Skocz do zawartości

tumblr.com - jakie macie z tym doświadczenia?

elsajko

Rekomendowane odpowiedzi

Utworzyłem testowo blog z wpisami które zawierają linki do paru pozycjonowanych stron. Linki są dofollow co rzadko na takich platformach się zdarza. Jakie macie doświadczenia z tą platformą Web 2.0? Lepiej poszukać czegoś innego czy warto tym się bardziej zainteresować?

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Dobrze wchodzi w serpy, ale jest mocno moderowany i dość szybko usuwają jak spamujesz. Wg. mnie gra nie warta świeczki pod tym względem, ale jak chcesz sobie tam coś delikatnie podłubać to może być.

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

Jeśli mowa o samym posadzeniu linków na Tumblr - spoko. Można w zdywersyfikowany sposób linkować i luz. Niemniej ciężko stamtąd chyba będzie pozyskać faktyczny ruch w przypadku wielu branż. Myślę, że ten kanał ma duży potencjał jeśli chodzi o kierowanie ruchu za pomocą atrakcyjnych wizualnie treści - tematyka lifestyle, odzież, jedzenie etc. Chociaż w tym względzie dynamiczniej rośnie Pinterest. Koniec końców warto stawiać na dywersyfikację. Ja bym nie zaniedbywał tego kanału.

Zajrzyj na moją stronę: https://www.szymonslowik.pl/ - znajdziesz tam blog z poradami dotyczącymi pozycjonowania i marketingu, a także informacje o tym, czym się zajmuję.

Miejscówka jak każde inne web 2.0 jak spamujesz to ryzyko ze usuną. Rób więc tak aby nie usunęli :) Czasami warto dodać coś z palca i z głowa niż iść na szybciora :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 tygodnie później...

Linki są dofollow, strony stoją od tygodnia żadna nie poleciała, ale google nie fatyguje się by je zaindeksować.

W tym samym czasie stawiałem zaplecze również na innych platformach i w 99 są widoczne w google.

Tumblr.com nie ma ani jednej w indeksie google! Jakieś pomysły?

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

@dominik23 podlinkowac...

Co do samego tumblra to kiedys mialem kolo 1500 sztuk blogow na tym. Z banami nie bylo problemow (500 proxy + kazde konto osobny mail), tyle ze slabo kopaly posty na tych blogach i projekt porzucilem.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

No właśnie, ja efekty widzę po 3 tygodniach i na frazę związaną z biżuterią wskoczył wpis z bloga nawet jak na taką miejscówkę całkiem ładnie. Ale robione w tym samym czasie wpisy na pinterest na kilku frazach zawsze są podstronę wyżej:) Linkowane były tak samo zarówno tumbrl i pinterest.

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności