Skocz do zawartości

Money Robot Submitter - your seo software

seogreen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przy innej okazji na YT znalazłem filmik pokazujący działanie programu o chyba nieco mylącej nazwie "Money Robot Submitter". Strona softu to:

https://www.moneyrobot.com/

Widzę, że tematu na forum nie ma o tym ani wzmianek, więc może ktoś tego używa i da jakąś opinię, do czego by można wykorzystać?

Producent reklamuje toto jako oprogramowanie do link buildingu. Linki mają pochodzić z:

Web 2.0 Blogs

Social Network Posts

Social Bookmarking

Web Directories

Wiki Articles

Press Release

Article Directories

Web 2.0 Profiles

Forum Profiles

RSS

money-robot-seo-software-500x189.jpg

Tani soft to nie jest, ale ma sporo opcji... Może więc jaki użytkownik skrobnie coś o skuteczności i wykorzystaniu?

Nic specjalnego, coś podobnego do SEnuke tylko maksymalnie uproszone.

Cena w mojej ocenie nie jest watra tego co oferują.

Plusem jest że wszytko połączone w kampanie, w jeden łańcuch.

demonem prędkości też nie jest.

idealny soft dla tych kto sprzedaje "magiczne piramidy SEO" na allegro.

Ja sobie uruchomiłem to testowo. Co prawda cena jest spora. Z pierwszych wniosków mogę napisać to co juz zrobił Max - szybkie to to nie jest :D ale mega proste i to na pewno jest plus.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Na pewno lepszy był Magic Submitter (swego czasu bardzo ładnie dodawał profile web2) i SEnuke. Jednak od wielu miesięcy nie używam tego typu oprogramowania. Bo po pierwsze jest drogie (szczególnie przy abonamencie za x licencji) a po drugie o wiele lepiej sprawdza się Zenno + GSA + XR. Wydaje mi się, że takie kombajny mają już najlepszy czas za sobą.

Treningi WattUp.pl

• 1 miesiąc temu...

Używam tego programu juz dwa miesiace i niestety ale wiekszych efektow nie widze jesli chodzi o pozycje mojej strony w wynikach google. Jednego dnia post ktory pozycjonowalem leci do gory i jest w top 20 a nastepnego dnia jest poza top80.

Czy mozecie polecic jakis dobry program ktorym wypozycjonuje strone pod dane frazy za granica?

Najlepiej zeby byl prosty w obsludze i dawal odpowiednie efekty, bo google ostatnio sporo zmienia w algorytmach i pewnie przez to MR jest nieskuteczny?

XRumer.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

przecież pytanie było czy soft sam wypozycjonuje - no to mu podałem soft :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Xrumer jest chyba drogim narzedziem? Jakie sa konkretnie jego koszty.
Do MoneyRobota uzywam VPS z dwurdzeniowym prockiem i 3 Gb RAMu - wystarczy taki sprzet?

Do tego uzywam HMA do zmiany IP oraz deadthbycaptcha do... widaomo czego.

Dodam ze nie jestem obeznany w tego typu softach i chcialbym zeby byl w miare prosty w obsludze.

Xrumer jest chyba drogim narzedziem? Jakie sa konkretnie jego koszty.

$650 jednorazowo licencja, $10 miesięcznie opłaty za użytkowanie XR, $100-200 miesięcznie za jeden serwer dedykowany bulletproof (i7 3770 lub podobne CPU). Wypadałoby kupic 2 serwery - jedna licencja XR to możliwość instalacji i używania oprogramowania na 2 komputerach jednocześnie.

Jeżeli nie stać Cie na taki serwer bierzesz VPS bulletproof albo normalny serwer dedykowany i vpn (ipredator.se) - będzie dużo wolniej.

Do tego koszty pod postacią list (gorsza opcja), lub gscraper (68$) i pakiet proxy z proxymarket. Jeżeli chce się sensownie coś harvestować to 100-200zł trzeba miesięcznie wydać na proxy tylko do harvestowania.

nie jestem obeznany w tego typu softach i chcialbym zeby byl w miare prosty w obsludze

W tej branży jeżeli coś jest w miarę proste w obsłudze to nie jest skuteczne / za chwile przestanie być skuteczne.

Jeżeli chcesz się nauczyć obsługi takiego programu jak Xr, przygotuj sie na koszty licencji, serwera na kilka miesięcy zanim program zrozumiesz i zacznie przynosić efekty.

Niestety panowie ale na xrumera obecnie mnie nie stac i na 99 % nie wykorzystam jego mozliwosci bo mam zaledwie dwie stronki do pozycjonowania i chce to zrobic tanio i skutecznie...

Najednej stronie jest prawie 100 postow i niektore stoja w top10 (b. mala konkurencja) inne sa poza top100. Sa tez takie ktore sa w top20 mimo wysokiej konkurencji na dane frazy - pozycjonowalem je MoneyRobotem, ale efekty sa takie ze jeden pozycjonowany post polecial ladnie w gore, inny spadl i w ogole sie w google nie pojawia - nastepnego dnia na odwrot... Google miesza chyba tez troszke w tym wszystkim.

W kazdym razie dzieki za rady - jesli ktos ma jakies inne rozsadne propozycje to bardzo prosze bo na xrumera moze sie zdecyduje jesli zarobie wiecej $ na moich stronkach.

W sumie zawsze sie balem filtra - uzywalem tez kiedys GSA i dawal duzo backlinkow ale sporo bylo smieciowych i wiele szkodliwych ktore pozniej musialem zglosic do wylaczenia.

Ostatnio czytalem ze w tej chwili najlepsze efekty sa przy wartosciowych BL z blogow 2.0 i dlatego zdecydowalem sie na MoneyRobot, ale prawda jest taka ze dodaje malo linkow na te blogi a najwiecej dodaje tych na tierze 2 i 3. Robi to dosc wolno i nie widze wiekszych efektow uzywania go dlatego chce znalezc inny lepszy soft.

Zastanawialem sie tez nad wikirobot albo serobot z tym ze to drugie to chyba dziala tak samo jak moneyrobot wiec pewnie efekty beda podobne...

Moze lepiej samemu tworzyc darmowe blogi i na nich umieszczac artykuly z linkami zwrotnymi do mojej witryny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności