Skocz do zawartości

Wyzerowanie PR = kłopoty?

TomP

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli strona wcześniej miała jakiś PR, a teraz ma n/a to na 99% zredukowano za linki wychodzące (sprzedaż linków).

Dodane:

To jest jeden z przykładów tzw. flagowania domen.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Np. wersja angielska na domenie głównej dostała n/a a podstrona PL ma 0 :). Cała strona wraz z linkami siłą rzeczy jest identyczna!

No dobrze. Czy poza zniknięciem "paska" ma takie oflagowanie jakieś konsekwencje? No nie wiem - spadek siły linku czy coś?

Linków nie sprzedaję ale strony linkują do siebie wzajemnie (w ramach tej samej domeny) i mogę to trochę pozmieniać (tak aby nie ucierpieli na tym ludzie) jeśli miało by to mi czymś grozić w przyszłości.

A w dół domenę mogło pociągnąć forum z powodu mojego urlopu - nauczka na przyszłość... Do forum jest link w stopce każdej strony jako kontakt po prostu.

Jeśli bardziej ci zależy na ruchu niż pageranku to tez bardziej obserwuj stan zaindeksowanych stron. Jak to zacznie drastycznie spadać to możesz się martwić. Kiedyś miałem pewną stronę, nawet PR6, najpierw wyzerowano pagerank na podstronach, indeks spadł z 35 tys do 350, na koniec wyzerowano główną stronę. Nie było sensu tego ciągnąć, mimo że strona nie była jako taka zbanowana.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Indeks sam przyciełem dobry rok temu bo jedna rzecz tam mogła podpaść pod DC. Spadło wtedy o tyle ile miało spaść i się trzyma.

Tego się właśnie obawiam że mogą potem jakimś filtrem przyłożyć czy coś... Nie mam co prawda jakiś konkretnych anchorów które mnie zabolą ale jak ruch spadnie do zera to straci sens utrzymywanie tej strony.

Jak jest ktoś chętny do rzucenia okiem to mogę na PW podać url-a. Przy czym wiem, że stronka od strony SEO jest cienka i mnie to nie martwi. Chodzi tylko o wskazanie co mogło by podpaść googlasom.

Właśnie.

To flagowanie domen, obniżenie indeksowania itp. itd. wpływa na to, że My pozycjonerzy wpływamy na poprawę internetu. Czyli linkujemy z lepszych miejscówek.

Jednak pozostaje ta ciemniejsza strona księżyca, czyli pp, afiliacje i inne erotyki. Tam sie nie zważa na jakość. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

gorzej jak poleciało do N/A

Od kiedy PR może spaść do N/A?

chodzi o unranked. Jak zwal tak zwał. Mam wtyczkę co to tak oznacza akurat i tak napisałem. Skrót od No Authority czy jakoś tak :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja mam zupelnie inne doswiadczenie. Przykladowo z domen wyzerowanych w statlinku: wszystkie mialy pr0 (nie widzialem ani jednej n/a) i duza czesc (jak nie wiekszosc) ustawione powiadomienie w gwt ze sprzedaje linki i brzydki jestem.

N/A zdazalo mi sie dostac jakis czas temu na przechwytywanych domenach, jesli za dlugo sie jej nie podpielo, zeby jakis html wyswietlala.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

gorzej jak poleciało do N/A

Od kiedy PR może spaść do N/A?

chodzi o unranked. Jak zwal tak zwał. Mam wtyczkę co to tak oznacza akurat i tak napisałem. Skrót od No Authority czy jakoś tak :)

Moim zdaniem to to samo co PR0 :) Ale skoro jest coś między PR0 i PR N/A (nie ustalony) to nie mam pojęcia co to mogłoby być...

Kocham Polskę

Trochę swoich domen z PR0 i PR N/A przeanalizowałem i zbyt dużo wyjątków jest by uznać, że jest: PR0 = OK, PR N/A = oflagowany.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności