Skocz do zawartości

[PL] VestaCP - Darmowy panel hostingowy

stilly

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu testowo zainstalowałem na debian 7 i muszę przyznać, że jest "miłe w dotyku" :good:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...

Nie polecam tego panelu. Zainstalowałem na Debianie, vps 2vcores, 2GB ramu i przy kilku projektach zużycie pamięci cały czas rośnie aż do limitu, trzeba restartować vps-a, żeby wróciło wszystko do normy. Kombinowałem z fastCGI, cache, NGINXem i kicha. Musiałem przeinstalować vps-a na CentOSa 6.5 i zainstalowałem zpanel i narazie fajnie działa. Zużycie pamięci w zpanel-u jest przy czystym vps-e takie samo jak przy vespacp. Przy kilku projektach pamięć trzymie się w miarę normalnie.

Mój problem z pamięcią w vestacp jest omawiany na forum vesty: https://forum.vestacp.com/viewtopic.php?f=10&t=4590

Bawiłem się też z ajenti, ale to jest tylko nakładka na serwer, żeby dodawać strony (konto ftp, baza danych) trzeba to robić przez plugina.

No to lipa :kwasny:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tu jest wątek, wiec zapytam tutaj - jaki jest status tego buga z zasobami ?

Jest takie rozwiązanie:
Musisz edytować plik /etc/httpd/conf.d/fcgid.conf (CentOS) lub /etc/apache2/mods-available/fcgid.conf (Ubuntu)
IfModule mod_fcgid.c>
  AddHandler    fcgid-script .fcgi
  FcgidConnectTimeout 20
  FcgidMinProcessesPerClass 0
  FcgidMaxProcessesPerClass 10
  FcgidMaxProcesses 50
  FcgidIdleTimeout 60
  FcgidProcessLifeTime 120
  FcgidIdleScanInterval 30

# Change the rate at which new FastCGI processes are spawned under load. Higher=faster
  FcgidSpawnScoreUpLimit 10

# Higher number = spawning more FastCGI processes decreases the spawn rate (controls runaway
  FcgidSpawnScore 2

# Higher number = terminating FastCGI processes decreases the spawn rate (controls runaway)
  FcgidTerminationScore 2

# Increase the FastCGI max request length for large file uploads (needed for some sites)
  FcgidMaxRequestLen 1073741824

FcgidMaxRequestsPerProcess 100000
  FcgidIOTimeout 1800
</IfModule>

Po tej zmianie ustawione jest max 50 procesów, każdy nieużywany proces będzie ubijany po 60 sec. To redukuje zużycie pamięci o ok 70%. @imperio (admin projektu) obiecał wprowadzić fix-a do następnego wydania vestycp.

• 3 tygodnie później...

Rozwiązaniem problemy jest zainstalowanie vestycp z oryginalej dystrybucji (eng) na centosie 6. Od kilku tygodni ładnie chodzi i nie ma problemów z pamięcią. Darowałem sobie debiana w tym wypadku.

• 11 miesięcy temu...

Właśnie zainstalowałem na Debian 7 + MariaDB = fajna sprawa. Nawet e-maile dochodzą na gmaila :hi:

• 2 lata później...

Nie wiem czy było czy nie ale dodam info gdyby ktoś chciał file managera to wystarczy dodać linie kodu do pliku konfiguracyjnego 

Edycja pliku /usr/local/vesta/conf/vesta.conf 

Dodajemy

FILEMANAGER_KEY=’ILOVEREO’

Wylogowac sie i zalogowac do panelu 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności