Skocz do zawartości

Czy to koniec kinomaniaka?

Anonim44

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teoretycznie tam nie było żadnego filmu, a tylko linki do miejsc gdzie oni są. Co do chomika to wątpię ze jego szybko zamkną oni reagują na zgłoszenia właścicieli praw autorskich i zamykają chomiki które te pliki udostępniali, tylko co z tego jak po2 minutach powstaje 2 innych z tymi samymi plikami.

Ale nie czarujmy się jak nawet zamkną wszystkie tego tupu serwisy Photoshop, i tak nie bedzie tańszy a dla początkujących grafików czy nowo-otwartych firm to dość mocne obciążenie. Wzrosną tylko zyski producentów i dystrybutorów. Ale cóż zawsze można korzystać z darmowego GIMPa :D

@początkujący moje pierwsze źródło "informacji" :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W dniu 11.01.2014 o 08:18, MaxPan napisał(a):

tylko co z tego jak po2 minutach powstaje 2 innych z tymi samymi plikami.

Co też bardzo łatwo można by wyeliminować, bo można by zablokować dodanie tego samego pliku po sumie kontrolnej i chomik bardzo szybko by schudł aż w końcu by zdechł. Wystarczy jedna ustawa, ale jeszcze nikt na to nie wpadł :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pytanie [podstawowe, a dlaczego akurat ta strona ? Czy to była najpopularniejsza strona tego typu ? Wątpie, bo znam przynajmniej z 10 o przynajmniej takim samym zasięgu .

Przykładowo cda.pl/video/show/cale_filmy_online

Nie dosyć, że filmy, są wrzucone na ich serwery, to pewnie z 80% sama administracja wrzuciła.

Zamknęli stronę kinomaniak, bo ktoś musiał się "wykazać". Strona zamknięta i teraz na najbliższe 10 lat będzie spokój :)

W dniu 11.01.2014 o 08:18, MaxPan napisał(a):

Ale nie czarujmy się jak nawet zamkną wszystkie tego tupu serwisy Photoshop, i tak nie bedzie tańszy a dla początkujących grafików czy nowo-otwartych firm to dość mocne obciążenie. Wzrosną tylko zyski producentów i dystrybutorów. Ale cóż zawsze można korzystać z darmowego GIMPa :D

Ale może gimbazy psującej rynek nie będzie.

W dniu 11.01.2014 o 09:25, Kesera napisał(a):

Ale może gimbazy psującej rynek nie będzie

a co to - na gimpie nie może wyrosnąć?

gimbaza i szara strefa była, jest i będzie dopóki są tacy, którzy z tego korzystają

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W dniu 11.01.2014 o 08:14, SzlafRock napisał(a):

Jeśli były tam pirackie filmy to dobrze, że został zamknięty.

Idąc twoim tokiem myślenia należałoby zamknąć youtube. Tam są tysiące przewalonych całych DVD i Blue-rayów. Wiadomo nie ta jakość, choć wiele nawet 720p. Dopóki takie youtube sobie istnieje jak istnieje dopóty będą inni ludzie, którzy będą myśleć i robić podobnie, lub nawet krok naprzód.

Z kolei na Vimeo, tez jest mnóstwo ludzi, którze znaleźli sobie darmowy serwerek. Wrzucają całe filmy, osadzają jako prywatne, wykupują pro konto i streamują na swoich stronach.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

W dniu 11.01.2014 o 09:41, mcmagik napisał(a):

a co to - na gimpie nie może wyrosnąć?

Można , czym skorupka za młodu przesiąknie... dlatego nielegale są i będą.

Jeżeli chodzi o you tuba, to nie ma powodów by go zamykać. Z jednej strony korporacje skarżą się, że piractwo, z drugiej strony maja one olbrzymie źródło pomysłów, tendencji, o których się mówi, a z których czerpią pełnymi garściami.

Można mieć cały pakiet Adobe w abonamencie, także zakup już nie jest problemem jeżeli ktoś dopiero startuje z działalnością. Ludzie, za młodu "kradną", bo nie mają kasy, a chcą używać. Jak dorastają i pieniądza zaczynają się pojawiać(i wiedzą, że wypadało by wynagrodzić autora za jego pracę), to zamiast kombinować zaczynają po prostu kupować rzeczy, bo np. wolą zagrać w grę zaraz po premierze, z możliwością grania online bez żadnych problemów zamiast czekać na cracki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności