Skocz do zawartości

podobieństwo fraz czy ma sens pozycjonowanie fraz rózniacych się kolejnością czy l mnogą

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko spójrz na to, że Kaczorek1234 nie jest pozycjonerem czyli za każdą frazę musi zapłacić firmie, która będzie mu taką usługę wykonywała.

pytanie jest takie że przy wyborze zleceniu na pozycjonowanie 12-15 fraz łącznie warto brać w tych liczbach takie pochodne?

moja strona była już kiedys pozycjonowana pod hasłem "Biuro podróży kraków" obecnie spadła do 3 dziesiątki. Co ciekawe nigdy nie była na frazę "Biuro podróży w Krakowie", a jest w 2 dziesiątce!!. sprawdziłem to jako laik bez rzadnych narzędzi zatem czy nie lepiej zostawić jedną płatną:" biuro podróży kraków" a wykupić inne frazy jak napisał Dralik np last minute kraków, podróże kraków

Takie frazy się wspierają nawzajem, więc pozycjonować je warto. Z drugiej strony od strony klienta to może wyglądać jakby płacił kilka razy za to samo (ale tylko częściowo to się pokrywa).

Proponowałbym w takiej sytuacji negocjację jakiejś zniżki dla tych fraz podobnych (ale nie rezygnację) i dorzucenie kilku innego typu.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

To że jest na hasło "Biuro podróży w Krakowie" w top 20 może oznaczać że może masz zoptymalizowaną stronę pod tą frazę, może dla urozmaicenia anchorów zostało zamieszczonych kilka linków z tym odnośnikiem, itd...itd. Jeśli to ja bym był klientem, to zleciłbym frazy podstawowe + te z podpowiedzi googla, jeśli zostałoby mi trochę budżetu a cena byłaby przyzwoita wtedy frazy podbne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności