Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w analizie strony, możliwy filtr.

HanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Berbant - powiedz mi jaki problem widzisz w linkowaniu wewnętrznym? Chętnie poprawię problemy.

Looknij tutaj https://www.forum.opt...e/#entry1263418

teraz na przykładzie ludowa206.pl na każdej podstronie masz 3 takie same bloki tekstowe co powoduje zaburzenia dla robota i nie może on wyznaczyć dominującej treści dla podstron z tego względu, że te bloki mają większy udział % tekstu niż tekst właściwy dla danej podstrony który powinien determinować główną tematykę danej podstrony. Szczegółowe analizy z pewnością ktoś Ci z forum dostarczy - ja jestem deko zajęty :P .

edyta

się cholera zdublowało przez zasrana radiówkę :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Rzuciłem okiem na dwa pierwsze adresy i nad stronami też musisz popracować.

ludowa206.pl :

- za dużo Częstochowy we wszystkim - poupychane w linkach, titlach, strasznie w altach, wszędzie gdzie się dało - trzeba to znacznie odchudzić;

- zamiast pisać precle, dodajcie więcej treści na stronie (ale bez wciskania słów kluczowych na siłę),

- dodajcie jeszcze trochę treści starając się o rekomendacje i opinie,

- a może opisy najciekawszych imprez?

- te boksy na dole strony z niepotrzebnymi H4 do wywalenia...

- powielony content: https://goo.gl/SjYr15

- linki nienaturalne, trzeba je zneutralizować jakimiś lepszymi, ale bez poprawy tego keyword stuffingu na stronie nic się nie zmieni.

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Zasada jest prosta jak budowa cepa , skoro chcesz mieć wysoko podstronę serwisu o tematyce "konstrukcja cepu" to z całego serwisu linkujesz linkiem o anchorze "konstrukcja cepu" i żadnych innych linków z innymi anchorami do tej podstrony.

Strona dedykowana ma mieć tytuł "konstrukcja cepu"

Strona dedykowana ma mieć frazę "konstrukcja cepu" ujętą w H1

Strona docelowa powinna mieć odpowiednie nasycenie treścią z użytą frazą "konstrukcja cepu" i jej odmianami

Dodatkowo powinna być linkowana w odpowiednich proporcjach linkami EM.

Efekt - wysoka pozycja dla frazy "konstrukcja cepu"

Załóżmy więc, że prowadzę portal. Znajdują się na nim (dla jasności przykładu) 4 różne artykuły. Portal jest o modzie więc trzy z artykułów są na temat spodni.[/color]

1. art o modnych spodniach i mamy w nim fragment: "modne są obecnie tak spodnie dresowe(link do artu o spodniach dresowych) jak i spodnie jeansowe. Ważny jest jednak odpowiedni wybór dodatków, np buty(link do artu o modnych butach)..."

2. art to spodnie dresowe i mamy na nim tekst "spodnie dresowe, podobnie jak spodnie jeansowe(link do art o spodniach jeansowych)..."

3. art to spodnie jeansowe i mamy na nim tekst "najlepsze do spodni jeansowych są buty na obcasie...(link do art na ten temat)".

Czy to jest przykład odpowiedniego linkowania wewnętrznego w treści artykułów? Czy z takiego artykułu można wtedy skorzystać jeszcze do pozycjonowania stron zewnętrznych umieszczając kolejny link? Jeśli tak, to czy wtedy linki prowadzące na zewnątrz powinny być DF, a wewnątrz NF? ]

Tu wszystko raczej jasne, ale mimo to uważam przykład Konrada dla warty skomentowania, bardzo Cię proszę, poświęć 5 minut, nie dla mnie a dla potomnych :)

Załóżmy więc, że prowadzę portal. Znajdują się na nim (dla jasności przykładu) 4 różne artykuły. Portal jest o modzie więc trzy z artykułów są na temat spodni.

1. art o modnych spodniach i mamy w nim fragment: "modne są obecnie tak spodnie dresowe(link do artu o spodniach dresowych) jak i spodnie jeansowe. Ważny jest jednak odpowiedni wybór dodatków, np buty(link do artu o modnych butach)..."

2. art to spodnie dresowe i mamy na nim tekst "spodnie dresowe, podobnie jak spodnie jeansowe(link do art o spodniach jeansowych)..."

3. art to spodnie jeansowe i mamy na nim tekst "najlepsze do spodni jeansowych są buty na obcasie...(link do art na ten temat)".

Czy to jest przykład odpowiedniego linkowania wewnętrznego w treści artykułów? Czy z takiego artykułu można wtedy skorzystać jeszcze do pozycjonowania stron zewnętrznych umieszczając kolejny link? Jeśli tak, to czy wtedy linki prowadzące na zewnątrz powinny być DF, a wewnątrz NF?

Tu wszystko raczej jasne, ale mimo to uważam przykład Konrada dla warty skomentowania, bardzo Cię proszę, poświęć 5 minut, nie dla mnie a dla potomnych :)

PS. przepraszam za bałagan, nie mam opcji edytuj a jakimś cudem, mimo poprawnego wklejenia drugi cytat się nie pojawił. Proszę moderatora o połączenie tych dwóch postów

• 1 miesiąc temu...

Odnośnie strony pierwszej czyli www.ludowa206.pl to twoje anchoty nie wyglądają zbyt naturalnie gdzie jest:

- pokoje gościnne Częstochowa ---- 8%

- noclegi Częstochowa ---------------- 7%

- sala weselna Częstochowa ----------7%

- restauracja Częstochowa------------ 6%

- nocleg Częstochowa ------------------4%

-

https://www.ludowa206.pl/ 

-------------11%

- ludowa206.pl ----------------------------7%

- www.ludowa206.pl --------------------- 5%

- inne ---------------------------------------38%

A gdzie anchory odnoszące się do nazwy firmy (słowa które znajduje się w domenie) czyli samo "ludowa 206"?

Gdzie nazwa firmy + fraz kluczowa czyli np. "Ludowa 206 noclegi Częstochowa" ? czy np. "Ludowa 206 przyjęcia" czy "Nocleg Częstochowa miejsce na odpoczynek" to tylko przykład, kombinacji jest mnóstwo...

Anchory muszą być naturalne, to już nie te czasy, że linkuje się na frazy kluczowe do oporu i pozycje będą skakać do góry. Jeśli tego nie zmienisz, twoja strona nie podskoczy wyżej...

A ja mam pytanie... Skąd G z fraz wie, która to nazwa firmy? ;)

Może, źle napisałam. :glupek2: Wiem, że np. nazwa firmy + anchor tekst (fraza kluczowa) to dobre rozwiązanie, oczywiście w granicach rozsądku oraz marka + kilka innych słów ale nie ze słów kluczowych.

Na ogół nazwa domeny jest właśnie nazwą firmy :)

Jeśli chodzi o maj to 4 moje dobrze zarabiające domeny także spadły, bo katalogowałem tylko i preclowalem, teraz okazuje się ze najlepiej budować zaplecze i korzystać rozsądnie z SWL. Era katalogów mija. Teraz to albo własne zaplecze lub adwords, albo zmiana nawyku polaków w wyszukiwaniu informacji, uświadomienie ich że są inne wyszukiwarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności