Skocz do zawartości

katalog-seo.pl / Prośba o ocenę katalogu

Cruiser

Rekomendowane odpowiedzi

Z założenia ten katalog miał być oczojebny bo dosyć juz mam biało granatowych i biało zielonych. Być może trochę przesadzony, nagłowki "spomarańczowiłem" żeby były czytelne.

Szata graficzna jaką ubrałeś stronę, rzeczywiście spełnia założenia jakie sobie nałożyłeś, wyróżnia się na tle innych (pisząc "na tle", mam na myśli fakt, że sama go nie ma) . Niestety środki jakie użyłeś mają też inny, niepożądany efekt. Jest to strona, nie służąca przekazaniu Twoich osobistych treści, portfolio, opinii tylko katalog. Prezentacja jej treści jest celem nadrzędnym i grafika nie może tu przeszkadzać i nie mam na myśli gustu (choć próba zrozumienia charakteru grupy docelowej do jakiej celujesz ze stroną byłoby również wskazana). Nie zatrudniasz przecież pana z kijem bejsbolowym, by stał pod sklepem i zagarniał klientów.

Czytelność też siada, po wejściu na konkretnego opisu z trudem odczytuje hasła "nazwa firmy", "adres", itd.

Proponuje nie rezygnować z zamysłu tylko znaleźć inne środki graficzne wyróżniające stronę i nie będące błędem jednocześnie, bądź wyważyć te użyte. Masz do dyspozycji kompozycję, grafikę, kontrast, rozmiar i kroje pisma, itd. Ustal hierarchie i podporządkuj jej całość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności