Skocz do zawartości

google.co.nz problem z indeksacją, AdWords cheatuje?

abrakadab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów,

Na wstępie przepraszam, że w pierwszym poście zadaję pytania które pewnie ze 100 razy musiały się tu przetaczać ale niestety nie znalazłem na nie odpowiedzi. To dla mnie bardzo ważne, czas mnie goni do wylotu do NZ muszę to ogarnąć a nie wiedziałem gdzie zwrócić się o pomoc. Mogę wspomóc małym doładowaniem konta na paypalu za odpowiedź i poświęcony czas. A więc przechodząc do rzeczy:

1. Pod koniec grudnia załozyłem sobie stronę na wix.com: [3d-studio.co.nz]

2. Podłączyłem ja do googleAdwords, googleAnalitycs, narzędzia dla webmasterów

3. Pisałem wszystki interesujące mnie słowa kluczowe i tp.

4. Przez narzędzie wysłąłem robota na stronę 1.01.2014

I teraz widzę że moja strona gdzieś tam istnieje w google kiedy wpisuję site:moja strona jednak w narzędziu pod stanem indeksowania mam 0, nie ma też żadnych błędów indeksowania i tp. Bota wysyłałem trzykrotnie

Nie ma mojej strony w wynikach wyszukiwarki google.co.nz a tam właśnie jest grupa docelowa (lokalizację mam na NZ)

Nie mam pojęcia jak wypozycjonować tam stronę, nie ma w tym kraju katalogów stron Generalne konkurencji na keywordsy też nie, mimo to nie ma nigdzie strony w wynikach.

I co najbardziej mnie zdziwiło. W analytics mam ilość osób która odwiedziłą moja stronkę generalnie np. 8. W kampani AdWords wczoraj pokazało mi że 4 osoby kliknęły na reklamę a dzisiaj że 1 a w ani ilość odsłon ani użytkowników nie drgnęła - nadal widnieje 8. Czy AdWords oszukuje?

Jak już masz stronę w GWT, ustaw geolokalizację na Kiwi. Dodaj do kilku topowych katalogów w Polsce, myślę że się uda. Wystarczy do indeksacji. Bez wiedzy o rynku SEO w NZ, szukałbym for z linkami dofollow ;) Pozdrów Kimbrę ode mnie ;P

E: Sprawdziłem i strona jest zindeksowana. Narzędzia dla webmasterów nie działają w czasie rzeczywistym. Musisz poczekać dłużej na odświeżenie danych.

I dlaczego nie zlecisz tego wszystkiego jakiejś profesjonalnej firmie?

nihil fit sine causa

Dziękuję Trotylu!

Z chęcią zlecę ale myślałem, że nikomu nie będzie się chciało pozycjonować w google.co.nz. Zresztą niesłusznie zakładałem że sobie sam szybko sobie z tym poradzę i zajmie mi to z godzinę dwie bo każdy grosz odłożony na podbój NZ a tu proszę - niby niewiele czynności a już 4 dzień leci ;)

Jeżeli się tym zajmiesz to możesz podesłać mniej więcej ile by to kosztowało ;).

Nie pomogę, ciężko mi określić konkurencyjność dla fraz NZ. Jest tutaj sporo osób działających globalnie, napisz ogłoszenie w dziale zleceń. Popisz zapytania do różnych firm. Uważaj na kilka dużych firm o których tutaj pisano i innych nierzetelnych partnerów.

e:l

nihil fit sine causa

1. brak linków

2. tak wyglada Twoja strona dla Google bota :

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xXGuN19l8U4J:www.3d-studio.co.nz/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

mało treści utrudnia seo i zwiększa koszty

Raczej wątpliwe, że firma przyjmie Ci to zlecenie za mniej niż 150-300 Pln w abonamencie płaconym co miesiąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności