Skocz do zawartości

display: none a sabdbox oraz DIVy zamiast tabel a google

Krzysztof_

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Czy motyw z <div style="display: none" (badz class= i niewidoczna klasa)>tu linki z odpowiedia kotwica, 10 linkow :)></div>

trafia do sandboxa, jest dozwolony czy nie? Roznie pisaliscie na forum ale 100% odpowiedzi nie ma :)

Jesli tak nie mozna to jakie hacki sa dozwolone i oszukuja googla ;)?

Drugie pytanie

czy przerobka strony z tabel na DIVy wplywa na pozycjonowanie? Nie mam trudnego slowa do pozycjonowania, sama fraza po 3mc juz z 9 strony na 1 strone wyszukiwania trafila ale chce byc w top 3 :)

dziekuje za pomoc.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jest nie etyczne (spam) i tyle i tak nie powinno się robić. Bo jak ktoś na ciebie nakabluje to nie tylko będziesz w sandboxie, ale w**** cie z indexu.

Co do drugiej cześci pytania. Strony na divach jak najbardziej. Dlaczego? Choćby z tego powodu, że google będzie miało mniej kody do pobrania i będzie bardziej czytelny.

To jest nie etyczne (spam) i tyle i tak nie powinno się robić. Bo jak ktoś na ciebie nakabluje to nie tylko będziesz w sandboxie, ale w**** cie z indexu.

Co do drugiej cześci pytania. Strony na divach jak najbardziej. Dlaczego? Choćby z tego powodu, że google będzie miało mniej kody do pobrania i będzie bardziej czytelny.

Nie etyczne mowisz, polowa stron z wiekszym PR to jakies sztuczki sa, typu szukana_fraza.htm a na tej stronei nic wiecej ale przekierowanie do sklepu z innego miasta a moja fraza to "TOWAR nazwa_miasta" i dostarczam 2x taniej bo sam zawioze a nie kurierem i posrednicy, niby biznes to biznes ale moja oferta jest lepsza ;), no i inne strony nie zwiazane z tematem bezposrednio. Pytanie bylo o to czy sandbox zna sie na tym display: none, przeciez to nie sluzy do oszukiwania tylko do ukrywania. Ok chce uczciwie miec PR dobry ale gnojki jakos sie dochrapali lepszych pozycji oferujac go.... tylko o to pytam, co do kablowania to juz nie poradze nic na to.

Zrobie na divach. Dziekuje

dodaj do katalogów i będziesz 1 bez kombinacji

konkurencja jest 1 bez kombinacji i w katalogach tez, dodalem do kilku narazie i z 9 strony google jest juz na 1 ale na samym dole. Konkurencja ma sieczke html na stronie i w ogole w porownaniu do tego co ja zrobilem i mojej oferty to ja powinienem byc na 1 miejscu ale ok, wiem, inne zasady. Poprostu google gdy da mnie na na 1-2 miejscu da dobry link, tego szukaja, konkurencje na te slowa kluczowe z miasta to 3 firmy raptem, duzo smiecia tez wyskakuje w wynikach i przez to jestem nisko.

dzieki i nie jestem jakis pazerny dres co chce nie etycznie robic :) Tylko zwracane przez google wyniki sa malo ciekawe bez mojej ofety ;))

PR zależy od link popularity Twojej strony a nie od jakiś ukrytych śmieci.

Na wszelki wypadek zareaguję i napiszę, że powyższe zdanie jest literalnie nieprawdziwe, zanim młodzież SEO się tego naczyta, i to nawet pomijając ostatni update PR - po prostu pierwotnie na PR miało wpływ około 100 czynników, gdzie link popularity wcale nie był najważniejszy (proszę mnie nie prosić o listę tych 100 ...). Teraz to jedna cholera wie, najbliższy update sprawę być może wyjaśni.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

witam

Czy motyw z <div style="display: none" (badz class= i niewidoczna klasa)>tu linki z odpowiedia kotwica, 10 linkow :P></div>

trafia do sandboxa, jest dozwolony czy nie? Roznie pisaliscie na forum ale 100% odpowiedzi nie ma :(

Jesli tak nie mozna to jakie hacki sa dozwolone i oszukuja googla :)?

Ja bede sie upieral, ze to jest oszustwo.. Nie umiesz uczciwie wypozycjonowac to sie w to nie baw :/ A nie swoje braki chcesz uzupelnic sztuczkami. Jak bot tego nie wykryje to konkurencja zglosi naruszenie z Twojej strony i BARDZO DOBRZE. Nigdy nie stosowalem takich oszustw i jakos sobie radze. SEO tez ma swoj kodeks i jego bym sie trzymal.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

konkurencja jest 1 bez kombinacji i w katalogach tez, dodalem do kilku narazie i z 9 strony google jest juz na 1 ale na samym dole.

skoro po kilku katalogach trafiles na pierwsza strone to nic tylko sie cieszyc - dodawaj dalej, katalogow mamy sporo...

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for...

• 2 tygodnie później...

dodaje, dodaje. Chce miec uczciwe miejsce w top 3 wynikach i to mi starczy ;-)

PR mam narazie 1 (wg google toolbar) 1/10, wiem ze im wiecej tym lepiej ale to sie da jakos przelozyc na jezyk opisowy? 1 miejsce w top 10 wynikach wyszukiwania czy co? Nie widze jakos korelacji ;)

Display none wylaczylem... strona sie pnie. Wiadomo kiedy google dokona update? Mniej wiecej czy do dnia matki :))

WI777 znasz lepszy sposób na złapanie PR niż przenoszenie go za pomocą linków?

1. Redirect

2. CNAME (w DNSie)

ale pewnie nie to Ci chodziło, bo to są "black sposoby" ;)

Co do uzyskiwania PR w "normalny" sposób to zawiesiłem swoją wiedzę na kołku ostatniego eksportu (tego niepełnego). Ponieważ RK wyparowało, a kalkulatory PR można sobie wsadzić .... to można tylko domniemywać, że JAKOŚĆ linków jest, a raczej powinna dominować, na pewno nie ilość - to akurat jest łatwe do udowodnienia. Z tym, że należy poczekać do pełnego exportu na jakieś szczegółowe wnioski.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zastanawia mnie pewna rzecz:

jaki wpływ na PR i na pozycję strony ma ilość odwiedzin i czas przebywania na stronie ( a może liczy sie czas przebywania na serwisie ;) ) ?

ciekawe jak to sie ma do ilosci BL

ma Ktoś jakieś spostrzeżenia w tym temacie ? :)

hmm małe uzupałnienie:

chodzi mi o wagę czasu przebywania i ilosci wejsc do BL

wiadomo ze od BL prawie wszystko zalezy

ale jak to wszystko ze soba koresponduje i przyczynia sie do pozycji i PR strony uff :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności