Skocz do zawartości

Pytanie do właścicieli grup - disavow i autoryzacja usuwania wpisów ?

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest, moim zdaniem prosta, ale po stronie właścicieli grup już nie. Wiadomo, że w przypadku odfiltrowywania serwisów zachodzi potrzeba kontaktu z właścicielami katalogów (najczęściej grup) w sprawie usunięcia lepiej lub gorzej wykonanych wpisów - aby nie podawać linków do DT.

Właściciel w 98% nie posiada żadnych raportów i dostępu do panelu (w przypadku np w-katów) więc nie ma możliwosci samodzielnego usuwania wpisów.

Pytanie jest: czy i na ile jest możliwe usunięcie przez Was wpisów "jednym ruchem" ? Jak byście widzieli też autoryzowanie takich próśb - wiadomo, że dość rzadko wpisy dodawane są z adresem email klienta ? Problemem może być też posiadanie przez klienta kilku serwisów i jego adresem firmowym jest innym mejl niż nazwa domeny, która jest we wpisach ?

Pytanie podyktowane jest faktem, że znowu mam kilku klientów do odfiltrowania robionych różnymi grupami i teraz myślę nad w miarę sensownym ale niekoniecznie szybkim rozwiązaniem, dobrym dla każdej ze stron. "Dzierganie raportowania" katalog po katalogu to dośc długa droga a "tempus fugit".

Tylko proszę nie hejtujcie tematu :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie miałem jeszcze sytuacji w której odmówiłbym usunięcia wpisu. Żeby zautoryzować taki wpis wystarczy podać multikod z którego był dodany (w panelu dodawarki sami go sprawdzimy), jeżeli było katalogowane jako usługa całościowa kupiona w jakimś seosklepie to wystarczy napisać do tego właśnie sklepu, właściciele kontaktują się ze mną bezpośrednio i takie wpisy też są usuwane bez problemu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To może być także pytanie do twórców skryptów :) - Bo to może być nowa (płatna?) usługa w katalogach. Wydaje mi się że można by to zautomatyzować na zasadzie identyfikacji przez adres e-mail w domenie o której mowa (rejestracja i przypisanie wszystkich wpisów z danej domeny, albo potwierdzenie przez e-mail w domenie).

No i teraz najfajniejsza część - decyzja czy zdejmujemy link, czy kasujemy wpis czy może robimy nofollow? Bo w sumie jako opłatę można potraktować zdjęcie linków i pozostawienie treści, a przy okazji - taki wpis na pewno nie zaszkodzi, a przez np. wymienienie nazwy firmy/produktu lub/i adresu może pomóc.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Autoryzacja jest prosta, z reguły jeśli nie jest to osoba znana właścicielowi to wrzutka txt na serwer w domenie z tekstem w stylu - upoważniam firme/osobe do działań w imieniu domeny bla bla bla.

Co do usuwania to starsze/lepsze grupy mają do tego softy, do tego seocat usuwa z sinooke i seoków (trzeba mieć konto admina lub zwykłe w katalogach i to też można załatwić w 80-90% softem), w wp-katach jest to kwestia przeniesienia projektu do kosza, aczkolwiek są grupy, w których to nie działa i ostatecznie są też grupy (promil), w których się nie dogadasz.

Jak Klient płaci to wszystko jest do zrobienia:)

Trudniejsze i bardziej czasochłonne mogą być zmiany tytułów lub usunięcie linków z treści, ale wtedy wracamy do zdania poprzedzającego z naciskiem na płaci:)

Co w przypadku gdy klient nie chce zapłacić - akceptujecie ryzyko, że domeny wylądują w DT ? Ja rozumiem, że jest to usługa, która zajmuje trochę czasu ;) Zapewne kwestia ceny ... chętnie nawet bym pewnie się dowiedział ile to jest bo dzięki temu wiemna ile wycenić swoją usługę ?!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wiesz - ja bym wolał uniknąc sytuacji gdzie zgłaszam katy do DT i tak starm się postępować ale nie zawsze sie da :)

a dla mnie ten temat wygląda tak, jakbyś dopiero co przyszedł na to forum i chcial usunąć 1 filtra w swoim życiu:) oczywiście bez obrazy.. ale podobno troche już tych filtrów usunąłeś:) więc chyba doświadczenie w tym masz? w sensie w usuwaniu wpisów? albo nie masz bo dotąd trzaskałeś DT ;)

A na poważnie, tak jak napisałem wyżej, nie ma praktycznie problemów z usunięciem wpisów w żadnej z popularnych grup.

moskit: podchodzę Was bo coś chce usłyszeć :P

up@

Bo do tej pory nie było problemów z mniejszy usuwaniem wpisów - teraz problem się nawarstiwa i będzie rósł ... wiec idziesz złym tropem :)

Zgredzie już widzę jak żmudnie poświęcasz godziny , wyszukujesz maili śmieciowych katalogów , dochodzisz co to za grupa , wysyłasz maile z prośbami i czekasz......Tylko dlatego, że masz zasady.....

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

nie mario - chodzi o zmianę podejścia google do tego zagadnienia - wrzucenie wszystkiego do DT skutkuje utrzymaniem kary na serwisie. trzeba po prostu usuwać wpisy.

DT działa bez problemu.

ja bym powiedział,że DZIAŁAŁO do niedawna

wrzucenie wszystkiego do DT skutkuje utrzymaniem kary na serwisie. trzeba po prostu usuwać wpisy.

Spotkałeś się z 'odpuszczeniem winy' w GWT (dzięki obszernemu DT), ale jednak dalszym pognębieniem serwisu?

Odnośnie usuwania z grup to masz rację - wpisy będą pojawiać się stale pod nowymi domenami jak właściciele je będą zmieniać.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności