Skocz do zawartości

Czemu google zaindeksowało?

Olcia20

Rekomendowane odpowiedzi

Mam duży problem - otóż przebudowywałam stronę i korzystałamw tym celu z darmowej domeny, gdy stara wersja siedziała pod dawnym adresem czekając na podmianę. Żeby google jej nie zaindeksowało podwójnie, stworzyłam robots.txt takiej treści: User-agent: *

Disallow: /

User-agent: Mediapartners-Google

Allow: /

oczywiście w obronie przed duplicat content.

Dziś chciałam sie wziąć za transfer strony a patrzę - tam stroina pod tym dziwnym adresem została zaindeksowana! Co robić w takiej sytuacji? Jak usunąć ją z google indeksu? nChcę, żeby znikła na amen, żeby nie powodowała duplikat, byłam pewna, że ten plik mnie przed tym ochroni

Strona o The Sims 4 - premiera już jesienią 2014 roku :-)

NoweSimsy.pl - forum The Sims 4, zwiastuny, galeria, newsy - wszystko i jeszcze więcej na jedynej stronie o TS4 w Polsce

Poproszę o logiczną wersję wydarzeń ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To jeszcze raz:

pod adresem, na którym chcę ieć stronę pozostawiłam do czasu stworzenia nowej wersji dotychczasową stronę. Nową wersję jako że tworzę w wordpressie umieściłam na drmowej domenie podróżecośtam.pl z umieszczeniem pliku tekstowego, który miał ochronić przed indeksowaniem treści tej strony.

Dziś chciałam moje nowe dzieło przenieść na starą domenę, podmieniając za tamtą, lecz wcześniej w google wpisałam adres tej darmowej domeny i okazało się, że wszystko zostało zaindeksowane, co do jednego nowego artykułu.

Nie wiem co mam robić, chcę tą treść przerzucić na starą domenę, ale niestety boję się duplicat content a że strona jest dosyć wysoko - w pierwszej siódemce na dość trudną frazę, nie chcę dostać bana ani spaść.

Jak się pozbyć zaindeksowanej treści z domeny-śmiecia, by móc tą treść wrzucić na prawidłową domenę bez strachu o duplikat?

NoweSimsy.pl - forum The Sims 4, zwiastuny, galeria, newsy - wszystko i jeszcze więcej na jedynej stronie o TS4 w Polsce

Przenieść treści i skasować te na darmówce , nie ma o co się martwić.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na pewno? :)

Bo bardzo się bałam, ze google mimo pliku i tak zaindeksuje i moje obawy niestety się sprawdziły, w takich chwilach odechciewa się wszystkiego..

A jak długo trzeba czekać, żeby ta treść (skasowana) całkiem zniknęła?

Niebezpieczeństwo duplikacji pojawia się raz , że rzadko bo naprawdę o duplikacje trzeba się postarać a dwa, negatywne skutki są wtedy kiedy oryginalna treść z młodej witryny jest duplikowana na starej (mocniejszej) a nie na odwrót.

No właśnie sporo treści nowej doszło na tej nowej stronie, plus pozostało to samo co było na starej, to teraz powielenie tego na starszej, mocniejszej nie zaszkodzi?

A to przekierowanie w jakiś sposób może ochronić przed ewentualnym bugiem?

Czy przypadkiem go nie przyspieszy?

Dziękuję za wszystkie porady, google chyba zauważyło ten plik i strona znikła z przeglądarki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności