Skocz do zawartości

Link partnerski promowany w adwords - do porównywarki cen

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie - czy opłaca się promować w linkach sponsorowanych adwords link partnerski do porównywarki cen Nokaut? W przypadku kiedy nawet dobrze znamy swoją grupę docelową i statystycznie mogłaby być duża konwersja ze względu na profil e-konsumenta (mężczyzna - statystycznie bardziej nastawiony na cel, itd.)

Z drugiej strony czy to się opłaca? Bo Nokaut też ma chyba jakieś grosze z tego, a za samo kliknięcie w google adwords płaci się jednak. Więc porównywarki cen chyba nie opłacają się, tak?

(porównywarki przyszły mi do głowy, bo z moich wyliczeń wynika, że e-konsumenci którzy najchętniej korzystają z porównywarek to jest podobna grupa, która klika w linki sponsorowane.

To program partnerski Nokaut w ogóle działa? Wysłałem tam kilka maili z prośbą o dostęp do API i praktycznie na żaden nie dostałem odpowiedzi, a wysyłałem maile przez 3 miesiące...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Jak myślicie - czy opłaca się promować w linkach sponsorowanych adwords link partnerski do porównywarki cen Nokaut?

1. Zasady AdWords zabraniają promowania linków partnerskich. Więcej szczegółów tutaj: https://support.google.com/adwordspolicy/answer/14844?hl=pl

2.

Z drugiej strony czy to się opłaca?

Zapominając na chwilę o tym co napisałem powyżej. Opłacalność takiego przedsięwzięcia zależy od stosunku ceny kliknięcia do zarobionych pieniędzy z każdej wymaganej przez program akcji. W przypadku produktów z wysokimi marżami dało by się w ten sposób zarobić.

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

malec

Ja myślałam, że nie można linkować do strony przejściowej - linkującej do programu partnerskiego, a mieć w reklamie swój link partnerski można, jeśli klikający bezpośrednio przechodzi do e-sklepu czy jakiejś porównywarki. Wyczytałam o tym gdzie w sieci. :(

A w takim razie jaki system (reklama na facebooku?) poleciłbyś mi, jeśli mam pomysły na dopasowanie produktu z programu partnerskiego do grupy docelowej?

Muszę jeszcze jutro zadzwonić, bo adwords wydaje mi się idealne do tego celu - ponieważ można wybrać dokładnie nawet ulicę, na której mają wyświetlać się reklamy.

Edit - hmm, rozmawiałam dzisiaj na czacie google adwords i dowiedziałam się, że można promować program partnerski, można w polu url wpisać dowolny link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności