Skocz do zawartości

Charakterystyka dobrego miejsca na linki

gyverr

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnim czasie szukam nowych miejsc na linki, grzebie troche w różnych skryptach i jako niezbyt doświadczony w tej dziedzinie, mam pytanie jaka jest Wasza "dobra" charakterystyka miejsca na którym chcecie zostawić link (biorąc pod uwagę miejsca które internet daje nam za darmo).

Czy najważniejszym czynnikiem jest po prostu niezaspamowana domena ? Czy również dużym czynnikiem jest rodzaj podstrony/skryptu na którym będzie umieszczony nasz link? Czy google lepiej traktuje linkowanie z miejsc w których link znajduje się w treści ?

Zobrazuje to przykładem:

Jest możliwość umieszczenia linka na stronie, która daje możliwość stworzenia profilu w którym można dodać długi tekst z linkiem z anchor textem, a istnieje również możliwość umiejszczenia linka na tej samej domenie ale w guestbooku który jest linkowany bezpośrednio ze strony głównej i nie posiada jeszcze ani jednego wpisu.

Moje wątpliwości biorą się z tego że czytam tutaj forum i co chwila widzę stwierdzenia typu: "guestbooki nie dzaiłają" , "komentarze nie dzialaja" , "profile nie dzialaja".. i tak dalej i tak dalej.

Podsumowując: patrzeć na to na jakiej stronie/domenie moge umiescic linka, czy rowniez eliminowac o jakiejs charakterystyce skryptowej , bo nie dają efektu?

Jak dla mnie niezaspamowana domena to podstawowy element. Mile widziana podobna zawartość tematyczna, dobre PR.

Zapraszam na mojego bloga o tematyce seo i nie tylko, zapraszam na: https://toplinkx.pl/blog/ i https://www.facebook.com/toplinkx :nauka:

upvc fitters

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności