Skocz do zawartości

Lokalne frazy A.D 2014

coldpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że dawno już niczego nie pozycjonowałem chciałbym zapytać jak to wygląda w 2014 roku?

Mam do wypozycjonowania kilka fraz lokalnych (nazwa miasta, nazwy dzielnic, i kombinacje z tymi nazwami). Większość tych fraz jest praktycznie nieobstawiona (portal urzędu miasta, jeden portal sieciowy i potem już "naturalne wyniki").

W związku z tym chciałbym zapytać: co działa w 2014 roku?

Generalnie nie mam czasu na samodzielne działania więc będę brał usługi z forum lub jakiegoś seosklepu, ale mam kilka pytań:

1. Czy katalogowanie+precle+trust linki+jakaś mała piramida to wystarczająca dywersyfikacja?

2. Czy mogę jedne frazy pozycjonować jedną metodą a inne inną, czy muszę to rozłożyć?

3. Czy są to pewne metody, za które nie zostanę ukarany?

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Jak nieobstawione frazy, to skupiłbym się na dobrej optymalizacji strony, mapki w Google jak jest i dodanie do tych 'najlepszych' katalogów.

1. Pamiętaj o dywersyfikacji anchorów, mało "komercyjnych", dużo "naturalnych".

2. Pozycjonujesz stronę, a nie frazy.

3. Nie, nie ma pewnych metod.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Dodaj na początek do katalogów takich jak: onet, gazeta.pl, wp itp.....możesz polecieć po socialach, jakiś FB, G+ (obowiązkowo raczej). Jak witryna będzie dobrze zoptymalizowana, powinno zadziałać. Ale pewności nie masz nigdy ;)

multikonto

Myślałem żeby na 3 główne frazy wykupić katalogowanie u kulfika + 3 frazy II rzędu w usłudze katalogowania podstron. Myślicie, że to wystarczy? Co do optymalizacji to oczywiście wszystkiego pilnuję i tu nie ma problemów, natomiast szczerze mówiąc z własnych doświadczeń (3 strony - na dwóch optymalizowała firma seo, na jednej ja sam) nie wierzę w dużą skuteczność tego typu działań (teraz możecie mnie pożreć).

P.S: Jeszcze jedno pytanie. Czy dodatkowy link w opisie warto zrobić bez anchora czy wszystko jak leci z anchorami? Bo słyszałem, że teraz "naturalne" linki są w cenie ;)

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Dodaj na początek do katalogów takich jak: onet, gazeta.pl, wp itp.....możesz polecieć po socialach, jakiś FB, G+ (obowiązkowo raczej). Jak witryna będzie dobrze zoptymalizowana, powinno zadziałać. Ale pewności nie masz nigdy ;)

Zdarza się, że i te katalogi trafiają na listę w Narzędziach dla Webmastera. Social media bezpośrednio nie przełoży się również na pozycję, co najwyżej chociaż i tego nie jestem pewien podniesie poziom zaufania do witryny.

Mi jeszcze działają linki z zaplecza, chociaż ich moc już nie jest taka jak kiedyś.

Myślałem żeby na 3 główne frazy wykupić katalogowanie u kulfika + 3 frazy II rzędu w usłudze katalogowania podstron. Myślicie, że to wystarczy? Co do optymalizacji to oczywiście wszystkiego pilnuję i tu nie ma problemów, natomiast szczerze mówiąc z własnych doświadczeń (3 strony - na dwóch optymalizowała firma seo, na jednej ja sam) nie wierzę w dużą skuteczność tego typu działań (teraz możecie mnie pożreć).

P.S: Jeszcze jedno pytanie. Czy dodatkowy link w opisie warto zrobić bez anchora czy wszystko jak leci z anchorami? Bo słyszałem, że teraz "naturalne" linki są w cenie ;)

Katalogi u Kulfika jak najbardziej, ale dorzuciłbym też te lepszej jakości.

Co do linku w opisie to nie polecam, to pierwsza rzecz którą Google się czepia w katalogach :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności