Skocz do zawartości

Wpływ linków brandowych z portali ogłoszeniowych na Trust Rank i indeksowanie

iknil

Rekomendowane odpowiedzi

robiłem testy na frazy regionalne przy pomocy zenOgłoszenia. Strona była dodawana tylko do portali ogłoszeniowych i efekty dla prostych fraz regionalnych były bardzo dobre.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strona była dodawana tylko do portali ogłoszeniowych i efekty dla prostych fraz regionalnych były bardzo dobre.

Też zauważyłem tę prawidłowość :) W teście brały udział frazy większego kalibru. Wyniki nie powalają, ale są stabilne.

Poniżej podsumowanie.

Ogłoszenia, stan na: 17.04 (2 mc po zakończeniu testu)

aktywne - 158

usunięte przez admina - 8

wygasłe (okres ważności do 2 mc, nie przedłużałem) - 26

strony niedostępne - 8

Trust Trank (pojęcie umowne: wg. wskaźników Majestic SEO i Ahrefs):

15.01 (dzień po dodaniu ogłoszeń)

13.02 (zakończenie testu)

20.03 (data podsumowania wyników)

17.03 (2 mc po zakończeniu testu)

trust2.png

Pozycje

pozycje-po-tescie2.png

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

A ja ma 2 pytania:

1. Ile czasu trwało segregowanie portali ogłoszeniowych żeby wybrać te najlepsze - tak mniej więcej : kilka dni, tygodni , miesięcy bo wiem że wcześniej testy były.

2. Kiedy listy będą dostępne na allegro bo wiem że jak wypłyną to będą "hitem TYLKO dla 3 użytkowników" - a chciał bym być w pierwszej turze szczęściarzy bo wiadomo że później każdy odsprzeda ale to już nie będzie to ;/

@unnamed już lepiej zacząć szukać innego źródła linków, btw. ahrefs + scrapebox i taką listę masz w kilka chwil:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

ahrefs + scrapebox i taką listę masz w kilka chwil:)

Kiedy listy będą dostępne na allegro

:D

Myślisz, że on wie co to ahrefs i scrapebox? :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

1. Ile czasu trwało segregowanie portali ogłoszeniowych żeby wybrać te najlepsze - tak mniej więcej : kilka dni, tygodni , miesięcy bo wiem że wcześniej testy były.

Mniej więcej kilka miesięcy. Oprócz samych testów dużo czasu zajęło mi przeanalizowanie regulaminów, głównie pod kątem, "byznesmenów" kopiujących "model biznesowy" katalogów firm z ukrytymi/niedoczytanymi opłatami.

2. Kiedy listy będą dostępne na allegro bo wiem że jak wypłyną to będą "hitem TYLKO dla 3 użytkowników" - a chciał bym być w pierwszej turze szczęściarzy bo wiadomo że później każdy odsprzeda ale to już nie będzie to ;/

Oferuję usługę dodawania ogłoszeń, więc nie planuję sprzedaży samych adresów. W tej chwili mam w bazie ok. 250 portali*, największy pakiet to 125 anonsów - zależy mi na unikalności listy, poza tym każdy Klient ma inne wymagania (np. linki tylko z parametrem dofollow/nofollow).

* nie mam tu na myśli serwisów typu: miasto1.jakasdomena.pl, miasto2.jakasdomena.pl, miasto3.jakasdomena.pl, itp.

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

• 2 tygodnie później...

@inkil: Właśnie możesz podać link do swojej strony ewentualnie na priv odpowiedzieć tak jak pytał kolega o nicku Listopad?

@unnamed już lepiej zacząć szukać innego źródła linków, btw. ahrefs + scrapebox i taką listę masz w kilka chwil:)

o scrapeboxa nie pytam ale w jaki sposób pomaga tutaj ahrefs? Oczywiście wiadomo, że to informacja cenna więc nie musisz być wylewny i odpowiadać od A do Z ale byłbym dzięczny gdybyś odpisał.

Listopad, Xamox, arve_lek - przesłałem Wam info na PW.

Właśnie możesz podać link do swojej strony

Test trwa już prawie 4 mc, więc wolałbym nie podawać publicznie adresu (nie dotyczy Administratorów/Moderatorów).

o scrapeboxa nie pytam ale w jaki sposób pomaga tutaj ahrefs?

Rozumiem, że to pytanie do Robbieriviera?

Nie korzystałem z tego sposobu, ale postaram się pomóc. Zakładam, że wiesz do czego służy Ahrefs? :) Po prostu szukasz ogłoszeń (np. na hiperogloszenia.pl) z aktywnym odnośnikiem i sprawdzasz profil backlinków promowanej strony. Jest duże prawdopodobieństwo, że podobny anons został umieszczony również w innych portalach. Możesz skorzystać z dowolnego narzędzia pozwalającego na analizę linków przychodzących.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności