Skocz do zawartości

Sprawdzacie wordpressa?

unnamed

Rekomendowane odpowiedzi

chyba że ktoś używa darmowych dziurawych wtyczek, których jest mnóstwo np. do generowania miniaturek w artach :)

to już pozamiatane ma :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

uuu dziś kolejna fala prób włamania. Na szczęście jak na razie żadna nie udana. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa - są też próby włamania na domeny nie linkowane na których jest tylko zainstalowany wordpress. Czyżby jedna z "wad ukrytych" seo hostingu ?? ;)

blogi-wp, o 15 styczeń 2014 - 14:32, powiedział:

Ja posiadam ok.100 stron na WP i próba włamań jest raz na kilka miesięcy

Widocznie próbują się włamać tylko na te wartościowe .

I po co ta złośliwość? Jeśli nie potrafisz przerobić panelu logowania do wordpress'a i nie umiesz zabezpieczyć się przed atakami to nie potrzebny był to komentarz...

Znajomość php i wordpresa i samemu zrobisz zabezpieczenia. A co Twoje komentarze wnoszą po za tym, że piszesz, że non stop masz ataki? Zleć przerobienie kodu profesjonalistom (lub sam ogarnij php i wordpressa) i wtedy nie będziesz narzekać. Popularność blogów nic nie ma do rzeczy, ponieważ najczęściej ataków dokonują roboty, które najpierw zbierają strony oparte o wordpressa.

Znajomość php i wordpresa i samemu zrobisz zabezpieczenia

po co mi znajomośc PHP i wordpressa jak ja sie nawet na pozycjonowaniu nie znam :(.

A co Twoje komentarze wnoszą po za tym, że piszesz, że non stop masz ataki?

A widzisz ... ja zadaję pytanie , otrzymuję odpowiedzi, filtruje i ..........

Wada taniego hostingu, nie koniecznie SEO.

:)

Popularność blogów nic nie ma do rzeczy, ponieważ najczęściej ataków dokonują roboty,

Niektórych prób było kilkadziesiąt i trwały po kilka godzin więc nie koniecznie.

Ale wracając do :

A co Twoje komentarze wnoszą po za tym, że piszesz, że non stop masz ataki? Zleć przerobienie kodu profesjonalistom

Nie jestem egoistą. Może moje obserwacje i wnioski oraz odpowiedzi innych forumowiczów uchronią kogos przed udanym atakiem. Wiedzą trzeba się dzielic :) ( w każdym razię tą podstawową powinno się , a tą bardziej zaawansowaną według uznania ;))

Nikt nie za darmo się taką wiedzą nie dzieli :) A co do ataków to zobacz z jakich IP są przeprowadzane i blokuj te IP. Swego czasu miałem ataki na formularze kontaktowe ofertami z Chin, w pliku htaccess zablokowałem wejścia z poza polski i spokój. :)

uhuhuhu ... to nie takie proste. Próby ataku są przeprowadzane z różnych IP z różnych krajów. Wycięcie pasma nie wchodzi w grę bo sa też przeprowadzane z polskich IP. Porównywałem IP prób ataków na różne stronki i sie nie powtarzają więc próby idą przez proxy.

"

ua.png Ukraine attempted a failed login using an invalid username "support".

IP: 109.254.170.19 [block]

1 day 1 hour ago

ru.png Stavropol, Russian Federation attempted a failed login using an invalid username "root".

IP: 85.90.113.53 [block]

1 day 1 hour ago

ru.png Ozersk, Russian Federation attempted a failed login using an invalid username "manager".

IP: 91.205.236.230 [block]

1 day 1 hour ago

vn.png Vietnam attempted a failed login using an invalid username "administrator".

IP: 113.166.186.249 [block]

Hostname: localhost

1 day 1 hour ago

ro.png Bragadiru, Romania attempted a failed login using an invalid username "admin1".

IP: 188.214.3.245 [block]

1 day 1 hour ago

ru.png Ufa, Russian Federation attempted a failed login as "admin".

IP: 188.162.220.113 [block]

Hostname: client.yota.ru

1 day 1 hour ago"

Tak to częściowo wygląda bo log jest kilka krotnie dłuższy

A, czy tylko Ty dodajesz artykuły do swoich wordpressów? Jeśli tak to jest prosty sposób, abyś tylko Ty mógł mieć dostęp do panelu logowania. Dostęp do panelu logowania tylko z jednego adresu IP, czyli Twojego, nikt inny nie będzie mógł wejść na www.strona.pl/wp-login.php po za Tobą. Jeśli tak to tu masz opisane co i jak: (pkt. 4) https://wpninja.pl/artykuly/11-sposobow-na-zabezpieczenie-wordpressa/

Masz możliwość ustawienia większej ilości adresów IP lub ich zakres, dodaj swoje i kolegi i powinno być wszystko ok :) Daj znać potem, czy nadal są ataki(raczej nie powinno ich być, w zależności jeszcze jakie wtyczki masz na blogu aktywne), jeśli będą to wtedy mogę pomóc Tobie przerobić panele logowania i zmodyfikuje wtyczki za symboliczne wpisy :) Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności