Skocz do zawartości

Od czego zależy szybkość wejścia do TOP10 nowej strony

coctailparty

Rekomendowane odpowiedzi

he he he a ja pisałem z tym panem widzę (te frazy) :)

Ogólnie Pan patrzył na budżet i szukał TANIEGO pozycjonera z gumtree.pl bo drogi to już nie wchodzi w grę - lepiej tanio i bez efektów ;-)

Jednak pozycjonowanie wychodzi na to, że trwa z 2-3 tygodnie (bynajmniej wtedy ogłoszenie na gumtree się pojawiło).

Wyczuwam panikę - nic więcej :)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

he he he a ja pisałem z tym panem widzę (te frazy) :)

Ogólnie Pan patrzył na budżet i szukał TANIEGO pozycjonera z gumtree.pl bo drogi to już nie wchodzi w grę - lepiej tanio i bez efektów ;-)

Jednak pozycjonowanie wychodzi na to, że trwa z 2-3 tygodnie (bynajmniej wtedy ogłoszenie na gumtree się pojawiło).

Wyczuwam panikę - nic więcej :)

Wątpię abym z Tobą pisał, pozycjonowanie w obecnej firmie trwa od września a nie od 3 tygodni...

Nie wątpię że może panikuje, ale szukam jakiegoś rozwiązania, bo może rzeczywiście firma którą wybrałem się do tego nie nadaje. Moje jedyne porównanie jest takie że poprzednia wy pozycjonowała mnie w 2 miesiące i efekt był przez rok aż do zmiany algorytmu w grudniu 2012, obecna pozycjonuje od 4 miesięcy i jestem w top50...

szukam jakiegoś rozwiązania...

Wiec zainteresuj się adWords.

Moje jedyne porównanie jest takie że poprzednia wy pozycjonowała mnie w 2 miesiące i efekt był przez rok aż do zmiany algorytmu w grudniu 2012, obecna pozycjonuje od 4 miesięcy i jestem w top50...

Poprzednio były inne algorytmy od SERP, więc takie porównanie jest nieuprawnione.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Spojrzałem na stronkę, optymalizacja leży, brak zróżnicowania H1, H2 itd. Grafiki na stronie nie zawierają atrybutów ALT i jeszcze kilka pomniejszych błędów.

Ale to jest pikuś w porównaniu z tym, że wg. Majestica od Września żadne linki do dnia dzisiejszego nie przybyły i nic się kompletnie nie działo w tym czasie.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

widocznie pozycjoner popadł w katatonię od pingwina i boi się robić cokolwiek. Z drugiej strony to może i lepiej, przynajmniej nie załatwili ci filtra.

Szczególnie te 2 ostatnie frazy są z gatunku, że fachowiec powinien zdobyć top 10 po tygodniu-dwóch, nawet jeśli pozycjonowana strona była by na darmowej subdomenie, darmowym hoście, a cała treść to "cześć nazywam się Arkaszka i roznoszę ulotki"

ok, przeczytałem raz jeszcze wszystkie komentarze i doszedłem do wniosku, że sam będę pozycjonował drugą domenę, może chociaż te dwie słabsze frazy wskoczą, a z tą poczekam do końca stycznia bo obiecali, że do tego czasu wejdzie w top10.

Żeby nie zakładać nowego wątku, mam pytanie.

Czy google w jakiś może ukarać banem lub filtrem za dwie strony jednej firmy? Na co zwrócić uwagę przy tworzeniu drugiej strony? Czytałem trochę o duplicate content dlatego na nowej stronie będzie całkowicie inny tekst, ale czy np. logo firmowe może się pojawić na obydwu stronach, albo dane kontaktowe?

Na co zwrócić uwagę przy tworzeniu drugiej strony?

Na jej budowę zgodną w chwili tworzenia z aktualnym "Search engine optimization – SEO" .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

czas wejścia do TOP zależy tylko od umiejętności pozycjonera

Wiedza teoretyczna jest podstawą, ale to nie wszystko, bo jak do większości prac i tutaj potrzeba odpowiednich narzędzi i odpowiedniego budżetu na realizację zamierzeń.

czas wejścia do TOP zależy tylko od umiejętności pozycjonera

tylko czas wejścia czy również utrzymania w TOP-ach?

Uwierz mi to nie jest tak że im dłużej dochodzisz do top tym dłużej tam sie utrzymasz :) CHcesz powiedzieć że białe kapelusze omioł ostatni pingwin i nie dostali po łąpkach ? To by była jaka nowość

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności