Skocz do zawartości

Google i indeksacja forum

Malinka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kilka dni temu przerobilam wspolnie z pomoca kolegi forum na linki .html i dodalam session killera dla botow.

Zaczelo sie szalenstwo google - google praktycznie caly czas siedzi na moim forum, do tego inktomisearch i kilka innych.

Ladnie pojawilo sie kilkadziesiat zindeksowanych dzialow i teamtow.

W sumie pojawili sie 60 nowych wynikow z forum po wpisaniu site:www.mojadomena.pl

mimo tego jestem zawiedizona pozniewaz na forum znajduje sie ok 70 000 postow i bardzo duzo tematow - praktycznie nie zindskowalo nic z tych tematow. (Tylko ok 40 )

W konfiguracji phpbb ustawilam nawet wyswietlanie po 400 teamtow na stronie.

Moje pytanie dlaczego google nie zindeskowalo wiecej tematow i skoro ich nie idneskuje to dlaczego ciagle siedzi na moim forum i indeksuje cos.

Moze trzeba poczekac jeszcze? W sumii dlaczego na 2 dzien od 1 indeakcji pojkawio sie te 60 wynikow.. i kolejne dni to nic nowego.

Buzka

Zaczelo sie szalenstwo google - google praktycznie caly czas siedzi na moim forum

to zapytaj sie go kiedy mnie wyjmie z sandboxa i pozdrów ode mnie :mrgreen:

ja bym sie nie martwil i poczekal jeszcze - sprawdzilem forum.optymalizacja: Results 1 - 10 of about 18,200 from forum.optymalizacja.com - niezly wynik :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Moze trzeba poczekac jeszcze? W sumii dlaczego na 2 dzien od 1 indeakcji pojkawio sie te 60 wynikow.. i kolejne dni to nic nowego.

Popatrz na to tak: jeśli Google, wchodząc na nowe witryny, indeksowałby od razu całość nowych odnośników z tejże, to... ile innych witryn musiałoby zostać pominiętych?

Piszesz o tysiącach odnośników u Ciebie: podziel je przez liczbę tych zaindeksowanych Twoich stron. Wyjdzie, że Google zamiast zindeksować jednego Twojego serwisu, dodał do swojej bazy odnośniki z Twojego serwisu i conajmniej kilkuset innych serwisów, ale w mniejszych porcjach.

To ma sens, prawda? :]

Szy.

PS. Nie wiem czy jasno opisałem co mam na myśli, ale już nie chce mi się poprawiać :)

czekaj, miałem to samo.

najpierw przylazł i pochodził tylko po forach, potem wrócił i wg. statsów obrobił 40% forum, potem przylazł jeszcze 2 razy i zrobił po 100% (8 tys. stron). czy wszystkie są juz w google? trudno powiedzieć, wg moich testów jeszcze nie (mam ponad 10 tys. postów).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności