Skocz do zawartości

Wyzerowanie PR = kłopoty?

TomP

Rekomendowane odpowiedzi

@thematthew173 a czego jest wyznacznikiem Page Rank wedlug ciebie?

Teraz już niczego, a jeśli w ogóle ma jakieś znaczenie to marginalne, widać, że Google zależy na zmniejszeniu wiarygodności tego wskaźnika.

Zobacz, że jest wiele witryn które na swoje frazy są w TOP 1 a PR=0. Jeśli ten wskaźnik wyznacza teraz tylko moc przekazywaną do innych stron to też nie wychodzi to najlepiej, co widzę po własnych stronach i zapleczach.

Kocham Polskę

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest jedna podstawowa kwestia: jeśli jest pr 0 lub n/a i przyszło powiadomienie do GWT to jest problem. Jeśli PR 0 jest naturalne - bez powiadomienia to wszystko jest ok, strona spokojnie może okupować pierwsze miejsca w google i być źródłem wartościowych linków.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

jeśli jest pr 0 lub n/a i przyszło powiadomienie do GWT to jest problem.

Inaczej: jeśli jest n/a lub unranked (jak zwał tak zwał - ale tylko gdy PR było wcześniej większe) to jest problem. PR0 to jeszcze jest OK, ale należy zastanowić się dlaczego spadło.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Od dawna, dawna wszyscy powatarzają, że PR0 nie ma znaczenia a jednak większość narzędzi analizuje ten parametr. I dla osób które pozyskują linki (szczególnie masowo) jest ten parametr mimo ciągłych jego zmian bardzo przydatny. Bo domeny oflagowane np. za sprzedaż linków mają PR zerowany / obniżany. A gdy PR jest stabilny - to na szybko można stwierdzić, że domena będzie OK. Dla osób / narzędzi które pozyskują linki masowe jest to bardzo cenna informacja - dla osób które mają czas i zasoby wnikliwie analizować inne parametry mogą badać czy dane PR0 jest ok, czy raczej nie.

Trzeba rozróżnić - że pozycja domeny w serpach a PR mają bardzo małą zależność (a bardzo często żadną) - ale pozyskiwanie linków z PR bądź bez jest już dość istotna i to nie ze względu na to, że pozyskując linki z zielonym paskiem sami otrzymamy zielony pasek (bo dla stron na których nie sprzedajemy linków/wymieniamy się pasek jest nam po nic) - bo tak to raczej kiedyś było, a teraz jest to jedno z kryteriów które pozwala nam szybko ocenić czy dana strona jest na dywaniku u google czy nie(wiadomo).

To tak by tematu dość prostego nie ciągnąć w nieskończoność - myślę, że części początkujących osób to otworzy trochę oczy, by nie zawsze słuchać PR nie ma w ogóle znaczenia - bo jak umie się z tego parametru korzystać, to ma spore znaczenie. Szczególnie dla osób które nie mają dostępu do narzędzi typu MajesticSeo itp.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

PR nie ma znaczenia dla pozycji strony w serpach(czyli pr0 moze miec top na kredyty i czesto to sie zdaza). Jednak PR ma wielkie znaczenie dla sily linka wychodzacego.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Inaczej: jeśli jest n/a lub unranked (jak zwał tak zwał - ale tylko gdy PR było wcześniej większe) to jest problem. PR0 to jeszcze jest OK, ale należy zastanowić się dlaczego spadło.

A co jeśli dostajesz powiadomienie w GWT a PR nadal się trzyma? To mi jeszcze wytłumacz :)

Jednak PR ma wielkie znaczenie dla sily linka wychodzacego.

Nawet jeśli ma (skoro tak twierdzisz to na pewno nie bezpodstawnie) to przy obecnych aktualizacjach dwa razy w roku na pewno nie można brać tego pod uwagę, ponieważ w ciągu tego pół roku może się wiele zmienić.

Kocham Polskę

A co jeśli dostajesz powiadomienie w GWT a PR nadal się trzyma? To mi jeszcze wytłumacz

Ehh... a o czym mówi najczęściej powiadomienie w GWT? I czemu nie jest zerowany PR - który z założenia google przekazuje zielony pasek?

Podpowiem, bo taka strona jest karana za linki przychodzące a nie wychodzące.

Trzeba rozróżnić - strony które są pozycjonowane i te którymi pozycjonujemy. Te które są pozycjonowane - najczęściej nie mają linków do innych stron (takich anchorowych itp.) i google nie zeruje im PR - bo z założenia nie ma po co karać linków wychodzących których nie ma. Strony które są pozycjonującymi - mają zerowany/obniżany PR za to, że wychodzą z nich linki, a to, że niektóre przy okazji tez dostają powiadomienia w GWT to inna sprawa.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

A co jeśli dostajesz powiadomienie w GWT a PR nadal się trzyma? To mi jeszcze wytłumacz :)

Napewno mowimy o powiadomieniu o nienaturalnych linkach WYCHODZACYCH? u mnie zawsze takie powiadomienie skutkowalo wyzerowaniem.

Mowimy o takim powiadomieniu : https://awesomescreenshot.com/0aa28tztd8

Jednak PR ma wielkie znaczenie dla sily linka wychodzacego.

Nawet jeśli ma (skoro tak twierdzisz to na pewno nie bezpodstawnie) to przy obecnych aktualizacjach dwa razy w roku na pewno nie można brać tego pod uwagę, ponieważ w ciągu tego pół roku może się wiele zmienić.

No jasne ze nie mozna brac TYLKO pr pod uwage, bo czesto jest tak ze domena ma bana (site=0), a pr >0 i dopiero przy updejcie pr wypada. Sa rozne ekstremalne sytuacje. Ja mowie o standardowej, a w takiej PR jest bardzo dobrym wyznacznikiem sily domeny.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności