Skocz do zawartości

Śmieszne zdjęcia FB

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

Mają lepsze, ale z PR on nie ma nic wspólnego. Algorytm PR był bardzo prymitywny. Nabić w PR do PR5-6 w czasach jak istniał mógł każdy średnio rozgarnięty użytkownik internetu który potrafi wstawiać linki.

miało gorsze narzędzia od MOZ

Właśnie dla tego PR już nie istnieje bo mają lepsze algorytmy oceny "wartości" stron. Zresztą algorytm liczenia PR jest publicznie dostępny.

• Odpowiedzi 351
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie dość że Google manipuluje algorytmem to świetnie im wychodzi manipulacja pozycjonerami.  Zazwyczaj wszystkie "wiadomiści " google trzeba brać odwrotnie - to co nie działa, działa,  a to czego nie ma, istnieje.  Socjotechnika. Jednak większość lubi budować swoje teorie i pisać o pasku z jakiegoś torbala.  ;)

Największym sukcesem diabła było wmówienie ludziom, że nie istnieje. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

"masz jakieś dowody, że PR nie umarł i tylko został zamaskowany?"

Wystarczy zastanowić się, jak w praktyce wyglądałoby wyłączenie PR, tj. jak wpłynęłoby to na SERPy. 

"Do tego mnie przekonują liczne obserwacji zachowania domen z PR i bez PR ( z linkami ze stron z wysokim PR) w serpach kiedy ten PR był pokazywany i aktualizowany."

Aha, czyli bazujesz na danych sprzed kilku lat. OK. 

Aha, czyli bazujesz na danych sprzed kilku lat. OK. 

Prymitywna uwaga, ale odpowiem na tym samym poziomie :

:D Lexy jak bym nie czytał co piszesz czasami dla poprawy humoru, to możesz bym się przyjmował uszczypliwościami, a tak OK gotuj się dale w tym kotle myśląc że to jakuzzi. Pozdrowienia dla ekipy Expertów z "tajemnej" grypy na FB.

@Lexy, myślałem, że reprezentujesz zdecydowanie wyższy poziom, ale jak to mi się ostatnio zdarza, pomyliłem się. W porządku... dalej siej dezinformację, a jedynie słuszną wiedzę przekazuj tylko i wyłącznie na Twoich kursach. Wiem jedno, ci którzy są na bieżąco zajmują się pozycjonowaniem lub PP, natomiast ci, którzy nie dali rady stawić czoła wyzwaniom googla żyją ze szkoleń, kursów i blogasków.

PS

nigdzie nie pisałem, że PR nie ma, a dowcip jest w innym miejscu, sorry, że kółko namalowałem tak mało precyzyjnie, następnym razem się już to nie powtórzy...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

nigdzie nie pisałem, że PR nie ma

Niezależnie co to jest i jak się nazywa ma zasadniczy wpływ na oznaczanie jakości stron. Możemy go nazywać umownie PR tak jak było dotychczas.  Ważne, ze ogólna zasada działania pozostała bez zmian. Jedynak nowe czynniki składowe algo zyskały na znaczeniu a umowny PR stracił. Ot, cała filozofia . Jakby ktoś chciał to mogę przeprowadzić szkolenie z działania algorytmu google i PR. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

mogę przeprowadzić szkolenie z działania algorytmu google i PR.

Via Skype jak kojot klasyk czy real przy wódzi? ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@SzlafRock, Ty to wiesz, ja to wiem, a reszta niech dalej się podnieca przepisywaniem debilizmów na swoje super seoblogi...

Kilkadziesiąt lat temu na studiach uczyli mnie np. prowadzenia firmy teoretycy, którzy byli podobnie oderwani od rzeczywistości jak nasz obecny rząd i seospecjaliści od mrozów. Obecnie przynajmniej ja dzielę seospeców na teoretyków i praktyków. Ci pierwsi zawsze mają szczególnie dużo do powiedzenia, gorzej sytuacja wygląda jak powiem "sprawdzam" okazuje się że ich moc jest... tzn ma być... tzn będzie...kiedyś... może...

i żeby nie była totalnie offtopic to poniżej stare z FB:

pjncqirc.jpg

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności