Skocz do zawartości

Jak pozycjonowac zeby uniknac kar

KubaKarp

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie Google cały czas idzie w kierunku premiowania naturalnych linków, i ja się tez przestawiam na taką właśnie teorie. I zgodnie z tą teorią profile raczej są do niczego ponieważ w pole "moja strona www/my website" wpisujesz SWOJĄ stronę a nie czyjąś. Także jeżeli masz linki z profili to wygląda to nienaturalnie bo tak na zdrowy rozsądek ile osób umieściłoby w taki sposób link do twojej strony? Link ze stopki lub treści posta jest jak najbardziej ok ale żeby często linkowac na sama nazwe domeny oraz różnicować to np. "https://domena.pl" , "www.domena.pl" , "domena.pl" , "www" itp. A anchory też różnicować no bo kto naturalnie będzie linkował do strony np "buty sportowe"? Może zalinkować np "sklep z butami sportowymi" lub też inne wariacje tego anchora. Oczywiście anchory exact macht też są potrzebne ale nie nalezy z nimi przesadzać. I linkować tylko z stamtąd gdzie normalny użytkownik może zalinkować (fora są dobre, ale mogą też być inne lokalizacje gdzie istnieje możliwość dodania linka, i nie mówie tu o np katalogach bo one służą tylko i wyłącznie do nienaturalnego linkowania i moim zdaniem google dobrze o tym wie)

Takie to moje zdanie jest.

Nie pisać takich artykułów na swoim zapleczu w stylu "Dzisiaj poszedłem do biedronki i kupiłem 4 bułki, 2 kilo ziemniaków w promocji"

przeciez taką formę ma prawie każdy blog. Czasem śmiesznie to wygąda " Dzisiaj poszedłem do biedronki i kupiłem 4 bułki, 2 kilo ziemniaków w promocji i znalazłem ciekawą ofertę na narty w Alpach " ale ogólnie z promocją np. chwilówki fajnie się łączy :).

A niby dlaczego ?

piękny art pisany z palca, G to łyka jak bocian żaby

Też fakt, bo masę takich stron jest w necie które po prostu nie da się czytać. Wyszukiwarka google to przecież skrypt, a w tym przypadku z pewnością posiada masę bugów. Po kolejnych update pingwina jest co raz więcej zapleczy śmietniskowych :)

Więc wszelkiego rodzaju programy spamujące, swl, sprzedaż linków w dłoń i top 1 będzie nasze ;]

.

klasyczny blog "kowalskiej lat17" wygląda właśnie tak, trochę grafomańskiej treści, jakieś zdjęcie idola, czasem link bez anchora.

I to jest ta sól ziemi czarnej. Przeciętny Kowalski nie stawia konkurencji dla wikipedii.

ehhh

• nie zawsze jest możliwość wykupu nowej domeny co 2-3 miesiące i pakowania w nią linków od nowa :)
  • walenie samymi urlami ma też swoje plusy i można uzyskać porządane efekty jednak w połączeniu z odpowiednią treścią na stronie.
  • blog przeciętnego 17 latka zawsze będzie blogiem 17 latka niestety i jak myślę blog znanej osoby będzie jednak bardziej wartościowy, ogólnie dla internautów jak i seo gdybyś chciał zamieścić tam swoje linki.

Wszystko zależy co chcesz osiągnąć

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@gielo

• filtr co 2-3 mc to trzeba miec pecha albo naprawde nie umiec wyciagac wnioskow.
  • brandy to podstawa:)
  • bedzie bardziej wartosciowy jedynie dlatego ze jest szansa na bezposrednie przekazanie ruchu. patrzac na obie strony jak 'robot' (zakladajac ze ich podlinkowanie bedzie podobne) to link bedzie tak samo wartosciowy, z tym ze ten z prawdziwego bloga ma wieksze szanse na bycie lepszym w przyszlosci. tyle ze na dzien dobry pewnie stworzenie linka na normalnym blogu bedzie ze 100 x drozsze niz takiego z automatu.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności