Skocz do zawartości

Barrackin

Rekomendowane odpowiedzi

Cena OEM legalnego to ok 380 zł - przywiązany jest do płyty głównej

Należy pamiętać że można wymienić także płytę główną, ale na gwarancji i po kontakcie z supportem powiązanie licencji z płytą główną jest zerowane. Przynajmniej tak to działało z XP

Tak się składa, że coś tam sobie trochę studiuję zaocznie, myślicie że z taką wersją też nie będzie problemu?

Raczej nie, bo wydaje mi się że wersja edu wyklucza zastosowania komercyjne

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Dokładnie wersja edu czyli dla studenta jest wersją na której nie możesz działać w celach zarobkowych, a więc jak nawet odczytujesz email od klientów to już spełniasz warunki do wykorzystywania windy do celów biznesowych.

Najtańsza opcja obecnie na Win 8, to kupić XP a później za 200zł upgrade (upgrade z XP i 7 na 8 kosztuje tyle samo). Ja kupiłem kilka licencji od firmy, która sprzedawała niewykorzystane jeszcze licki na XP.

Można też jak Max doradza, kupić obudowę z licencją, choć nie próbowałem tego.

Quas Primas

Na jednym laptopów mam Vistę, działa bez zarzutów. Owszem, W 7 i 8 są zdecydowanie lepsze ale Vista nie jest złą.

Kto mówi, że Vista jest zła to nie miał doczynienia z Millenium. Tez dawał radę. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przymierzam się do złożenia kompa i chciałem do niego dokupić licencje windows 7 oem, ale w necie pojawiły się głosy że oem legalnie mogą instalować tylko producenci komputerów.

Znalazłem info że jednak tzw. pasjonaci mogą sami instalować system oem https://technologie.g...rtelnikow_.html

czy ktoś może to potwierdzić? Rozumiem że jakby zakupił sprzęt w sklepie komputerowym (nie markowym) przez nich składany z systemem oem to będzie legalny na 100%?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności