dochodź swoich fantów później w sądzie. I przygotuj się na ciężką przeprawę, bo komornicy zwykle z sądem dobrze żyją.

Na marginesie, mamusia nauczyła mnie nie chwalić się swoimi fantami przed nikim, i tak się trzymam już ponad piećdziesiąt lat. Więc ile kont, i gdzie nie powiem. Jakby co, to ja nic nie mam, jestem nikim, w ogóle mnie nie ma.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

W prywatnym koncie masz kwotę wolną od zajęcia...

:) Widać, że nie miałeś komornika. Blokadę masz na kwotę wyższą niż tę zajętą przez komornika i nic z tymi pieniędzmi nie możesz zrobić. Wyjąć możesz tylko to powyżej zajętości. Jak zrobisz konkretny raban odblokują np. kwotę na wypłaty pracownicze, które nie podlegają zajęciu a komornik i tak blokuje wszystko na dzień dobry.

Odpowiadając w temacie mam 6 kont (3 firmowe i 3 prywatne).

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności