Skocz do zawartości

Wpadłem do Sandbox

drak

Rekomendowane odpowiedzi

Strona, która pozycjonuje wpadła przed kilkoma dniami do sandboxa (tak mi sie przynajmniej wydaje).

Strona to www.gnl.pl

na hasło "sklep jeździecki" była do niedawna na drugiej pozycji. Teraz znalazla sie na piątej stronie.

Podejrzewam ze to przez to, że przesadziłem z pozycjonowaniem za pomocą linkujpro.pl .

Dodawałem w ten sposób 15 linków dziennie.

Co teraz radzicie zrobić, żeby jak najszybciej wyjść z sandbox ?

Narazie przestawiłem linkujpro ma 10 linków dziennie.

Mi tez strona poleciala w wynikach, i rowzniez korzystam z LP ;/ ciekawe dlaczego ? Moja domenka jest w google gdzies chyba od lutego a istnieje od grudnia. Linkow duzo nie dawalem, okolo 8 dziennie (LP) + 3-4 katalogi na dzien.

Kaszanka bo wyladowalem na 5 stronie wynikow.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

nie sądze żeby to przez linkujpro, gdyż działanie tego systemu jest słabiutkie i holee o tym zapewne doskonale wie ;)

Linki z tego systemu w większości są niezaindeksowane w google. Być może to fresh site bonus,ale musisz podac wiecej info o stronie (chociażby od kiedy jest w google), bo wróżyć nie będziemy ;)

Mi tez strona poleciala w wynikach,... ciekawe dlaczego ? ...

Linkow duzo nie dawalem, okolo 8 dziennie (LP) + 3-4 katalogi na dzien.

bo masz STO RAZY za duże linków

domain popularity https://www.winka.net PR 5 ( [Google PageRank™ 5] )

Backlinks: 1.360 (296 Domains » 215 different IPs)

PageRanks: 187xPR0 41xPR1 48xPR2 12xPR3 7xPR4 1xPR5

LinkStrength: 2.24 [A score calculated based on all PageRanks that link to https://www.winka.net.]

IMHO kilkanaście dobre linki z dobrych katalogów wystarcze (pozatych ktore już miałesz), dla frazy jak "tanie winka", ale dopisałeś strony do setki katalogów (i to bezsensowne, pamiętam coś jak pokategorie "Wrocław Kultura Wino").

heh, to zle ze mam duzo linkow ? W koncu pozycja strony w G zalezy od jakosci i ilosci linkow (miedzy innymi), przynajmniej tak mysle ;/

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

heh, to zle ze mam duzo linkow ? W koncu pozycja strony w G zalezy od jakosci i ilosci linkow (miedzy innymi), przynajmniej tak mysle ;/

Sam popatrz na jaka pozycja jest strona teraz (z setkami wpisami w katalogach): 50+ - i było 1.

Jeśli google realizuje, że coś jest nienaturalnie, będzie filtr (albo gorzej ban).

Dla mnie wygłada to tak, że w ciągu 8 lat google indeksował powiedzmy 1000 linków "tanie winka", i potem w ciągu miesiąca pojawią sie nagle nastepny 1000? to jakis nienaturalne...

BTW, masz fajna stronka, i szkoda, że tak się stało - :soczek: winka oczywiscie i już bede lepiej :)

Dla mnie wygłada to tak, że w ciągu 8 lat google indeksował powiedzmy 1000 linków "tanie winka", i potem w ciągu miesiąca pojawią sie nagle nastepny 1000? to jakis nienaturalne...

no tak, zgadza sie, z tym ze ja nie dodawalem tak duzej ilosci linkow w krotkim czasie. TAk jak napisalem wczesniej, dodawalem srednio dziennie z 12 linkow, a zaczalem od 6-8.

No ale nic :soczek: wczesniej czy pozniej swiat bedzie moj :)

Dzieki za odpowiedz oraz za dobre slowa pod adresem mojej strony.

Panowie o czym Wy piszecie, 8-10 linków dziennie czy 20 to naprawde nie ma żadnego znaczenia. Dla nowych stron dodaje minimum 30 i jeszcze nigdy nic nie złapałem :soczek: A co do linkujpro to nawet pokusiłbym się o 50 dziennie.

Adek podalem date rejestracji domeny jak prosiles. Jestes w stanie skomentowac moj problem ?

Panowie o czym Wy piszecie, 8-10 linków dziennie czy 20 to naprawde nie ma żadnego znaczenia. Dla nowych stron dodaje minimum 30 i jeszcze nigdy nic nie złapałem :soczek: A co do linkujpro to nawet pokusiłbym się o 50 dziennie.

3 linki wystarczą żeby mieć Fitr przy dobrej frazie - potwierdzone i sprawdzone nie tylko przeze mnie.

Prawdopodobnie to nie jest sandbox. Z poleceniem allinancho też jest strona daleko.

Podejrzewam, że jest to wina linkujpro, ale problem nie polega na oilości dodawanych linków ale na tym, że na stronie jest zainstalowany system.

Ja mam identycznie. Serwis poleciał na łeb na szyję w piątek wieczorem. Też miałem zainstalowany linkujpro. Identyczna sytuacja u mojej konkurencji - zainstalowany system i w piątek wielki spadek.

Może to nowy sposób googla na systemy - tym razem chyba skuteczny.

myśle że to wina linkujpro, wiec zgadzam sie z poprzednikiem. Pozycjonowałem ostatnio serwis po prostej frazie, dodawałem go tylko do katalogów, był na 2 pozycji, dodałem mu 200 linków z linkujpro (oczywiscie nie od razu) i poleciał na 5 pozycje :soczek:

mrtn

przyznam że to dziwne, że z 3 linków można dostać bana. Czyżby google nie przewidzało sytuacji że coś takiego może stosowac konkurencja?

Swoja drogą strona moja ze stopki, domena jeszcze miesiąc temu miała jeden link, dzis jest ponad 3 tys i wiem że jest ich więcej bo codziennie nad nią pracuje i nie są to katalogi :) Traktuje to jako rozbudzanie serwisu bo domenka jest z 2001 roku, i nawet przez chwile nie pomyslałem o tym że coś złapie ;) Nie pomyslałem nie dlatego że nie wiedziałem ale dlatego że wiele stron ,,dopalałem" w ten sposób ,nawet na nowych domenach i do tej pory nic sie nie działo, czyżbym miał aż takie szczęście..... <pytanie retoryczne>????

3 linki wystarczą żeby mieć Fitr przy dobrej frazie - potwierdzone i sprawdzone nie tylko przeze mnie.

Przy młodziutkiej domenie to nawet 1 dobry link wystarczy, ale jeżeli domena ma 6 lat, przez ostatnie 6 m-cy w top 5 na ok.100 fraz, ok. 10000 linków do strony głównej, zróżnicowane anchory, spozyjonowane też podstrony i nagle spada w ciągu kilku minut na wszystkich DC na wszystkie frazy, to chyba nie jest wina 3 nawet najsilniejszych linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności