Skocz do zawartości

Przypisanie paru domen do jednej strony

filipozo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Piszę w tym dziale bo chcę uniknąć kwasów ;) Mam następujące pytanie, gdyby ktoś już pisał na ten temat poprostu wklejcie link.

Pytanie jest następujące a mianowicie, powiedzmy że mam usługi krawieckie w poznaniu

Kupuje domene uslugikrawieckiepoznan.pl i stawiam stronę.

Strona ma się świetnie tak więc rozszerzam usługę na wrocław i lublin poprzez analogiczne domeny.

Jeśli teraz domenę uslugikrawieckielublin.pl przypiszę do tej samej strony www to otrzymam jakikolwiek efekt przy wyszukiwaniu frazy "uslugi krawieckie lublin" ?

Gdzieś tam gotowa odpowiedź drzemie w mojej głowie tylko droga do niej straszniemi się dłuży, tak więc niech ktoś będzie tak uprzejmy, i udzieli mi klarownej odpowiedzi na moje pytanie.

Z góry bardzo serdecznie dziękuję

Pzdr. Filip

Ok, na to pytanie już sobie odpowiedziałem ...;)

Teraz kolejne. W 2006 roku wykupiłem domene krawczyk.pl i postawiłem na niej sklep. 4 lata później wykupiłem domene artykułykrawieckie.pl i szybko się okazało że sklep na tej drugiej domenie przynosi lepsze zyski poprzez moc zawartego słowa kluczowego.

Dodam iż na jednej jak i drugiej domenie działał i działa ten sam skopiowany sklep.

Obecnie sklep został odnowiony i działa pod domeną artykułykrawieckie.pl ale domena pierwsza ma większy staż, i tu dochodzę do kolejnego pytania:

jak najlepiej wykorzystać domenę z większym starzem aby podpozycjjonować konkretne produkty w sklepie na młodszej domenie ? Chodzi mi o to czy np ustawić na tej starej domenie jakąś stronę z linkującymi słowami kluczowymi ?

Czy to ma sens jeśli strony są na tym samym hostingu ?

Nazwy domen są wymyślone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności