Skocz do zawartości

podobieństwo fraz czy ma sens pozycjonowanie fraz rózniacych się kolejnością czy l mnogą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Brać,

jestem początkująca osoba na tym forum i zagladam tutaj jako zamawiajacy usługi zwiazane z pozycjonowaniem, a nie wykonawca.

Prosze zatem fachowców o porade by sensowanie zaplanować kampanię, od pozycjonera dostałem wykaz podobnych do siebie fraz:

Biuro podróży kraków

biura podróży kraków

biura podróży w krakowie

biuro podróży w krakowie

kraków biuro podróży

każdą z nich chce pozycjonowac osobno i moje pytanie:

czy wybrac jedną z nich i założyć że pozostałe sie także wypozycjonują z automatu chociaż w pewnym stopniu?

zrobiłem szybki test tj wpisałem w google "biuro podróży w Krakowie" - pojawiły się także wyniki na:

-biuro podróży Kraków

-biura podróży w Krakowie

Proszę o odpowiedź biorąc pod uwage sensowność oraz mój budżet możnaby przeznaczyć na inne, interesujące frazy

nie mówiąc o tym że nie przewidzisz jaki pomysł na szukanie wpadnie do głowy klientowi gdy szuka wycieczki, warto obstawiać hasła jakie podpowiada G, większość osób jest leniwa i jak pojawia się podpowiedź to w nią klika

Stosując tego rodzaju linkowanie narażasz się na filtr, wszystkie podane frazy muszą sie znaleźć na stronie umiejętnie i logicznie wplecione w treść, nazywa sie to optymalizacją dla fraz. Dobra optymalizacja= mniejsze niebezpieczeństwo filtra za "frazy branżowe" w linkach

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

powiem tak warto czy nie to można by na początek sprawdzić w Google czy w ogóle jest z tych fraz ruch.

Jeśli jest to jaki - porównywalny czy np na jedną odmianę 2 os w miesiącu, a na inną 100 os. w miesiącu, a jeszcze inną 1000 os. w miesiącu - wybierasz największy ruch (logika bynajmniej na to wskazuje)

Następnie może wybrać nie biuro podróży kraków w 100 odmianach, a np last minute kraków, podróże kraków i wszystko co z tym się wiąże - może przyniesie to większy ruch i zysk (zapewne będą większe koszta).

Jednak to wszystko należy sprawdzić i dopiero na SAMYM końcu wycenić i ocenić pełną opłacalność.

jaki pomysł na szukanie wpadnie do głowy klientowi gdy szuka wycieczki

Zdziwiłbyś się jak łatwo ;) ale kryteriów podstawy szukania jest około 15-30 związane są z "otoczeniem" miejsca gdzie chcą jechać, terminami, warunkami pobytu, pogodą itp, to tak najogólniej.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie zapominajmy o literófkach "bióro podrurzy" i łącznie "biuropodróży" i z pauzą "biuro-podróży" itp ... zazwyczaj wystarczy kilka linków na "głupią frazę" a klient może zostawić dużo pieniędzy :)

ps. na mj blog wbił ktoś na frazę "kupiem ...... " Nie za bardzo wiedziałem o co chodzi aż zauważyłem jeden post gdzie cytowałem aukcję z allegro :) . Szkoda że nie miałem nic do "zpszedania"

a jeszcze inną 1000 os. w miesiącu - wybierasz największy ruch (logika bynajmniej na to wskazuje)

mylna droga

twoim zdaniem prawdopodobieństwo dużego zarobku będzie większe przy ruchu:

10 osób, a jeżeli 1000 osób ? Ja stawiam na 1000 osób :)

Chodzi mi raczej, o to że pozycjonowanie zaczyna się od mniej niszowych fraz gdyż one potrzebują zazwyczaj kilkanaście linków, aby wejść nimi w topke. Pozycjonujesz 10-20 takich fraz i już masz jakiś ruch na stronie, a jak zaczynasz pozycjonować od tych bardziej konkurencyjnych, to może minąć nawet kilka miesięcy zanim uzyskasz z nich ruch.

Moja logika jest taka, że wole najpierw wypozycjonować frazy które mają mniejszą ilość wyszukiwań i mieć ruch po 2 tygodniach, który może mi dać jakiś zarobek, niż męczyć się z tymi trudniej dostępnymi.

Tylko spójrz na to, że Kaczorek1234 nie jest pozycjonerem czyli za każdą frazę musi zapłacić firmie, która będzie mu taką usługę wykonywała.

Czyli rozumiem, że proponujesz mu płacić jednocześnie za 10-20 fraz w tym 15 fraz, z których zarobek może być marny, a jeśli będzie to nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie mimo, że może pozycjonować 5 fraz, z których jest duży ruch, a więc duże prawdopodobieństwo, że i dużo klientów (a te tanie i tak same wejdą prędzej czy później w TOP oczywiście jeśli nie ma na nie konkurencji i dobrze mu zoptymalizujesz stronkę).

A czy dodawanie linków trzeba zlecać firme która zajmuje się pozycjonowaniem ? Zauważ, że pierwsza moja odpowiedź nawiązuje do twego mylnego myślenia, a nie do tematu dyskusji.

Mimo wszystko analogiczne jest, że za frazy mniej niszowe zapłaci mniej kasy, co więcej będzie miał natychmiastowe rezultaty.

A po za Tym tu wystarczy prosta kalkulacja 10 fraz po 100uu miesięcznie można wy pozycjonować szybciej niż jedną frazę 1000uu, natomiast koszta można porównać mniej więcej do takich samych, tylko że w tym przypadku zaoszczędzisz czas, a część zarobku ze słabych fraz można przeznaczyć na pozycjonowanie następnych fraz, co daje kolejne wejścia na stronę i coraz większy zarobek...

Ale co ja tam będę tłumaczył... róbcie jak chcecie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności