Skocz do zawartości

Umieszczanie linków na innych stronach - jak płacić?

Rekomendowane odpowiedzi

@mariuszzzzzz'u

te stawki to serio piszesz ? Własnie dostałem zapytanie o link na mojej stronce od agencji z Anglii .Stronka angielskojezyczna z "przeglądem " najlepszych firm z branży stalowej i konstrukcyjnej w świecie i się zastanawiam ile krzyknąć za link. Szczerze mówiąc byłem prawie zdecydowany wrzucić reklamę tej firmy za free bo jest z branży ale ... te "od 80 euro" zaczęło mnie zastanawiać :D .Pozdrawiam

oczywiście, że serio. Działam na rynku niemieckim, głównie mam niemieckich klientów ponieważ Polskie firmy jeszcze nie dowierzają że SEO w niemczech jest drogie.

Ale niewiem jak jest z cenami w Anglii.

Polecam blog o pozycjonowaniu stron w Niemczech - pozycjonowanie Niemcy. Na tym blogu pisze też na temat pozycjonowanie stron w google.de

• 6 miesięcy temu...

Ale może macie jakieś inne pomysły? Albo na przykład doświadczenia, że taka forma poszukiwania linków na dłuższą metę jest nieopłacalna? Zastanawiam się też nad stawkami w PL za umieszczanie linków na stronach, założyć można że w skali 1-10 na trudność frazy to jest około 3-4, więc raczej dolna półka, a serwisy raczej hobbistyczne, blogerskie. Może ktoś pomoże.

Jeśli chodzi o umieszczenie linków w niemieckojęzycznych serwisach polecam connektar.de z dodawarką. Jeden wpis kosztuje o 19,90 eur netto, 15 wisów 149.00 eur netto tutaj jest cennik: connektar.de/pakete Jeżeli szukasz to najlepiej po hasłach: Deutsche Artikelverzeichnisse, Artikelverzeichnisse, liste deutsche artikelverzeichnisse ewentualnie darmowe artikelverzeichnis kostenlos lub artikelverzeichnis kostenlos eintragen.

Osobiście polecam 0am.de ; infos-zum-thema.de czy der-treffer.de pisałem o nich na blogu, można w prosty sposób dodać wpis, praktyczniej w trzech krokach.

Dolmatio » agencja tłumaczeń

Nie bardzo rozumiem sens pytania. Sposób zapłaty jest tu chyba najmniej istotnym elementem zdobywania linków. Czy to będzie przelew, gotówka, bitcoiny - to nie ma znaczenia. Istotne są stawki, i metodologia pozyskiwania potencjalnych stron do umieszczenia linków.

Odnośnie naturalnych linków, na dobrą sprawę takie nie istnieją. Skoro ktoś umieszcza link, ma w tym jakiś cel- zawsze. Umieszczenie linku wynika z tego że chcemy innych użytkowników powiadomić o jakiejś stronie,pokazać ją, czytaj promować, nie ważne w jakim kontekście.

Dla tego twierdzenie google o naturalnych/nienaturalnych linkach jest nielogiczne. Podobnie jak z opiniami w miwjscach google itd, każdy kto może nabija sobie opinie lub zleca to komuś(tu naturalne są jedynie opinie negatywne).

Linki naturalne zaczęły umierać w momencie narodzin branży seo.

Od kiedy pozycjonerzy/spamerzy zaczęli swą masową działalność linki naturalne umarły.

Z czasem paradoksalnie dobrych miejsc do umieszcznia linków będzie jeszcze mniej a ich koszty będą rosnąć.

Zastanawiam się dlaczego google wogóle toleruje jakiekolwiek katalogi stron skoro z założenia zawierają one nienaturalne linki.

Zgodnie z logiką wytycznych google katalog stron = nienatralne linki= ban.

Dlaczego tak nie jest? Bo wytyczne i wszystyko co mówią panie i panowie z google odnośnie pozycjonowania i optymalizacji to jwedna wielka kampania dezorientacji, mająca na celu ochronę technologii.

Linkami można się wymieniać, ale musisz dać atrybut nofollow. Bo to ma być link marketingowy (reklama) a nie moc linka.

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności