Skocz do zawartości

301 - Zmiana domeny i struntury linków

staley

Rekomendowane odpowiedzi

staley, czy możesz podać nr zgłoszenia, sprawdzę to.

Też nie działa, wydaje mi się że to wina home.pl bo ostatnio wszystko im się psuje, wczoraj na oficjalnym facebooku było chyba 1000 skarg na różne tematy, a dzisiaj jużwszystko ładnie wyczyszczone jak gdyby nigdy nic
Nie kasujemy żadnych wpisów, wszystko znajduje się w zakładce "wpisy innych osób", gdzie trafiają wypowiedzi użytkowników. Tak Facebook to filtruje, na wszystkich stronach na FB.

Mion- dzięki za chęci, ale boję się podawać nieznajomym takich danych, gdyż tam są 4 strony klientów.

Homepl- Pisałem 2 razy w tej sprawie. Pierwszy raz 15-go grudnia, nr zgłoszenia #LWT-42135-196, drugi raz wczoraj (z tym samym numerem). Za pierwszym razem dostałem linka do FAQ, który wkleiłem na poprzedniej stronie. Na drugie zgłoszenie jeszcze nikt nie odpowiedział, ale mam dziwną pewnośc, że albo nikt nie odpowie, albo znowu dostanę tego linka do FAQ i sugestię, żebym się z nim zapoznał :glupek2:

Co do fejsa to ewidentnie ktoś ręcznie przeniósł te dziesiątki skarg w miejsce praktycznie niedostępne (do którego nie prowadzi żaden odnośnik), tak że znów możemy w pełni delektować się szlachetną paczką, życzeniami świątecznymi i wsparciem dla WOŚP.

ale mam dziwną pewnośc, że albo nikt nie odpowie,

Na twoim miejscu nie szukał bym winy ze strony "HOME", bo ewidentnie robisz coś nie TAK.

Poza tym masz jasno opisane: https://pomoc.home.pl/bazawiedzy/zagadnienia/c119

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion- Dlaczego "ewidentnie"? Ja od home.pl chcę tylko jedną, jedyną, maciupeńką, przykładową linijeczkę kodu zaczynającą się od RewriteRule. Skoro nie potrafią mi podać takiej błahostki, to chyba można podejrzewać, że wina może leżeć po ich stronie. Tym bardziej, że w ostatnich tygodniach mieli (mają dalej?) gigantyczną awarię.

Nigdzie na stronach home.pl nie jest to jasno opisane. Tutaj na dole jest PRAWIE to, czego szukam https://pomoc.home.pl/bazawiedzy/zagadnienia/308 , ale tam jest w obrębie tej samej domeny a ja potrzebuję dla dwóch różnych domen.

Skoro nie potrafią mi podać takiej błahostki

Ale oni nie są od pisania za ciebie kodu.

Zrozum to, że jak nie potrafisz samemu to się takie rzeczy zleca podwykonawcą którzy są kompetentni w danej dziedzinie, a nie ceduje swoją niekompetencje na usługi HOME.pl.

Nie odpowiada ci ta usługa to nie korzystaj z niej - PROSTE !!!

Tutaj na dole jest PRAWIE to, czego szukam

czyli GOTOWEGO rozwiązania :nie_powiem:

_ EOT_

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co do fejsa to ewidentnie ktoś ręcznie przeniósł te dziesiątki skarg w miejsce praktycznie niedostępne (do którego nie prowadzi żaden odnośnik), tak że znów możemy w pełni delektować się szlachetną paczką, życzeniami świątecznymi i wsparciem dla WOŚP.
Nie ręcznie, tak działa mechanizm Facebooka odnośnie filtrowania wpisów na wszystkich stronach, nie mamy na to wpływu.

Odnośnie tematu 301 proponowałbym użyć takiego zapisu w .htacess:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*.)?domena_dodatkowa.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://domenaglowna.pl/$1 [R=301,L]

@ Mion- możesz mi powiedzieć skąd w Tobie stuprocentowa pewność, że ja źle coś zrobiłem? Zapłacę podwykonawcOM to dostanę taki kod jaki podał mi Trotyl w poście #7 i który nie działa (a powinien). Interes życia ;)

Ja nie chcę, żeby robili za mnie te przekierowania, tylko żeby podali JEDEN przykład który będzie działał (albo włączyli to do FAQ), gdyż w ich obecnym FAQ nie ma na ten temat ani słowa. Podstron do przekierowania mam kilkaset, wystarczy mi jeden przykładzik.

"Nie odpowiada ci ta usługa to nie korzystaj z niej" - słusznie. Tym bardziej, że ewidentnie w ostatnim czasie w home.pl ma miejsce ostre cięcie kosztów, co przekłada się na spadającą jakość usług.

@ home.pl- wyraźnie pisałem, że struktura adresów się całkowicie zmieniła...

Niewzażne, tu już nic mądrego nie wyniknie z tej dyskusji, temat można zamknąć.

Trotyl w poście #7 i który nie działa (a powinien). Interes życia ;)

Nie działa, bo coś robisz ŹLE i nawet nie wiesz co jest ZLE, ale za to uparcie winisz hosting Home.pl jako dostawcę usługi :nie_powiem:
Tym bardziej, że ewidentnie w ostatnim czasie w home.pl ma miejsce ostre cięcie kosztów, co przekłada się na spadającą jakość usług.
To, że nie potrafisz uruchomić przekierowania nie ma nic wspólnego z jakością usług.

Niewzażne, tu już nic mądrego nie wyniknie z tej dyskusji, temat można zamknąć.

Dokładnie, bo tu nie ma o czym dyskutować. Wystarczy:

- znać zasadę działania,

- pisać prawidłowe reguły,

a nie nie szukać dziury w całym i wymyślać jakieś "złe usługi" .

Jeśli NIE działa to należy znaleźć przyczynę i ją wyeliminować lub zwrócić się do BOK z konkretnym ZDIAGNOZOWANYM problemem to wtedy ci BOK udzieli konkretnej odpowiedzi, a nie jakimiś śmiesznymi prośbami o napisanie kodu.

gdyż w ich obecnym FAQ nie ma na ten temat ani słowa.

Jasne! Jest to instrukcja obsługi śrubokręta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności