Skocz do zawartości

Szerokość strony

~larry

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, ja też mam stronę dla której dorobienie responsywności wiąże się z przerobieniem praktycznie całego szablonu, aby nic się nie porozjeżdżało, a brak mi na to czasu niestety. Jeszcze taka moja osobista opinia. Lepiej ustawić na stałe mniejszą wartość szerokości strony niż większą. Lepiej się przegląda strony ustawione np. na 960px na rozdzielczości ekranu 1920px niż stronę o wymiarze 1900px w rozdzielczości ekranu 1024px :) To akurat dobrze wiem z doświadczenia hehe. 99% ludzi nie przeszkadza pasek o kolorze tła po bokach strony. Oczywiście z umiarem aby się nie okazało, że ktoś użyje rozdziałki 600x320 i drugiemu na monitorze strona będzie wyglądała jak ściągawka na maturę ;]

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dla Ciebie zapewne wygląda poprawnie gdyż korzystasz z rozdzielczości większej niż 1300px. Jestem pewny że 30-40 % twoich odwiedzających, mają problem z Twoim sajtem.

Dobra rada dla Ciebie. Użyj % zamiast px i daj to w boxa z max-width: 1300px;

Wtedy twoi odwiedzający którzy maja mniejszą rozdzielczość będą także poprawnie odczytywać Twój szablon gdyż dostosuje się on wtedy do ich rozdzielczości ;)

1170px najbardziej mi się podoba....

Co do 960 grid system to jest on jeszcze nie responsywany....( są lepsze frameworki)

Lepszy jest Bootstrap a jak dla mnie jeszcze lepszy jest Gumby Framework... :)

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Przeglądałem różne frameworki, ostatecznie napisałem sobie własny miniframework bo uznałem, że uczenie się takich kobył jak np. Bootstrap zajmie mi znacznie więcej czasu. Dlatego ściągnąłem sobie z niego tylko podziały siatki. Polecam za to naukę LESS (lub SASS jak kto woli) bo znacznie upraszcza to sprawę kiedy macie już jakiś szkielet do wielokrotnego wykorzystania (zmienne itp.). Do LESS jest fajny kompiler SimpLESS (przy każdym zapisie źródeł generuje css'a).

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zawsze pracowałem z 960px, dzisiaj robiłem stronę na 1120px.

Coraz więcej stron jest responsywna albo na więcej niż 960px.

Niestety wciąż są najpopularniejsze laptopy z mniejszą rozdzielczością niż niektóre komórki. :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności