Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No to jest skrypt taki typowo preclowy, to przegląd artykułów ;) a google za tym nie przepada, bo się tego rozmnożyło za dużo a większość służy jako zaplecze do pozycjonowania. Teraz, gdy roboty widzą ten skrypt i w dodatku na każdej podstronie ten sam link do fotografii ślubnej to już jest podpadka. Fotografia ślubna nie jest powiązana w ogóle z antenami i tv satelitarną ;)

Nie będziesz miał dużo roboty jak zrobisz nową stronę, bo teksty masz już gotowe do przekopiowania. Anteny satelitarne w lublinie na pewno są łatwe do wypozycjonowania, bo tylko chodzi o jedno miasto, w dodatku o coraz mniej popularną branżę, gdyż coraz więcej ludzi ogląda tv przez neta i w dodatku taniej.

To osobna kwestia finansowa by się zastanowić bo jest się w branży zmierzającej ku schyłkowi a nie coraz ważniejszej jak np finanse, inwestycje czy pozycjonowanie ;)

A wracając do tematu. Oprócz dziwnego skryptu jak na oficjalną stronę firmy, to w kwestii seo: dodanie do 30 katalogów ale jakich? dobrych czy wszystkie page rank = n/a, które katalogują spam i zaplecza? ;)

Dalej: jak się ma te 30 katalogów do faktu, że masz 1664 linki, z czego prawie tyle samo referring pages. Co oznacza, że wychodzi średnio jeden link na stronę. Beznadziejnie, te referring są ważne, ważne by były strony, które mówią o Twojej stronie, takie strony, które dają dużo linków do Twojej.

Gdy jest forum o telekomunikacji, łączności, telewizji, satelitach itp - tam zrób dużo linków. Sprawdzaj page rank katalogów, bo jak użyjesz samych najgorszych to efekt odwrotny.

Nie linkuj z anten do fotografii a z fotografii do anten. Natomiast link wychodzący z anten do strony innej o antenach powinien wzmocnić.

Fraza łatwa do wypozycjonowania, więc wystarczy niewielka ilość porządnych linków. Jeśli znów zastosujesz strategię, że oprócz zumi i panoramy firm same katalogi i precle, to się znowu źle skończy.

Podałeś dwie frazy - czy tylko na nie pozycjonowałeś? to też się musi źle skończyć. Nawet jak Ci zależy tylko na tych dwóch, to i tak pozycjonuj na 20 fraz: anteny, anteny satelitarne, telewizja satelitarna, telewizja, satelita, montaż anten ,montaż anten satelitarnych, montaż anten lublin, montaż lublin, anteny lublin i różne inne kombinacje.

Mógłbyś nawet na swoje ulubione frazy w ogóle nie pozycjonować a miec to w nagłówkach, tagach, tytule i opisie strony, tytułach artykułów i nawet linki bez anchorów pozwoliły by na wejście w topy.

No to jest skrypt taki typowo preclowy, to przegląd artykułów a google za tym nie przepada, bo się tego rozmnożyło za dużo a większość służy jako zaplecze do pozycjonowania.

Co za bzdura :nie_powiem:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

"jak się ma te 30 katalogów do faktu, że masz 1664 linki, z czego prawie tyle samo referring pages. Co oznacza, że wychodzi średnio jeden link na stronę. Beznadziejnie, te referring są ważne"

-1664 linki tzn?

- referring pages?

Bardzo proszę wyjaśnij o co chodzi z tym pojęciem. Za moich czasów uczyli jeszcze języka radzieckiego. Domyślam się o co chodzi ale jeśli byłbyś w stanie wyjaśnić w dwóch zdaniach. Druga sprawa -Wiem że foto mało się ma do anten ale myślałem że dla mojej stronki będzie to jeszcze jakieś źródło linkowania - błędne myślenie?

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

czasem 1 link daje w ahrefs 1000 BL, taki urok tego narzędzia. Masz naprawdę mało linków z interesującym cie anchorem, dodatkowo to nie są "mocne linki" mocny link to np link ze strony na którą przychodzi 10000 linków a wychodzi tylko link do twojej. Porównaj to teraz z strukturą przeciętnego katalogu. Musisz też pomyśleć o zróżnicowaniu źródeł linków, aby wyglądało to bardziej naturalnie dla algorytmu (choć podejrzewam że algo ma to w d..ie, a jest o bardziej mit SEO).

tylko jak zdobyć teraz linki z anchorem kiedy nawet w katalogach jest moda na te nazwy własne w tytule...

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

choćby z takich źródeł jak księgi gości np https://www.nowy-swiat.net/infusions/guest_book/guest_book.php (warto przeczytać pozdrowienia od właściciela :)) , komentarzy na niektórych blogach, stopkach na forach

Arkaszka - Faktycznie księgi gości mi umknęły. Spróbuje. Co do forum to niestety jakieś dwa lata temu - fakt można było. Teraz admini unikają linków wychodzących. W stopce to już zupełnie. Jak to jest kiedy dodam np. 100 wpisów na WORDPRESSACH a po kilku dniach i tak ktoś to "zmoderuje" i przepadną. Według mnie to chyba czynnik in minus..?

czy te linki w stopce szkodzą? Większość starych użytkowników je pousuwała :) ?

Jak sprawdzić czy strona której nigdy nie "pozycjonowałem" ma jakieś filtr? Tj czy w ogóle ma jakąś siłę oddziaływania. Kiedyś pisałem tam takie tematyczne spostrzeżenia - potem chciałem wrzucać aktualne zdjęcia - ale facebook okazał się lepszym rozwiązaniem i strona że tak powiem - umarła... W jaki sposób mogę określić przydatność znajdującego się na niej linka - do mojej strony? Jest sens utrzymywać taką "martwice"?

• 2 tygodnie później...

Przez te studniówki dawno nie zaglądałem...

- Jeśli stronka jest niepodlinkowana ale ma bardzo duży SITE? /wordpress z ponad 100 recenzjami filmowymi - każda recenzja moja - pisana odręcznie - ponad 1500 znaków i zdjęcia. kiedyś były aktualne teraz stoją odłogiem ale wszystkie indexowane i nowy wpis indexuje się w ciągu dnia/ - to jest użyteczna w perspektywie umieszczenia kiedyś na niej jakiegoś linka? Docelowo planowałem zrobić na niej reklamę mojemu znajomemu kamerzyście /w końcu to jakieś filmowanie :) / ale on starej daty - nieinternetowy zupełnie i wcale się tym nie interesuje :)

A w temacie anten to dziś wyrzuciłem zawartość tego - niby precla - jak go określiliście i teraz przynajmniej stoi na tej domenie niby wizytówka :)

https://instalacje-anten.pl

Co ciekawe strona przełamała magiczne 20 miejsce i dziś jest już na 7 pozycji :) - tyle że zrobiła to sama z siebie - przed jakimikolwiek zmianami.

Mi w przeciągu kilku ostatnich dni strony powskakiwały z 80 na 1-5. Niektóre tylko z 30-40 na 5-9. Kilka samotnych fraz wyszlo z topów na 80-90, ale przy tej ilosci wzrostow to nie jest problemem... Przyzwyczajaj sie do skoków, mam nadzieję, że strona Ci się utrzyma :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności