Skocz do zawartości

Skąd tak wysoka pozycja strony

Hadrianek

Rekomendowane odpowiedzi

Przeanalizuj zawartość tekstową

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Linki, które prowadzą do tej strony wcale nie występują w ilości 0 -5 ,a jest ich znacznie więcej (nie che mi się sprawdzać dokładnie) . Linki o których mowa umieszczone, są na strona oraz katalogach branżowych i jak widać, na ta frazę wystarczy, na jak długo to wyjdzie "w praniu"

Konkurencje patrzyłem, sa działania korporacji takich jak pf, pkt, zumi i inne duze katalogi i oni również nie przeskakują tej strony, a jak juz to nie na długo.

PF, ZUMI itd, jadą po długich ogonach, tam nikt nie pozycjonuje takich fraz, wystarczy linkowanie wewnętrzne. Przeskoczyć PF i inne portale to nic trudnego, zresztą przeskoczyć tą stronę to też nie powinno być specjalne wyzwanie.

Ale chyba nie myślisz że za chwile ktoś napisze krok po kroku jak to zrobić?

Czytaj forum, wyciągaj wnioski, rób testy.

Większość na tym forum to osoby co zarabiają na SEOw bezpośredni lub w inny sposób, nikt nie jest zainteresowany mieć w topach więcej konkrecji lub szkolić konkurenta do swojego biznesu, co jest oczywiste.

Rozumiem i wyciągam wnioski. Zastanawia mnie brak backlinków, a w miarę wysoka pozycja. Kontent też nie jest tutaj najważniejszy. Redirect tez raczej nie ma miejsca. PR 0. Więc co pozycjonuje? Skoro nikt nie jest zainteresowany posiadaniem większej ilosci konkurencji w topach to wszyscy powinni tutaj rozmawiac o pogodzie a nie o SEO.

Dlatego dałem ten temat w dział dla początkujących.

Redirect tez raczej nie ma miejsca. PR 0

PR niema znaczenia w TOPach, to po pierwsze. Po drugie podejrzewam że nie wiesz jak zobaczyć 301 ki.

powinni tutaj rozmawiac o pogodzie a nie o SEO.

na początek radze przeczytać ten dział, pożnij zrozumiesz może zależność Topów pogody, sztormów algorytmu i uzależnienie zamrożonych pozycji stron od głębin wiedzy. To tak na temat pogody.

:) ok widze ze mam nie kotynuowac zadawania pytań. Jezeli chodzi o wiedze to seo nie jest moja profesja a powiedzmy zainteresowaniem. Jeżeli chodzi ci o sztormy algorytu to domyslam sie ze chodzi ci o wszystkie aktualizacje, pingwina i pandy, zamrazanie pozycji i bany. Co do redirect 301 to tak, nazrazie nie wiem jak to sprawdzić i raczej sie domyslam ze tego nie zastosowano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności