Skocz do zawartości

display: none a sabdbox oraz DIVy zamiast tabel a google

Krzysztof_

Rekomendowane odpowiedzi

Nie umiesz uczciwie wypozycjonowac to sie w to nie baw :/

Dobre sobie :D "uczciwe pozycjonowanie" :D:P:P:rotfl:

No moze te dwa slowa faktycznie do siebie nie pasuja :) Ale chodzi o to, ze nie podoba mi sie bardzo gdy ktos wykorzystuje ukryte warstwy czy np. tworzy dziesiatki stron smieci :/ Wiadomo, ze SEO czesto opiera sie na przechytrzeniu robota ale sa pewne zasady, ktorych wszyscy powinni sie trzymac :/

Pomijam fakt, ze w ogole w naszym kraju niektorzy zapominaja, ze strony powinno sie tworzyc dla ludzi a nie dla google...

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sandbox to filtr w Google związany z niewłaściwym przyrostem linków, nie zależy od treści strony.

Google JESZCZE nie czyta styli, ale display:none w głównym pliku jest bardzo ryzykowne. Tym bardziej, że MSN już to widzi i banuje za to strony (nie ma ich w indeksie tak długo jak są).

DIV-y odchudzają kod, są o tyle wygodniejsze (chodzi o transfer). Teoria mówi że strony zgodne ze standardami powinny być lepiej traktowane, praktyka - że są traktowane tak samo. Wielokrotnie ważniejszy jest odpowiedni przyrost linków.

Pozdrawiam, J.

ja wrzuce cos od siebie odnosnie display:none;

mysle ze w wielu przypadkach jest to dosc obowiazkowe, np. gdy tworzymy plk css dla druku przeznaczonego, to w nim okreslamy zazwyczaj co nie powinno zostac wydrukowane - to pewnie nie wadzi dla googla.

NATOMIAST:

przypadek taki ze musimy miec tekst na stronie ktory w przegladarkach nie powinien byc widoczny a tylko na druku, np nazwa domeny czy cos, to musimy ja ukryc jakos przed przegladarkami i tutaj przychodzi nam z pomoca css i display:none; a wyzej opisano ze wlasnie to jest traktowane za spam, mam nazdieje ze wyszukiwarki tak na to nie patrza, bo az sie boje to u siebie zastosowac.

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

• 2 tygodnie później...

witam

Czy motyw z <div style="display: none" (badz class= i niewidoczna klasa)>tu linki z odpowiedia kotwica, 10 linkow B)></div>

trafia do sandboxa, jest dozwolony czy nie? Roznie pisaliscie na forum ale 100% odpowiedzi nie ma :)

Jesli tak nie mozna to jakie hacki sa dozwolone i oszukuja googla ;)?

Ja bede sie upieral, ze to jest oszustwo.. Nie umiesz uczciwie wypozycjonowac to sie w to nie baw :/ A nie swoje braki chcesz uzupelnic sztuczkami. Jak bot tego nie wykryje to konkurencja zglosi naruszenie z Twojej strony i BARDZO DOBRZE. Nigdy nie stosowalem takich oszustw i jakos sobie radze. SEO tez ma swoj kodeks i jego bym sie trzymal.

W zasadzie tak masz racje to jest nie fer i nieuczciwe jest...

jednak robot google nie zablokuje takiej str www

dlaczego...

wg mnie dlatego ze nie jest wstanie odczytac czy przykladowy <div style="display:none>text</div> nie jet czescia jakiegos np skryptu, ktory ma sie pojawiac w danym momecie po kliknieciu w odpowienie okno....

a programisci google nie bede ryzykowac blokowania stron gdyz prawdopodobieństwo pomyłki botów byłoby dość spore.

tak m i sie wlasnie wydaje:P

pozdrawiam

[...]

jednak robot google nie zablokuje takiej str www

[...]

dlatego ze nie jest wstanie odczytac czy przykladowy <div style="display:none>text</div> nie jet czescia jakiegos np skryptu, ktory ma sie pojawiac w danym momecie po kliknieciu w odpowienie okno....

[...]

Google nie odczyta (tzn. nie bedzie mialo pewnosci co to jest i czy to jest szkodliwy zabieg seo) ale Twoja konkurencja tak ;] A potem pare zgloszen, mala nagonka i wylatujesz z indeksu. Oczywiscie konsekwencje zaleza od skali problemu ;]

Google nie odczyta (tzn. nie bedzie mialo pewnosci co to jest i czy to jest szkodliwy zabieg seo) ale Twoja konkurencja tak ;] A potem pare zgloszen, mala nagonka i wylatujesz z indeksu. Oczywiscie konsekwencje zaleza od skali problemu ;]

Tiaaa.... wiem o tym i co z tego :D...

loknij na ta str www.netform.pl/uslugi.htm

istne lamanie wsiego jest tu...

zero zasad i wszystkie reg... a mimo to jest w czolowce google...

i mimo zglaszamnia do google nadal sa ...

jak kodu nie ujrzysz zobacz tu...

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=19893

i widac ze wszystko jest jednak dozwolone mimo wszystko a google nie kasuje takich str...

Moim zdaniem display:none przydaje się w kilku UZASADNIONYCH przypadkach (drukowanie itp.), ale ukrywanie tekstu służącego do pozycjonowania to moim zdaniem zwyczajny obciach. Jak widzę taką stronkę, to już wiem, że mam do czynienia z "burakami"... :D

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

albert 79 - widzisz powyzej wypowiedz kolegi o nicku "jez"? :D A widzisz drugi link w jego stopce? :P

Jak widzę taką stronkę, to już wiem, że mam do czynienia z "burakami"... :D

Ale wlasnie caly pic polega na tym zeby nie bylo tego widac hehe :) Moze Cie zaskocze :> Ale nie kazdy analizuje zrodlo strony gdy na nia wchodzi :P

albert 79 - widzisz powyzej wypowiedz kolegi o nicku "jez"? :D A widzisz drugi link w jego stopce? :P

Jak widzę taką stronkę, to już wiem, że mam do czynienia z "burakami"... :D

Ale wlasnie caly pic polega na tym zeby nie bylo tego widac hehe :) Moze Cie zaskocze :> Ale nie kazdy analizuje zrodlo strony gdy na nia wchodzi :P

ciezko by potencjalne osoby ktore zazwyczaj sa klientami zalozmy sliedzily kod...

tak naprawde to ostatnio mnie to zaciekawilo i stad me rozterki...

to poprostu gra nieczysta

i powiedzmy sobie prawde ile osob z nas o ile wogole ktos sprawdza...

a jak juz sprawdzi i widzi ze to lipa to zglasza to ...

to po prostu ich przewaga jest i zawsze bedzie niestety a ci ktorzy chca robic wszystko dobrze i by byly tzw normy zachowane boleja nad tym niestety przez wlasnie takich "buraczanych cwaniakow"

zwykli odwiedzajacy strony sprawdzac nie beda, ale konkurencja zawsze patrzy jak cos nowego jest albo po prostu jest cos wysoko, to przeglada kod strony.... a jak sie zglosi to mozna miec bana ( sam sie kiedys o tym przekonalem ), fakt ze ja mialem strone po angielsku, moze jak zglosi sie do googla polskiego to moze jakos to olewaja, ale jak ktos zglosi do innej siedziby anizeli polskiej, to nie sadze zeby zostalo to olane.

P.S.

Jak chcecie mozemy przetestowac, musimy znalezc stronke jakas taka i ja zglosic i zobaczyc co bedzie dalej :D

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

P.S.

Jak chcecie mozemy przetestowac, musimy znalezc stronke jakas taka i ja zglosic i zobaczyc co bedzie dalej :(

to może tą która ja znalazłem z tym kodem ukrytym przez skrypt na nij:P....

i takie pytanie na jakiej zasadzie to zgłoszenie sie odbywa?

przesyła się kod takiej strony www lipnej czy wystarczy linka tylko podesłać do nich

i w koncu jaki jest link do zgłaszania w polskim google bo niezbyt rozumiem po angielsku :P

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności