Skocz do zawartości

Pozycjonowanie przez dodanie fraz do tytułu strony gł. i description? Normalna praktyka?

Diwad

Rekomendowane odpowiedzi

Optymalizacja strony nie może powodować że strona jest brzydsza wizualnie

Nie wiedziałem, że prawidłowa optymalizacja serwisu czyni go "brzydszym" ... Jak żyć, jak żyć .... :cray:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poproś firmę SEO jak już bardzo mocno Ci te znaczniki title i description preszkadzają, żeby bardziej zoptymalizowała pod klienta.Przeważnie to żaden problem.

Osobiście staram się zawsze wizualnie robić ładnie te znaczniki, ponieważ są jak wabik :)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Optymalizacja strony nie może powodować że strona jest brzydsza wizualnie

Nie wiedziałem, że prawidłowa optymalizacja serwisu czyni go "brzydszym" ... Jak żyć, jak żyć .... :cray:

to ze ktoś chce być w topie na hasło "tanie kwatery zakopane" to nie oznacza że ma to hasło napierniczać po ślepiach w każdym title i "description"

przysłowie mówi: nie to ładne co jest ładne ale co się komu podoba ;)

z tego co piszą koledzy jest to normalne, więc już się tak "nie spinam" :)

wrzuć adres, to powiem Ci, czy strona została poprawnie zoptymalizowana pod SEO

dobrze wykonana optymalizacja pod SEO w 99,99% przypadków nie ma negatywnego odbicia w odbiorze klienta końcowego.

optymalizacja SEO nie równa się brzydsza strona

optymalizacja SEO równa się lepsze postrzeganie strony przez boty

dymna.jpg

z tego co piszą koledzy jest to normalne, więc już się tak "nie spinam" :)

wrzuć adres, to powiem Ci, czy strona została poprawnie zoptymalizowana pod SEO

dobrze wykonana optymalizacja pod SEO w 99,99% przypadków nie ma negatywnego odbicia w odbiorze klienta końcowego.

optymalizacja SEO nie równa się brzydsza strona

optymalizacja SEO równa się lepsze postrzeganie strony przez boty

Święte słowa, jak jest inaczej to oznacza że coś jest nie tak i trzeba się temu przyjrzeć, bo optymalizować też trzeba umieć.

Nie sądzę żeby klienci specjalnie zwracali uwagę na title, które pojawia sie w u góry, małymi literami. Natomiast nie rozumiem, jeżeli chcesz aby strona była wypozycjonowana na frazę "xy" to dlaczego ma ona nie pasować w title? Nie musi być jako pierwsza, może być po innej frazie czy tez po tytule strony.

Znacznik title jest jednym z najważniejszych czynników jakie Google bierze pod uwagę, jest to jeden z niewielu pewników jakie mamy w SEO.

Myślę, że najprościej byłoby po prostu współpracować z firmą pozycjonującą i wspólnie stworzyć opisy takie, by wyglądało to dobrze dla wyszukiwarek i dla klientów. Google na tyle dobrze radzi sobie z różnymi odmianami gramatycznymi słów, że przy odrobinie kreatywności bez problemu można stworzyć atrakcyjne dla klientów a zarazem bogate w słowa kluczowe opisy.

Przy okazji tego tematu wychodzi natomiast inny problem. Całkowity brak zaufania do firmy seo. Tego typu sprawy powinny być załatwiane z wybranym wykonawcą usług seo a nie przez pytanie na forach, czy firma przypadkiem nie robi mnie w konia. Najgorzej jak klient wie lepiej, bo przeczytał w "internetach"...

Pierwsze co zauważyłem to fakt, że dodali oni frazę którą chciałem pozycjonować do tytułu mojej strony głównej i description. Rozumiem, że daje to dość dobre efekty, ale gdybym chciał zrobić to po najmniejszej linii oporu to sam bym to zrobił.

Może skontaktuj się z firma, która pozycjonuje stronę i poproś o wyjaśnienia, dlaczego zrobili tak a nie inaczej.

O ile wiem, nikt tu nie jest czarodziejem i nie potrafi przewidywać przyszłości i działań innych osób. Chyba, że się mylę. ;)

Edit.

"Firma" "pozycjonerska" pewnie z Allegro za 9,90 zł. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Edit.

"Firma" "pozycjonerska" pewnie z Allegro za 9,90 zł. ;)

pogromcy fraz z allegro za 9,90zł nie wysilają się na tak wyrafinowane metody jak optymalizacja. Wrzucają do jakiegoś automaciku i wio spamik na miniaczki ;)

pogromcy fraz z allegro za 9,90zł nie wysilają się na tak wyrafinowane metody jak optymalizacja

Wrzucenie fraz do title i description jest optymalizacją za 9,90 rodem z allegro. Jednak jak pisałem wcześniej, nikt (chyba) nie jest czarodziejem, ja też nie. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności